Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: Jaworzno
#1 Wysłany: 4 Grudzień 2009, 19:47 Patrol - 65
Cytat:
"Ferie w Tunisie"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942) weteran
Czas misji 2h 28.02.1943 g 16:30 Pogoda: średnie zachmurzenie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Operacja Torch w Afryce Zachodniej i zagrożenie walką na dwa fronty w niedogodnym terenie przekonało Hitlera i Duce, by wycofać się do Tunezji. Tam Rommel miał przygotować się do długotrwałej obrony by trzymać „afrykańską twierdzę” za wszelką cenę.
--- ODPRAWA ---
Nasza obecność w Afryce jest kluczowa dla losów tej wojny. Nasze samoloty wykryły konwój, płynący w kierunku portów zajętych przez Aliantów. Znaleźć i zniszczyć przeciwnika.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
W patrolu udział brali :
PL_Markow - KIA
PL_Fox6 - KIA
Gregory_11 - KIA
U-129_von_Harpe - KIA (ale nie jestem pewien nie dostałem potwierdzenia)
PL_U-45 - rozłączony po 1h i 15min.
Fishing Boat - 81 BRT
Destroyer Tribal - 1850 BRT
PL_Andrev - SURV
Zyziek_b - SURV
Samoloty : Hurricane Mk2 Fighter Bomber
River Class - 1250 BRT
Tanker T3 - 11822 BRT
Patrol zacząłem ostrą wymianą ogniową z Foxem (chłopcy oddali 2 strzały) Uszkadzając kolegę. Potem nie zgranie się z Foxem spowodowało późniejsze jego zatopienie przy wymianie artyleryjskiej z niszczycielem i kanonierką. Cały patrol na 19% integralności , końcówka bardzo nerwowa.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 4 Grudzień 2009, 20:02
ehhhh... zyziek mnie trochę uszkodził (zniszczył p-lotkę) i musiałem zmykać pod wodę przed samolotami. Patrzę, a tu zyziek bije się z niszczycielem (polskim), mówi że już za późno by uciekać. no to ja myk pomóc mu, razem zatopilibyśmy tego DD, no ale ja się wynurzam, a zyziek w tym czasie chlup pod wodę. W rezultacie zostałem staranowany po zaciekłej walce z tym DDkiem i korwetą.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 12:28
Wyniki według Andreva:
Komentarz:
Finek wreszcie dochrapał się 1-szego miejsca - w pełni zasłużonego. Szczęściem Finkowi konkurencja ostro depcze po piętach. Różnice w wynikach sięgają 2%, dlatego też walka o pierwszeństwo może być zażarta.
Z innych ciekawostek:
Właściwie wszyscy którzy brali udział w patrolach i mieli:
powyżej 15000 BRT / kariera powędrowali punktowo w górę
poniżej 15000 BRT / kariera pospadali punktowo.
A poważnie: jak to się stało, że PL_Mirko zmienił punktację, skoro po patrolu 62, nie pływał ???
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 5 Grudzień 2009, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
To nie jest miejsce na razie. To jest "sala oczekujących" po 5 patrolu zostaniesz wpisany w ranking. A doi sali oczekujących wpisuję chronologicznie... A czasami posortuję alfabetycznie (ale to tylko, jak jest za duży chaos)... Na razie (jako zaczynający pływać na patrolu 62) jesteś ostatni dopisany. Jeżeli teraz jakiś U-47 wystartuje to dopiszę go za tobą. A po 5 patrolu wyklaruje się, które będzie miał miejsce.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#17 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 21:11
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
A poważnie: jak to się stało, że PL_Mirko zmienił punktację, skoro po patrolu 62, nie pływał ???
Uuuuuu!
Ajajaj, drobny błąd w VBA - do pierwszego wyniku program automatycznie doliczał wynik uzbierany przez poprzedniego gracza w ostatniej karierze. Jako że za Finkiem był Mirko, jego średnia poleciała do góry jak rakieta Saturn V...
Mirko miał wyniki zawyżone o ponad 100.000 BRT i rzecz jasna, skoro Finek sobie podbił średnią, to Mirkowi też podbił...
Błąd usunięty, tabela zaktualizowana, autor za zamieszanie przeprasza.
Gigantyczne podziękowania dla Jacka za czujność i spostrzegawczość!!!
@Finek,
Twoja tabela jest OK, ale jednak trochę słaba jest jej jakość.
Nie żebym się Ciebie czepiał, ale jeśli można coś zrobić lepiej...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#18 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 21:14
Mówiłem, że to działanie określonych sił, nakierowane w destabilizację i przejęcie władzy.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Twoja tabela jest OK, ale jednak trochę słaba jest jej jakość.
Nie żebym się Ciebie czepiał, ale jeśli można coś zrobić lepiej...
Andrev... A zamiast przyczepiać się do Jotpegowości pliku, nie mogłeś przyczepić się, że nie posegregowałem kolumny "miejsce" i pozycja 12 jest wyższa od pozycji 9?
67 patrol wszedł... Czyli 3 do poprawki....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum