Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#1 Wysłany: 22 Grudzień 2009, 20:29 Peryskopy.
Mam pytanie odnośnie peryskopów. Otóż czym się różnią peryskop bojowy od wachtowego? Jedyne co zauwazylem, to to że wachtowy jest troche krótszy od bojowego, bojowy wystawał ponad wode na preyskopowej, a wachtowy był jeszcze pod wodą na pełnym "wyciągnięciu". I jeszcze jedna rzecz jaką zauwazylem, to to ze wachtowy widać jak sie chowa w hmm... "centrum dowodzenia okretu" gdzie jest gosc od mapy itp. A pozatym? Ktoś wie?
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 22 Grudzień 2009, 20:34
tak, ktoś wie. Wachtowy ma mniejsze przybliżenie i w sumie nadaje się tylko do patrzenia "nad" tzn. wysuwasz go i masz pełne pole widzenia - możesz w ten sposób obserwować samoloty. Jest to też twoje jedyne oko pod wodą, widzisz np. jak płyną DDki.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 22 Grudzień 2009, 21:03
Jak sama nazwa mowi: wachtowy do nawigacji min, bojowy do przeprowadzenia ataku.
Zasadnicza roznica polegala na przekroju glowicy oraz jej wielkosci, podczas ataku liczylo sie to, zeby okret podwodny nie zostal wykryty przez eskorte dlatego jego mniejszy przekroj pozostawial maly slad na powierzchni, persykop wachtowy posiadal finkcje obserwacji sferycznej czyli mozna bylo zobaczyc samoloty, gwiazdy- nawigacja itd
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#4 Wysłany: 22 Grudzień 2009, 22:34
Podziękować ; )
Włączyłem widok z kamery zewnętrzej (tryb swobodny) i porównałem oba peryskopy, w grze tylko wysokoscią "wystawiania" się różnią, ale rozmiarami itp. nic nie widać. Ale dzieki za informacje, przynajmniej wiem o co chodzi w realnym zyciu z tym
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum