Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
na wszelki wypadek zapiszę sobie link. z moderatorami nigdy nic nie wiadomo.
Wiesz, co. Ten post, to cios poniżej pasa i opluwanie osób.
A czy takie zachowanie my tolerujemy?
Oczywiście, że link do pirackiego nagrania (zajrzałem na stronę. Co my tam mamy.. Pacyfik (nowość z HBO), Alicja w Krainie Czarów (chyba jeszcze w kinie leci)) wyleci.
A tym tekstem, to ty prosisz o 3 ostrzeżenie. Masz szczęście, że Przemek jest łaskawy i powiedział, żeby cię tylko ustnie upomnieć, abym ci nie dawał ostrzeżenia.
Ale zarzucanie, że MUSISZ skorzystać z nielegalnego źródła i je zapisać, bo nie wiadomo, jak moderatorzy się zachowają, to jak powiedzenie "muszę schować ten kradziony portfel, bo z policją nigdy nic nie wiadomo".
Chciałeś zapisać link do tego filmu? Proszę bardzo. Ja tego nie sprawdzę. Dla mnie to możesz i w domu trzymać stosy nielegalnego oprogramowania i jeszcze je sprzedawać. Ty za to odpowiadasz.
ALE JAK ZACZYNASZ SIĘ CHWALIĆ, JAK ŁAMIESZ PRAWO AUTORSKIE I JESZCZE CHWALIĆ SIĘ, ŻE ZDĄŻYŁEŚ TO ZROBIĆ, ZANIM SŁUŻBY PORZĄDKOWE ZAREAGOWAŁY?
Fox, ty chyba naprawdę chcesz, aby wróciły ci te 3 ostrzeżenia.
Na prośbę wielu osób zdjęto ci ostrzeżenie (1 punkt), a ty nawet nie podziękowałeś za to i nie przeprosiłeś za to, za co dostałeś, a wręcz jeszcze prowokujesz do przywrócenia ci ostrzeżenia i zachowujesz się, jakby ci się zdjęcie tego ostrzeżenia należało wręcz z przeprosinami, że je dostałeś!
Fox. Ja byłem za zdjęciem ci tego ostrzeżenia, ale powoli zaczynam mieć wątpliwość, czy słusznie. Ty chcesz, aby ci przywrócono 3 ostrzeżenie?
I wiesz, że to nie ktoś zewnętrzny, ale ty sam do tego prowokujesz...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#12 Wysłany: 23 Marzec 2010, 14:38
ehhh. to nie tak. NIE WIEDZIAŁEM czy link do tego filmu jest legalny czy nie - bliżej się mu nie przyglądałem.
i wydaje mi się że przeprosiłem za moje zachowanie. albo w jakimś poście, albo komuś na PW
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#14 Wysłany: 23 Marzec 2010, 14:59
jak pojawia się na forum
swoją drogą woonteerxd trochę mnie zmylił i sam nie byłem pewien czy to jest ok.
już mu więcej nie uwierzę (to podobnie jak z tą "łatką" do SHV)
jeżeli link jest niecacy, to się pytam - czemu nikt go jeszcze z tąd nie usunął?
a co do Pacyfiku - szkoda że tylko HBO go dają - szczególnie że nie mam HBO
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 23 Marzec 2010, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Z tym, że nasze forum nie popiera takiego obchodzenia praw autorskich.
PS. Właśnie Woonterx.
A kto to rozpowszechnił na naszym forum? Dobrze, ze powiedziałeś. Bo właśnie ty to rozpowszechniasz u nas, a więc to raczej ty powinieneś dostać ostrzeżenie. Dzięki za informację.
Cytat:
jeżeli link jest niecacy, to się pytam - czemu nikt go jeszcze z tąd nie usunął?
Bo Przemek jest chory, a ja nie mam tu uprawnień. I z tego co wiem, miał usunąć... Ale on teraz jest w stanie wskazującym na duże zmęczenie materiału.
PL_fox6 napisał/a:
a co do Pacyfiku - szkoda że tylko HBO go dają - szczególnie że nie mam HBO
Foxiu. Nie martw się. Za jakiś czas pewnie też w innych źródłach poleci
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#17 Wysłany: 23 Marzec 2010, 19:34
Finku, ale to nie jest żadne obchodzenie praw autorskich. Przeciwnie! Filmy, muzyka, książki... To co jest udostępnione w sieci, to legalnie możesz ściągać i korzystać z tego. Prawo zwyczajnie na to POZWALA, a nie, że przymyka oko.
Pragnę Ci przytoczyć punkt 1. art. 23. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych:
Cytat:
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego
utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania
według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego
oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających
cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z
celem zarobkowym.
Czyli - jeżeli już coś pojawi się w sieci (o ile nie jest programem ani planem architektonicznym) - hulaj dusza, piekła nie ma.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#18 Wysłany: 23 Marzec 2010, 19:51
FINEK ma racje a wiedze, ze zaczyna sie robic dyskusja ktora do niczego dobrego nas nie zaprowadzi. Temat zamykam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum