Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#41 Wysłany: 3 Styczeń 2010, 20:30
hmmm... kupiłem sobie właśnie ścierzkę dźwiękową do filmu Avatar - wstyd mówić ile kosztowała i mogę powiedzieć, że twórczość Jamesa Hornera, jest klimatycznie dobra do SH. Niestety to co mam to jakieś pliczki po 44kb - skróty. Nic nie umiem zrobić z takimi plikami. Także muzę mogę na razie odtwarzać tylko z płyty
#42 Wysłany: 3 Styczeń 2010, 21:47
to są tracki (skróty) - trzeba je przerobić do mp3 abyś mógł użyć je w grze
swoją drogą Avatar dobry film i muza też niczego sobie
kupiłem sobie właśnie ścierzkę dźwiękową do filmu Avatar
PL_fox6 napisał/a:
nie umiem tych skrótów nawet palcem ruszyć
Jeśli chodzi o te ścieżki to trzeba je najpierw zrippować z cd-audio na jakiś format (np. mp3). Służą do tego tzw. rippery - tutaj masz np. jakiś darmowy.
#46 Wysłany: 4 Styczeń 2010, 13:19
Ja polecam CDex. Najlepszy ripperek i prościutki w obsłudze
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#52 Wysłany: 4 Styczeń 2010, 20:20
hmmm... długie i zmienne - ale po obejrzeniu filmu, podoba mi się każda ścieżka - dla mnie wiąże się z obrazem do niej przypisanym i jest jeszcze lepsza
Mnóstwo klimatów takich "indiańskich" - krzykliwych, ale i dynamicznych bitewnych! To jest to! brawa dla Hornera. A jak ktoś lubi piosnkę z Titnica, to ma tu jej odpowiednik (tekst tego samego autora). Linka dałem w Cafe Rene, temat "Avatar", tytuł: "I see You"
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 4 Styczeń 2010, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
#53 Wysłany: 5 Styczeń 2010, 22:46
wow, wszędzie piszę post pod postem... trudno, nie moja wina - brak możliwości edycji się mści.
Dziś przesłuchałem kilka utworów na sprzęcie dobrym jakości - głośniki wokół, subofer, głośność na maxa - ale się działo, jednak jest różnica między plikiem który warzy 80Mb, a jego 4Mb odpowiednikiem soundtracki fajna rzecz na razie najlepsze utwory to... hmm... wszystkie mi się podobają
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#57 Wysłany: 11 Marzec 2010, 20:21
PL_fox6 napisał/a:
hej Storm, jak rozumiem, nie wystarczy wrzucić muzykę do folderu Music?
Nie wystarczy. Musisz zmodyfikować music.cfg Na przykładzie mojego moda, fragment tego pliku:
Cytat:
[NORMAL]
Tracks=23
Track1=04 To Kiss or Not to Kiss.ogg
Track2=06 - Martial Law.ogg
Track3=08 - Pegasus.ogg
Track4=08 - Two Funerals.ogg
Track5=10 - Something Dark Is Coming.ogg
Track6=14 - Baltar Speaks With Adama.ogg
Track7=14 - Gina Escapes.ogg
Track8=14 The Lottery Ticket.ogg
Track9=17 Apollo Is Gone-Starbuck Returns.ogg
Track10=18 The Storm and the Dead.ogg
Track11=01-A Distant Sadness (From 'Occupation').ogg
Track12=21 - Worthy Of Survival.ogg
Track13=25 Good Night.ogg
Track14=26 By Your Command.ogg
Track15=27 - The Shape Of Things To Come.ogg
Track16=09 Hans Zimmer-Heart Of A Volunteer.ogg
Track17=National Treasure - Trevor Rabin - Ben.ogg
Track18=Transformers.03.The_All_Spark.ogg
Track19=Transformers.06.Optimus.ogg
Track20=Transformers.07.Bumblebee.ogg
Track21=England_and_France.ogg
Track22=Transformers.20.No_Sacrifice__No_Victory.ogg
Track23=345 06 - Klaus Doldinger - Erinnerung.ogg
NORMAL to muzyka jaka płynie podczas patrolu, gdy nic się nie dzieje. Track - liczba ścieżek dźwiękowych dla normal. musi się zgadzać, bo inaczej będzie kicha. Dalej to masz wyliczenie wszystkich tracków łącznie z rozszerzeniami. Chyba muszą być przekonwertowane do .ogg, chociaż pewności całkowitej nie mam.
Nie jest to trudne, aczkolwiek trochę czasochłonne.
Obecnie się tym modem nie zajmuję, wychodząc z założenia że moduję to, na czym sam gram. A ponieważ, jak głosi przysłowie, od muzyki przyjemniejsza jest tylko cisza, wyłączyłem muzykę i gram bez.
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#60 Wysłany: 1 Luty 2013, 21:45
Stary temat, ale po restarcie kompa utraciłem dane tego moda. Moda, który powodował, że czułem bycie wilkiem...
Storm! Podaj, o ile możesz link do pobrania efektów Twojej pracy....
Będę zobowiązany za namiary...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum