Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#5 Wysłany: 18 Styczeń 2010, 17:32
I taki byl projekt pierwotny, dokladnie taki i to w 2004 roku i sam nie wiem dlaczego nie doszlo to do skutku
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#8 Wysłany: 18 Styczeń 2010, 19:15
A czy ktoś wie co na tej stronce pisze ? Zdaje mi się, że to łacina ????
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#10 Wysłany: 18 Styczeń 2010, 20:46
Cytat:
A czy ktoś wie co na tej stronce pisze ? Zdaje mi się, że to łacina ????
"Lorem ipsum dolor" nie ma konkretnego znaczenia chociaż sprawia wrażenie czystej łaciny (niektórzy przypisują te słowa Cyceronowi - ale jest to naciągana teoria). "Lorem ipsum dolor" jest wykorzystywany przez grafików i projektantów stron internetowych do oceny czytelności i przejrzystości stron www. Rzadko się bowiem zdarza, by klient (czytaj zamawiający stronę www) był w stanie dostarczyć projektantowi finalną "treść" jaka pojawi się na stronie, gdy ten rozpoczyna pracę nad projektem. Graficy korzystają zatem z "lorem ipsum dolor" jako tekstu przykładowego - dzięki temu są w stanie ocenić rozmieszczenie poszczególnych elementów / bloków tekstu na stronie i dać klientowi "ogólne wyobrażenie" jak to finalnie będzie wyglądać...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 18 Styczeń 2010, 21:00, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Adam Pomógł: 9 razy Wiek: 64 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 202 Skąd: Pruszków
#13 Wysłany: 18 Styczeń 2010, 21:02
To stare dzieje Przemek pamięta tę historię
To był wstępny projekt stronki naszego klanu.
Szatę graficzną wymyślił mi sąsiad, pracuje w firmie komputerowej, jako grafik komputerowy. Ale sama stronkę pisał już ktoś inny.
Część kodu była już napisana. Koleś, który pisał nam tą stronkę był bardzo dobrym programistą, ale niestety też był oszustem.
Wziął część zaliczki za stronę i go wcięło. W firmie, w której pracował był głównym Adminem. Oczywiście w pracy też nie wiedzieli, co się z nim stało, cosik im tam też nawywijał i się ulotnił.
W tym czasie w klanie byli różni ludzie i w niecały miesiąc wszystko o kolesiu już wiedzieliśmy, nawet wybieraliśmy się do niego, ale sumę, którą straciliśmy nie była aż taka znacząca żeby gostka przewieść w bagażniku
To na tyle wspomnień czar
_________________ Pozdrawiam Cię Gość
Ostatnio zmieniony przez Boolo 18 Styczeń 2010, 21:04, w całości zmieniany 2 razy
W tym czasie w klanie byli różni ludzie i w niecały miesiąc wszystko o kolesiu już wiedzieliśmy, nawet wybieraliśmy się do niego, ale sumę, którą straciliśmy nie była aż taka znacząca żeby gostka przewieść w bagażniku
To na tyle wspomnień czar
Zadławiłem się kanapką.....
Padre.....
1246433905_.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 28.25 KB
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Ostatnio zmieniony przez PL_HUBAL 18 Styczeń 2010, 21:09, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#18 Wysłany: 17 Marzec 2010, 15:42
Pamiętam tą sytuację.
Nie pamiętam tylko chronologii. Bo chyba chwilę po tym zdarzeniu razem z Ericssonem i Egonem robiliśmy alternatywę dla tej stronki. Chwilę później urodził mi się syn i diabli wzięli wszystkie projekty.
Pamiętam też, że z Ericssonem zrobiliśmy coś na kształt starej, pożółkłej kartki na której cała treść się pojawiała. To był bajer. Nie mam już niestety żadnych materiałów do tego.
Swoją drogą głównym bajerem tej strony (znaczy strony tego programisty) był chyba system logowania się z poziomu strony do wszelkich danych o rozgrywkach mp. Gość miał zrobić bazę danych którą można było na bieżąco uaktualniać.
Teraz z tego co widzę, to strona jest raczej zapomniana..
#19 Wysłany: 11 Listopad 2011, 08:59
Dobra, wspomnienia wspomnieniami ale pytanie teraz z innej beczki czy na naszej stronie www potrzebujemy kalkulator, przelicznik pkt?? W koncu tak czy siak jest to wszystko na forum i obliczamy to sami w zwiazku z tym, czy nie lepiej zabrac sie za zrobienie ladnej i przejzystej strony www, ktora oprocz tresci zwiazanej z naszym klanem, historia, uzytkownikami bedzie zawierala tez inne informacje zwiazane z historia, okretami podwodnymi czy innymi informacjami zwiazanymi z historia II WS, pytam bo jesli nie potrzebujamy tak rozbudowanej strony www jaka jest w tej chwili to wykonanie takiej strony chocby nawet na podstawie tego co wkleil Marco bedzie o wiele nizsze niz pierwotnie zakladalismy
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 11 Listopad 2011, 09:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum