Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Casablanca
Czas misji: 2 h
29 kwiecień 1943 Godzina 19.00
U-Booty: VIIC 1942
Załoga: Weterani
Pogoda: Zachmurzenie częściowe i lekka mgla. Siła wiatru 9 m/s.
Tło historyczne:
25 marca 1942 roku została reaktywowana 82 DPD. Po rocznych ćwiczeniach i ostatecznym formowaniu dowództwo US Army postanowiłą przerzucić ją do Casablanki we francuskim Maroku aby rozpoczeła przygotowania do desantu na Sycylię.
Odprawa:
Zauważono silnie strzeżony konwój kierujący się w stonę wybrzeża północno-zachodniej Afryki. Należy wykryć i bezzwłocznie zaatakować konwój.
Pomyślnych łowów
gregory_11
Pech prześladował mnie od dłuższego czasu. Najpierw ktoś musiał zaalarmować grupę uderzeniową, bo chyba zaczęli zygzakować, gdy moje torpedy szły do celu. Potem gdy wchodziłem do konwoju, ktoś mnie storpedował i ledwo przeżyłem (tesa też ktoś torpedował). Potem musiałem uciekać na płytkim zanurzeniu. Cisza, spokój, 1 węzeł. 30 minut później ping ................. ktoś puszczał Pinga na Ventrillo?
Cisza jak makiem zasiał w grze, nikt się nie przyznaje. Nie słychać nic, nawet odgłosu śrub. Dziwne....
ŁUP!
Tak kończą bohaterowie.
Ps. I uwierzycie, że gdy po patrolu powiedziałem, że nie chce robić raportu, bo zginałem, to mi nie uwierzyli? Było nie być uczciwym i SURVA udawać.
Pewnie był lag i pingi nie dochodziły. To pewnie ten sam lag, przez którego mi nie uznało zatopienia tej Queen May <żarcik oczywiście>
W patrolu udziuał wzięli:
PL_Kolosm - KIA
PL_Markow - KIA
PL_CMDR Blue R - KIA
1 mały tankowiec
4248 BRT
2/3 T2
7297 BRT
=================
1 2/3 celu o łącznym tonażu 11545 BRT
Zakończenie kariery 92 270 BRT
Finek nie odbieraj mego pytania jako zgryźliwość.
Pytam bo jestem ciekaw, czy zgniotło Cię ciśnienie (co jest przydatną informacją)
czy też faktycznie DDk z tłumikiem płynął, a może to był samolot ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 22 Styczeń 2010, 12:38, w całości zmieniany 3 razy
Pomyślmy. Czy ciśnienie mogło mnie wcześniej pingnąć?
Nie. Bombami mnie obrzucił. Puszczając JEDEN cichy ping. I jeszcze hydroakustyk chyba zaspał i nie powiedział nic o bombach.
Nie słyszałem też nic nadpływającego. Była cisza kompletna.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 22 Styczeń 2010, 13:08
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Pomyślmy. Czy ciśnienie mogło mnie wcześniej pingnąć?
Nie. Bombami mnie obrzucił. Puszczając JEDEN cichy ping. I jeszcze hydroakustyk chyba zaspał i nie powiedział nic o bombach.
Nie słyszałem też nic nadpływającego. Była cisza kompletna.
Zgubił cię pasywny nasłuch, ot co... pewnie sobie przeładowywałeś torpedy zadowolony ze swojego sprytu, a?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 22 Styczeń 2010, 15:25
2 pytanka:
A kto hostował ????
Queen Mary rzeczywiście poszła na dno ????
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Oczywiście. Po 1 torpedzie. Razem z nią 5 niszczycieli. Tylko kurde żadnego mi nie zaliczyło, proszę ja ciebie.
Ps. Zacytuj mój post i zobacz, co tam pisze po fragmencie o Queen Mary.
Kod:
Pewnie był lag i pingi nie dochodziły. To pewnie ten sam lag, przez którego mi nie uznało zatopienia tej Queen May :aniolek: [color=black][size=7]<żarcik oczywiście>[/size][/color]
Pewnie był lag i pingi nie dochodziły. To pewnie ten sam lag, przez którego mi nie uznało zatopienia tej Queen May <żarcik oczywiście>
Tamten post był czarny, ten jest szary i nie widać tak fajnie.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#11 Wysłany: 22 Styczeń 2010, 15:38
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Oczywiście. Po 1 torpedzie. Razem z nią 5 niszczycieli. Tylko kurde żadnego mi nie zaliczyło, proszę ja ciebie.
Ps. Zacytuj mój post i zobacz, co tam pisze po fragmencie o Queen Mary.
Kod:
Pewnie był lag i pingi nie dochodziły. To pewnie ten sam lag, przez którego mi nie uznało zatopienia tej Queen May :aniolek: [color=black][size=7]<żarcik oczywiście>[/size][/color]
Tamten post był czarny, ten jest szary i nie widać tak fajnie.
A hostował Tesiu.
Ok kumam, teraz
[ Dodano: 22 Styczeń 2010, 16:00 ]
A i jeszcze jedno, nie wiem czy zwróciliście uwagę na nazwy zatopionych statków - polecam szczególową tabelkę.
Gregory - świetny pomysł, szkoda Finek, że nie przepisałeś ich do raportu.
Nowego znaczenia nabierają słowa tankować i zatopić ----- może robala ??
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum