Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam taki oproblem otóż odpalam comandera, włączam grę obojętne jaka misja a problem jest taki że w ogóle niesłychać głosów oficerów, strzałów z działa, itp. wcześniej tak nie miałem Co jest? wie ktoś może? Pomocy
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#7 Wysłany: 30 Styczeń 2010, 20:09
marek238 napisał/a:
sOnar napisał/a:
Moja wina ale zapomniałem już nazwę tego pliku. Podmień w SOUND plik Sh3.sdl z czystego SH3. Powinno zadziałać w wersji podstawowej.
Żadnego takiego pliku nie znalazłem. Skąd go wziąć?
Plik jest we folderze data/sounds generalnie pełni rolę kontrolera dla dźwięków, wiąże efekty z dźwiękami itp. Ale nie rób tego! GWX zawiera sporo dźwięków, których nie było w podstawce. Rozwalisz sobie grę.
Plik jest we folderze data/sounds generalnie pełni rolę kontrolera dla dźwięków, wiąże efekty z dźwiękami itp. Ale nie rób tego! GWX zawiera sporo dźwięków, których nie było w podstawce. Rozwalisz sobie grę.[/quote]
Ja to bym zapytał czy ktoś tutaj nie gra na GWX 2.1 i od takiej osoby po prosił o ten plik
(Sh3.sdl) i podmienił w swojej wersji.
Lub od razu przeinstalować grę (oczywiście jak masz długa karierę której szkoda top sobie ją dla bezpieczeństwa gdzie zapisać).
No Panowie kto gra na GWX 2.1 ? Nie czasem Finek albo Hubal ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 31 Styczeń 2010, 09:46, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#10 Wysłany: 31 Styczeń 2010, 09:58
PL_Marco napisał/a:
Ja to bym zapytał czy ktoś tutaj nie gra na GWX 2.1 i od takiej osoby po prosił o ten plik
(Sh3.sdl) i podmienił w swojej wersji.
Lub od razu przeinstalować grę (oczywiście jak masz długa karierę której szkoda top sobie ją dla bezpieczeństwa gdzie zapisać).
No Panowie kto gra na GWX 2.1 ? Nie czasem Finek albo Hubal ?
Z GWX 3.0 też wejdzie, szczerze wątpię, by ten plik się zmienił od czasów GWX2.1, w końcu nie dodano żadnych nowych dźwięków.
tak i grę też przeinstalowałem. Ale może coś źle zrobiłem na wszelki wypadek: koleność instalacji wygląda tak? SH III, patch 1.4b, SH3Cmdr 3.2, GWX 3.0, gwx3.0 sh3cmdr 3.2 config files?
Ostatnio zmieniony przez marek238 31 Styczeń 2010, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
#14 Wysłany: 31 Styczeń 2010, 12:09
marek238 napisał/a:
tak i grę też przeinstalowałem. Ale może coś źle zrobiłem na wszelki wypadek: koleność instalacji wygląda tak? SH III, patch 1.4b, SH3Cmdr 3.2, GWX 3.0, gwx3.0 sh3cmdr 3.2 config files?
Hm?? Jak ja bym instalował, to bym wrzucił Commandera na GWX, nie na odwrót... Chociaż nigdy z niego nie korzystałem, ale to mi się wydaje najbardziej oczywiste.
Znalazłem przyczynę problemu. Jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach: W SH3 Cmdr w sekcji time compression jest taka opcja sound effects ja dawałem na 1 i to powodowało ten błąd zmieniłem na 2 i wszystko ok A tak swoją drogą to czy ktoś mógłby powiedzieć co znaczą pozostałe pozycje w tej sekcji?
Znalazłem przyczynę problemu. Jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach: W SH3 Cmdr w sekcji time compression jest taka opcja sound effects ja dawałem na 1 i to powodowało ten błąd zmieniłem na 2 i wszystko ok A tak swoją drogą to czy ktoś mógłby powiedzieć co znaczą pozostałe pozycje w tej sekcji?
To kompresja czasu przy jakiej dzwieki przestaja byc odgrywane (wyobraz sobie zaloge mowiaca np. 4 razy szybciej). Jak ustawiles na 1 to przy czasie 1x (czyli normalnym) dzwieki nie byly juz odgrywane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum