Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 7 Luty 2010, 17:55 Stacja CD nie czyta płytek
Jaka może być przyczyna że stacja CD / DVD nie czyta niektórych płytek?
Objaw jest taki, że dysk fizycznie się nie kręci w stacji, a tylko "coś tam" postukuje...
Aha, płytka nie jest porysowana.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 7 Luty 2010, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#4 Wysłany: 7 Luty 2010, 19:32
Też mam tak problem, ale tylko z płytami z grami z serii "EA CLASSIC" tez tylko postukuje i nic się nie dzieje, dopiero po 5-10min mi wyskoczy coś i dopiero się zaczyna cos dziac - spróbuj poczekac, inne płyty czyta bezproblemowo tylko z niektórymi mam problemy - u mnie wystarczy poczekac, moze u ciebie pomoże.
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:54
Witam.
U mnie było coś podobnego na nagrywarce DVD (nie chciała nagrywać i nie czytała niektórych płytek).
Spróbuj jeszcze tak:
odinstaluj oba kanały IDE (Panel Sterowania\System\Sprzęt\Menedżer urządzeń -> kontrolery IDE - odinstaluj oba kanały, zrób restart kompa, windows powinien zainstalować własne stery. Sprawdź ponownie (może płytki RW używaj, bo szkoda płyt na te testy).
Zrobiłem jak w tym opisie i wsio zaczęło chodzić bez problemu.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 10 Marzec 2010, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#9 Wysłany: 18 Marzec 2010, 13:13
Witam.
Cytat:
Też mam tak problem, ale tylko z płytami z grami z serii "EA CLASSIC" tez tylko postukuje i nic się nie dzieje, dopiero po 5-10min mi wyskoczy coś i dopiero się zaczyna cos dziac - spróbuj poczekac, inne płyty czyta bezproblemowo tylko z niektórymi mam problemy - u mnie wystarczy poczekac, moze u ciebie pomoże.
Wiesz na niektórych grach z tej firmy - ja np. gram w Ojca Chrzestnego pisze:
Cytat:
"UWAGA: Gra wykorzystuje technologię chroniącą ją przed kopiowaniem, która może powodować konflikty z niektórymi napędami DVD-ROM, DVD-RW i napędami wirtualnymi"
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 18 Marzec 2010, 13:18, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum