Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Atak na Wolne Miasto"
U-Booty: IXB (1940), zawodowcy
Czas misji 90-120 min
19 X 1940 g. 22:00 Pogoda: bezchmurnie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Konwoje SL (Sierra Leone - Liverpool) kursowały przez całą wojnę, zaopatrując Wielką Brytanie w życiodajne zapasy.
--- ODPRAWA ---
Konwój zbiera się wokół Freetown. Ma ruszyć wzdłuż wybrzeża na NWN. Wasze stado zaatakuje zanim zostanie zorganizowana skuteczna ochrona.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.1 (01/01/2010)
W patrolu udział wzięli:
PL_Marco - KIA
Small Merchant - 2420 BRT
Derstroyer Clemson - 1190 BRT
Matrose - SURV (wywaliło Go na 2 min przed końcem gry,proponuje zaliczyć SURV bo i tak by przeżył)
Coal Freighter - 3012 BRT
Intermediate Tanker - 3643 BRT
Destroyer A&B - 1350 BRT
Zyziek - SURV
Medium Cargo - 3547 BRT
Medium Cargo - 5828 BRT
Tanker T2 - 10679 BRT
Witam wreszcie uporałem się z gierką i oto wracam na morza i oceany. Nie rozpisuję się bo i tak na pierwszy raz to za dużo.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 8 Luty 2010, 22:23
To rzeczywiście Was poturbowali - 44% integrity.
Marco KIA ??? Zabawiłeś się w klucznika ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie, Jacek w nikogo się nie bawiłem. Sprawa bardzo śmierdzi, aż grę reinstalowałem.
Bo Flower w 1940 jeszcze nie ma chyba bocznych, jestem na jakiś 60m, idzie seria bomb
ZA RUFĄ, a Ja dostaje w przedni torpedowy, w który odrazu ginie cała załoga, a siedząc w centrali okręt nawet nie drgnie, światło nie gaśnie tylko słychac tłuczoną żąrówke.
I dlaczego to tak było, huh ?
Nie, Jacek w nikogo się nie bawiłem. Sprawa bardzo śmierdzi, aż grę reinstalowałem.
Bo Flower w 1940 jeszcze nie ma chyba bocznych, jestem na jakiś 60m, idzie seria bomb
ZA RUFĄ, a Ja dostaje w przedni torpedowy, w który odrazu ginie cała załoga, a siedząc w centrali okręt nawet nie drgnie, światło nie gaśnie tylko słychac tłuczoną żąrówke.
I dlaczego to tak było, huh ?
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#9 Wysłany: 9 Luty 2010, 15:22
Nie koniecznie, jezeli wstawiasz dwie take same jednostki do misji to druga moze byc nowsza. Tj, ja wstawialem w 1943 dwie fregaty klasy River. Okazalo sie, ze jedna ma jeze (wz.1944) a druga nie (wz.1943).
Jak bys poplynal misje "Zasadzka pod Halifaxem " to bys zobaczyl, ze polowa fregat ma jeze, a polowa nie, mimo ze to 1943r. Wydaje mi sie ze czesc autorow misji nie jest tego swiadoma i potem wychodza takie hardcory.
Jezeli w tej misji byly dwa Flowery, to drugi naturalnie moze byc wz.1941
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum