Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Operacja ' Bradda Head'
1940.03.01 godzina 17:00
U-booty: VIIB z 1939 (8 graczy)
Załoga: rekruci
Czas gry: 2 godziny
#ODPRAWA
Brytyjski konwój płynie do Liverpoolu. Dowiedzieliśmy się o nim zbyt późno by zaatakować go na otwartym morzu - dlatego musimy uderzyć w tej cieśninie.
Udało nam się zebrać osiem ubootów na jego drodze.
Ładnie wszedłem w konwój, mimo gróźb ze strony Finka .
Najpierw T2:
Potem T3
i następne:
cudowny widoczek na transportowiec - zatopiłem go na końcu
a co to jest ????? .
W każdym razie wykryło mnie i przez ostatnie dwadzieścia minut miałem DD-ka na karku. Koniec patrolu zastał mnie odpierając atak kolejnego volkswagena
Dzięki za patrol.
tabelka1.jpg
Plik ściągnięto 105 raz(y) 98.76 KB
tab2.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 78.5 KB
SH3Img@9-2-2010_22.14.35_752.jpg
Plik ściągnięto 97 raz(y) 69.85 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 9 Luty 2010, 23:11, w całości zmieniany 1 raz
Jacek podziwiam cierpliwość, bo Ja bym kazał robić innym ten raport
I ktoś mi powie że to nadal nie są misje - strzelanki.
Jacek został wyznaczony starą metodą... zatopił najwięcej, niech cierpi
Co do misji. Ja nie wiem, co tu było zmienione, chyba tylko ładunek na statkach. Ale i tak przy tej fali T3 schodzi po 1 torpedzie prawie zawsze (idealnie się stępki łamie).
Zaczęliśmy grę obok siebie. Jacek na przedzie i jako pierwszy wszedł do konwoju. Płynęły w rzędzie T2, T3 i T3. Coś mnie chciało trafić, bo wiedziałem W sam raz na salwę. I mniej więcej tak to było. Konwój był dość mały, jak na 8 graczy i zaczęło się podkradanie tonażu i strzelanie do tych samych celów. Z naszego wpadnięcia ocalał tylko 1 tankowiec 1900 BRT, do którego nikt nie chciał strzelać. A tak to wszyscy rzucali się do wszystkiego.
Misja mi się nie podobała. A jeszcze mniej mi się nie podobało, że Jacek wszedł przede mną i topił to, czemu najłatwiej złamać stępkę, zostawiając tylko trudne cele. A jeszcze bardziej nie podobało mi się wejście "na raz" (a wtedy właśnie są takie tonaże, bo eskorta nie jest w stanie poradzić sobie z takim atakiem oraz "wyrywanie" sobie nawzajem tonażu w jednej chwili).
Ps. Gracze przed patrolem cieszyli się, że zaatakują razem na powierzchni. No i uszkodzili z dział... 1 kuter... A 2 Suby zginęły.
Ciche podejścia rządzą!
Misja napewno nie jest na 8 graczy. Ona nie jest nawet na 5. Dwóch graczy zatopionych bez tonażu, a ja strzelałem już z musu do C3 i tak nie zatapiając go. Czyli 5 graczy wytopiło cały konwój.
Finek, a kto to do Ciebie strzelał na samym początku misji? Mam wrażenie że jakiś uboot. Czyżby Jacek chciał się zemścić za tą zdradę sprzed kilku patroli? Może kogoś wynajoł? Jakiś NAJEMNIK jest wśród nas?
Więc rywalizacja dwóch asów trwa.
PS. Zyziek przypadkiem nie trafił tego ostatniego C3 dwoma torpedami?
Z naszego wpadnięcia ocalał tylko 1 tankowiec 1900 BRT, do którego nikt nie chciał strzelać.
@Marco
Cytat:
. I jakby opierać się
po ludzku na tabeli to i wyniki prawie takie same i pisania mniej
Ale wtedy byłby osoby, które by się wściekały na złodziei tonażu A tak to strzelamy w co chcemy, a potem uczciwie każdy dostaje tyle na ile zasłużył. I nie wściekasz się, że "Posłałem 4 torpedy do Revange, a Finek już wtedy posłał 2 i jedna trafiła tonący statek i on dostaje 28000 BRT, a ja 0 BRT" [sytuacja sprzed kilku patroli].
A tak, to wszyscy są zadowoleni, fair play i tego typu sprawy.
Zresztą. Zebrała się po patrolu specjalna komisja śledcza do spraw Afery Bradda Head i szybko rozwiązała problem. Sejmowe Komisje mogły by z nas brać przykład.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#12 Wysłany: 10 Luty 2010, 15:14
Huzar jak ja bym był to by jak zawsze się na mnie rzucili i byście mieli wolną rękę
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Huzar jak ja bym był to by jak zawsze się na mnie rzucili i byście mieli wolną rękę
No to rzeczywiście szkoda Gdy już byłem w niebie miałem nadzieję że sprawiedliwości dziejowej stanie się zadość i chociaż Zyziola zatopią, bo stał za mną w kolejce i sępy się do niego zleciały - ale nie, on sobie spokojnie czekał i zatapiał tych, którzy się przedarli przez ścieżkę zdrowia
Ostatnio zmieniony przez Huzar 10 Luty 2010, 15:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum