Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol nr 30 - "Wakacje w Egipcie"
Godzina losowania: 20:05
Start serwera: piątek 12.02.2010, godz: 20:10
Cytat:
U-Booty: VIIC 1941 zawodowcy
18.02.1942r. 19.00h
pogoda: brak zachmurzenia, wiatru i opadów
Po desperackiej bitwie Włochów z Anglikami, gdzie po poniesieniu ciężkich strat, Włosi są w odwrocie - twoim zadaniem jest atak z zaskoczenia. Anglicy nie spodziewają się ataku, a nie mogąc dłużej wstrzymywać funkcjonowania Kanału Suezkiego, wypuścili z niego całkiem duży, słabo chroniony konwój. Waszym zadaniem drugorzędnym, jest zaatakowanie brytyjskich sił ścigających Włochów. To wszystko na teraz. Powodzenia!
PL_Fox6
Szkoda bo jako Host straciłem połączenie z netem i rozłączyło graczy po 1 godzinie i 20 minutach, ale zabawa była przednia.
Tes zwiewał przed DDkami, von Harpe to samo. Majama topił, a potem sam został zatopiony. Zaś ja tylko topiłem.
Parę screenów:
szkoda bo było tak dobrze.
SH3Img@12-2-2010_21.39.1_397.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 43.94 KB
SH3Img@12-2-2010_21.38.54_546.jpg
Plik ściągnięto 93 raz(y) 18.79 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 12 Luty 2010, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#2 Wysłany: 12 Luty 2010, 22:25
z 4 pierwszych torped trafily 3 a powinny wszystkie ale pierwsza rozerwala cel i nastepna juz nie mogla go trafic. Uszkodziłem jeszcze z tylnej wyrzutni jednego Granville freightera, niestety mimo zalewanej falami rufy jakos utrzymal sie na wodzie. Zostałem wykryty poprzez zauważenie peryskopu z tego duzego tankowca który tuz obok przepływal i zaraz zostal trafiony. Niezdązylem zmienic pozycji zanim nadplynela eskorta i obrzucila bombami, kręcilem zygzaka i tak jak to w rzeczywistosci bywa moglem liczyc na to że nie trafia ale zabraklo szczęścia, trafili od razu smiertelnie. Głebokosc jakies 25m.
Szkoda że znowu trafilismy na noc, nie dało sie z daleka atakowac a z bliska to oni lepiej widza peryskop niz my ich.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 13 Luty 2010, 00:08
Ale czad, ponad 40 minut non stop pod bombami. Jakis DD non stop przez 20 min skrobal mnie pingiem, ale nie dalem sie zwiesc . Nawet ciezko bylo okreslic kierunek, poniewaz dookola same DD'ki plywaly. 3 razy otarlem sie o smierc, wybuchy bg zaslanaly czasem caly widok w peryskopie, ale > 100m, zelazna konsekwencja w manewrowaniu i chyba niesamowite szczescie uratowaly zaloge.
Ale mi von_Harpe i majama zrobile jazde, ale przezylem i pewnie przezylbym do konca. Z jednego mlyna w drugi. To jest jedna z tych misji ktora dllllugo sie pamieta, warta 100 razy wiecej niz 1000 strzelanek po 100tys.BRT.
Ja bym tam zaliczyl ten patrol, za duzo wrazen aby jego nie uznac
PS.
Von_Harppe, thx for those DD's. Thanks to You and majama I had unforgiven roller coaster
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum