POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol 26 - Śnięty Mikołaj - Serwer II
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 9 Luty 2010, 00:19   Patrol 26 - Śnięty Mikołaj - Serwer II

Godzina losowania: 20:00
Start serwera: poniedziałek 08.02.2010, godz: 20:28

Cytat:
"Śnięty Mikołaj"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942), zawodowcy
Czas misji 90-120min
06 XII 1942 g. 11:00 Pogoda: lekkie zachmurzenie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
4 grudnia dowództwo radzieckie rzuciło część sił frontu stalingradzkiego i dońskiego do likwidacji okrążonej w Stalingradzie niemieckie 6 armii. Zacięte walki trwały 5 dni i Rosjanom nic nie dały. Oddziały niemieckie broniły się bardzo umiejętnie i nie dały się rozbić.
--- ODPRAWA ---
Zauważono konwój, kurs E. Wasze stado ustawione jest w dwóch grupach. Prześlijcie prezenty mikołajowe Brytyjczykom.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek

v.1 (01/01/2010)

W patrolu udział wzięli:

U-129_von_Harpe - KIA

Huzar - KIA
Cargo Steamer "S.S. Samala" - 5309
Liberty Cargo "S.S. Sylvan Arrow" - 7474
---------------------------------------------------
Razem: 12783 BRT

PL_Matrose - SURV
Medium Cargo "S.S. Belhaven" - 5022
Fleet Auxilary Ammunition "M/V Umberleigh" - 7140
Razem: 12162 BRT

PL_CMDR Blue R - SURV
Coal Freighter "S.S. Badegraven" - 3009
Small Transport "S.S. Palmella" - 4475
Ore Carrier "S.S. Mercator" - 8060
Razem: 15544 BRT
+uszkodzone statki o tonażu 25000 BRT (a niewiele brakowało, abym wrócił z 7,5k i 33k uszkodzone... O ile w ogóle bym wrócił...)

<<Content Generator: "Raport SH3" by PL_Mirko>>

Cóż. Wpływam sobie cichutko. Aż za blisko DD, więc 1 węzeł. I stanął mi przed oczami widok, że ktoś zatapia coś w konwoju, a mnie przez to wykrywa DD. Nagle DD tuż przy mnie przyspieszył. Aha! Wykrył kogoś. I odpły.... w ledwo skręcił zaczął rzucać bomby głębinowe! Dokładnie między mną, a konwojem. Na 1 węźle udało się się wejść "od rogu". 1 torpeda do Węglowca, 1 do Ore Carriera. Ore dostał, przy węglowcu... pomyliłem zapalnik :D 9m Kontakt. Poprawka, dostał, tonie. Patrzę na Rudowca. Dziad ucieka. Obrót i jeszcze jedna torpeda do niego. A co na to kapitan rudowca? Wyjął białą chusteczkę i zaczął mi machać nucąc "Time to say Good bye!". Wchodzę dalej wkurzony. Konwój się zapętlił. Torpeda do małego mercha. Poszedł. Nadpływa T2. Gotowa dziobowa i rufowa, druga dziobowa za minutę. Poszła pierwsza. Przedwczesna. Poszła druga (+ obrót U-Boota) dostał!. Trzecia z rufy, gdy mnie minął.... Arghhh. Niewypaliła. A DD obok, więc... "Time to say Good bye". Wkurzony jeszcze bardziej. Rozglądam się. Rudowiec płynie w inną stronę, niż konwój. Nadszedł duży merch. 1 torpeda... Dostał, obracam się do dobitki, patrzę, a tu DD jakiś płynie. I zanim przeszedł kapitan dużego mercha także wyciągnął chusteczkę. Grrrr....
2 minuty do przeładowania, ale cicha praca, bo Korwetka płynie za konwojem. Peryskop o 360 stopni. Co to płynie za konwojem? O, to jakiś uszkodzony rudow..... O ŻESZ TY <CENZURA>! Jeszcze dziad się wystawia pięknie burtą. 2 torpedy to za mało? Cicha praca zdjęta! 3 torpeda poszła. Korweta zaczyna pingać, ale zdołałem trafić gościa. Zanurzenie. I teraz toń draniu!
90 minuta patrolu..... Ten rudowiec mnie już nie wkurzył, nawet nie wkur...ł. ON..... MNIE! FINKA! WYSTAWIŁ DO WIATRU I GRAŁ MI NA NOSIE!! NIE MA BATA! GRAM 2h!
Matrose wyszedł po 90 minutach, Huzar powiedział, że gra dalej i 7 minut później zaliczył zgona. Powoli wychodzę. 12:55 wystawiłem szło peryskopu. Gdzie stoi ten unieruchomiony rudowiec? Zaraz, nie ma? Może go Huzar... I w tej chwili spojrzałem w konwój znikający na horyzoncie. :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: Rudowiec grzecznie płynie na końcu! Pomiar odległości (4200m) i wynurzenie. OBSADZIĆ DZIAŁO POKŁADOWE! ALBO ON, ALBO MY!
To już nie był tzw. "Crazy Finek". To był "MAD FINEK"!

1 korweta i 1 DD natychmiast rzucają się na mnie. Szczęśliwie od strony DD "wyrosła" góra lodowa, która osłaniała mnie przed ostrzałem. Tylko Korwetka trafiła mnie raz, czy dwa. A ja strzelam i trafiam rudowiec przynajmniej 2 na 3 pociski, o ile nie 3 na 4. Pociski korwetki są blisko. NIE ODPUSZCZĘ! STRZELAM! O 13:00 zobaczyłem w konwoju nie tylko błysk trafienia, ale i kulę ognia. S.S. Mercator, najbardziej chamski okręt w historii moich gier na multi, zakończył swój żywot, a ja się zanurzyłem z 91% kadłuba na stanie.

Jakby ten Rudowiec odpłynął, nie miałbym nic do niego. Ale on wrócił I DRUGI RAZ POZWOLIŁ SIĘ STORPEDOWAĆ, PO CZYM ZNÓW ODPŁYNĄŁ!!
To nie była przemyślana akcja. To nie było bohaterstwo, ani sztuka.... TO BYŁA SPRAWA HONORU!

4.JPG
Lekko spudłowana... I też uciekł
Plik ściągnięto 6513 raz(y) 10.93 KB

1.JPG
Węglowiec kończy swój żywot
Plik ściągnięto 93 raz(y) 18.39 KB

2.JPG
Drugi grzeczny statek
Plik ściągnięto 98 raz(y) 46.75 KB

3.JPG
3 torpedy i tylko 1 skuteczna
Plik ściągnięto 93 raz(y) 35.08 KB

5.JPG
TOŃ, TOŃ, TOŃ KU*WA!
Plik ściągnięto 99 raz(y) 17.51 KB

6.JPG
~MAD FINEK ON-LINE~
Plik ściągnięto 103 raz(y) 60.63 KB

7.JPG
Koniec gry
Plik ściągnięto 110 raz(y) 108.79 KB

8.JPG
Tabela1
Plik ściągnięto 101 raz(y) 77.92 KB

9.JPG
Tabela2
Plik ściągnięto 97 raz(y) 96.93 KB

http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 9 Luty 2010, 00:32, w całości zmieniany 1 raz  

PL_tes 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#2  Wysłany: 9 Luty 2010, 10:17   

Looks like Finek is under pressure :lol
http://www.youtube.com/watch?v=d-xVb1qsPCw

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#3  Wysłany: 9 Luty 2010, 10:57   

5 zdjęcie... Dziwne, przy C2 też tak mówiłem... :||

Huzar 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Krzysztof

#4  Wysłany: 9 Luty 2010, 11:37   

W tej misji w ogóle przeciwnik był jakoś super-wytrzymały. Ten statek, co go komuś sprzątnąłem sprzed nosa stał w miejscu i płonął, a i tak wymagał jeszcze trzech (czy czterech?) dodatkowych torped.

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#5  Wysłany: 9 Luty 2010, 12:27   

Chyba mi sprzątnąłeś :) . Swoją droga dostał 5 torpedami ode mnie :schock

Huzar 
Bootsmann

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 9 Luty 2010, 12:56   

PL_Matrose napisał/a:
Chyba mi sprzątnąłeś :) . Swoją droga dostał 5 torpedami ode mnie :schock

No to rzeczywiście hardkor :schock Przydałyby się poprawione właściwości statków z GWX lub NYGM

i TMT - to byłoby super
Ostatnio zmieniony przez Huzar 9 Luty 2010, 12:59, w całości zmieniany 2 razy  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#7  Wysłany: 9 Luty 2010, 13:55   

Huzar napisał/a:
Przydałyby się poprawione właściwości statków z GWX (...)

A kolega wie, że super-wytrzymałe statki (w sensie idea) właśnie pochodzą z GWX?
To właśnie tam wpadnięto na pomysł, aby połowę obrażeń jednostka dostawała od razu, a drugą połowę powoli z czasem. Nie wiem, czy niektóre jednostki co wstawił sOnar też nie mają źródeł w GWX. Jeżeli tak, to trzeba by poczekać godzinę/dwie, czy jednostka po tym czasie sama nie zatonie.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 9 Luty 2010, 13:56, w całości zmieniany 2 razy  

Huzar 
Bootsmann

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 9 Luty 2010, 15:39   

PL_CMDR Blue R napisał/a:
A kolega wie, że super-wytrzymałe statki (w sensie idea) właśnie pochodzą z GWX?
To właśnie tam wpadnięto na pomysł, aby połowę obrażeń jednostka dostawała od razu, a drugą połowę powoli z czasem. Nie wiem, czy niektóre jednostki co wstawił sOnar też nie mają źródeł w GWX. Jeżeli tak, to trzeba by poczekać godzinę/dwie, czy jednostka po tym czasie sama nie zatonie.

Nie wiem dokładnie, kieruję się wrażeniami z gry w GWX+TMT i jakoś idą tam grzecznie na dno gdy trzeba. Ale może to kwestia danego przypadku, więc nie wiem - przyznaję.

majama 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie

#9  Wysłany: 14 Luty 2010, 02:40   

W GWX według moich obserwacji to zalezy od pogody, ja jest spora fala, albo conajmniej śednia to po pierwszym trafieniu celu w kampanii sledze go przez 2 godziny czy nie zatonie, czesto tona z dużym opóźnieniem. Raz miałem tak że strzelalem do konwoju a gdy odpłynał to wyznaczylem sobie trase na opłynięcie i płynalem na przyspieszeniu a tu nagle przyszedl komunikat o zatopieniu celu i pojawil mi sie tankowiec w książce, nie liczylem czasu ale na oko to conajmniej 2 godziny po trafieniu.

W multiplayerze jak grałem sam misje z UTW packa to miałem czasy tonięcia około 30 minut, ale dłużej nie pamiętam zeby sie zdarzyło.
Ostatnio zmieniony przez majama 14 Luty 2010, 02:40, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi