Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kormoran v.2"
U-Booty: IXB (1941) zawodowcy, Czas misji 90-120 min
19 XI 1941 g 16:00
PPogoda: Lekkie zachmurzenie
--- T£O HISTORYCZNE ---
HMAS "Sydney" dostrzegl nierozpoznany statek. Zblizyl sie i rutynowo zadajac przedstawienia sie nazwa, portem docelowym i alianckim numerem kodowym. Byl to rajder HSK-8 Kormoran. W tej sytuacji jedyna szansa Niemców bylo zaskoczenie przeciwnika atakiem z jak najmniejszej odleglosci. W rzeczywistoœci "Kormoran" zatopil "Sydney" wraz z cala zaloga, po czym sam pograzyl sie w odmetach oceanu.
--- ODPRAWA ---
"Kormoran" jest atakowany, wesprzyjcie nasz okret w boju. W razie mozliwoœci odciagnijcie sily nieprzyjaciela atakujac okoliczna zegluge.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.2 (03/01/2010)
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#2 Wysłany: 18 Luty 2010, 23:52
Patrol jak dla mnie średni niby wszystko poszło dobrze ale po zatopieniu medium cargo spudłowałem do cargo streamer....Trafiłem ore cariera ale nie było jak go dobić brak przeładowanych torped .Płynąłem przeładowując się i to to coś takie małe na końcu zaczęło walić do mojego peryskopu a na dodatek nie wiadomo skąd wziął się niszczyciel i obrzucił mnie bombami,jednak na szczęście niecelnie ale musiałem wiać .I to by było tyle nie było już szans na pogoń wyszedłem na powierzchnię i tak zakończyłem patrol.
P.S.
Tes popraw tonaż bo się nie zgadza z tym co jest w tabelce .
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#7 Wysłany: 19 Luty 2010, 18:22
PL_gregory_11 napisał/a:
Tesu mogłeś tego nie słyszeć. Ten mój Ore Carrier jest do podziału na pół z Wolfx'em. Finkowi powiedziałem.
Gregory to zaszczyt dla mnie móc grywać z Tobą ,jesteś naprawdę za bardzo sprawiedliwy trzy do jednego trafienia,ale szanuję Twoją decyzję i bądź pewny że nie pozostanę dłużny szacunek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum