Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Nie tylko werble grają"
U-Booty: VIIB/VIIC/IXB/IXC (1941)
Czas misji 1,5 - 2 h
3 I 1942 g. 15:00 Pogoda: Lekka mgła.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Z początkiem 1942 roku rozpoczęła się operacja Paukenschlag u wschodnich wybrzeży USA. Ataki na konwoje prawie ustały. Czy na pewno ?
--- ODPRAWA ---
Początek roku do kolejna nasza ofensywa. Konwój zauważono 10 godzin temu, płynie wolno kursem na wschód. Zaatakować i zniszczyć.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.1 (30/12/2009)
W patrolu udział wzięli:
PL_Tes - SURV • Large Merchant "SS TASSO" - 13 994 • Small Transport "SS MARWARRI" - 4 403
---------------------------------------------------
Razem: 18 397 BRT
PL_Zyziek_B - KIA • Dido Class "HMS Dido" - 5 600 • Troop Transport "MV RAMON DE LARRINAGA" - 8 034
Razem: 13 634 BRT
PL_Markow - KIA • Troop Transport "MV MARGALAU" - 8 171
Razem: 8 171 BRT
SD_Pablo107 - KIA • Small Tanker "TK CAIRNGORM" - 4 317
Razem: 4 317 BRT
Siła spokoju dzisiaj przeważyła i bez egzaltacji wpłynąłem, zatopiłem i odpłynąłem. Zacząłem bardzo blisko jakiegoś ubota typu IXC
Dałem całą naprzód i płynąłem w kierunku pojawiających się na horyzoncie dymów
Ominąłem zbliżającego się Hunta i dorwałem się do statków. Eskorta w tym czasie zatopiła Drzymka. Wycelowałem w małego frachtowca i ...
Wokół było pełno eskorty, szczególnie Kwiatuszki mnie denerwowały czesząc wodę w pobliżu. Mimo to wycelowałem w T3 - trafiłem, lecz wymagał jeszcze 4 kolejnych rybek, by zatonął.
Dalej w kolejności był T2 - zszedł po 2 torpedach.
Zaczynało już być nieciekawie bo pojawiły się samoloty
Jednak udało się wydostać z pułapki i po drodze zatopić jeszcze mały transportowiec. Tymczasem zginął Pablo i Zyziek. Czekając na koniec patrolu dostałem jeszcze komunikat o zatopieniu Markowa (na minutę przed końcem)
SH3Img@26-2-2010_21.55.24_627.jpg
Plik ściągnięto 104 raz(y) 26.47 KB
SH3Img@26-2-2010_21.55.30_888.jpg
Plik ściągnięto 104 raz(y) 109.42 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum