Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#3 Wysłany: 13 Luty 2010, 20:31
Pozwoliłem sobie sprawdzić misje z ów paka (było ich 6) i doszedłem do wniosku że 4 misje by się nadawały w PolishSeamen gdyby sprawa BSM znowu ruszył więc:
* Atak na Kwajalein - atak na port
* Bitwa na morzu Jawajskim - do przewidzenia
* Inwazja na port Moresby - nie muszę tłumaczyć
* Wilcze stado - atak subami na frachtery czyli to co mamy normalnie
i teraz taka mała sprawa:
W inwazji na Moresby występuje 1 japoński lotniskowiec klasy Soryu i dwa lotniska amerykańskie (na jednym są DB a na drugim średnie bombowce i tyle samo myśliwców i chyba TB) dodatkowo w stoczni tego portu są tylko PT-boaty
Dodatkowo pack zmienia ekran startowy gry i przetłumacza dodatkową misje w wyzwaniach okrętów
Kawajalein.JPG Atak na Kwajalein
Plik ściągnięto 13 raz(y) 82.85 KB
Kawajalein siły.JPG Atak na Kwajalein - siły
Plik ściągnięto 10 raz(y) 77.28 KB
Morze jawajskie.JPG Bitwa na morzu Jawajskim
Plik ściągnięto 14 raz(y) 78.86 KB
Morze jawajskie siły.JPG Bitwa na morzu Jawajskim - siły
Plik ściągnięto 7 raz(y) 79.34 KB
Port Moresby.JPG Inwazja na port Moresby
Plik ściągnięto 14 raz(y) 94.1 KB
Port Moresby siły.JPG Inwazja na port Moresby - siły
Plik ściągnięto 15 raz(y) 79.69 KB
Wilcze stado.JPG Wilcze stado
Plik ściągnięto 12 raz(y) 75.37 KB
Wilcze stado siły.JPG Wilcze stado - siły
Plik ściągnięto 14 raz(y) 81.66 KB
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Ostatnio zmieniony przez Adiq 13 Luty 2010, 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#6 Wysłany: 26 Luty 2010, 14:17
Hunter_Silent13 napisał/a:
zal, i wszystkie mapki z naszej strony, a mianowice z www.battlestatios.com
sam, robie textury do tych map
Ale o co chodzi?? Jakis problem czy jak??
Przeciez BOOLO ani nie przypisal sobie, ze robil te mapy ani ze klan PS je robil.
Sa linki strony www.battlestatios.com oficjalnie podane, wiec najpierw proponowal bym sprawdzic, a pozniej pisac
Zaglądam tutaj czasem do was od kiedy przyuważyłem na Google Analytics, że linki od was prowadzą do nas. Nie było potrzeby nic pisać, no bo skoro nie lubicie dużych map (mappack1) to nie będę przekonywać że są super. No ale teraz wyszła okazja żeby się dopisać.
Niniejszym chciałbym tylko powiedzieć, że ja osobiście nie mam nic przeciwko temu, żeby linkować, omawiać, dyskutować, krytykować itd itp mappacki z bs.eu i nie bardzo wiem czemu ktoś powyżej wyraża się o tym - cytuję: "żal". Nawet link do http://battlestations.eu jest w tym poście niepoprawny...
To powyżej to oficjalne stanowisko bs.eu jakby co.
PS: Chciałbym jeszcze dodać że w mapach z mappacka 2 jest ok. 100 nowych tekstur, a dodatkowo 150 nowych dźwięków które zmieniają całkowicie udźwiękowienie w BSM (w starych mapach też). I stąd się wzięło 515 MB w stosunku do poprzednich 310 MB (mappack 1).
PS2: Poprzedni mappack 1 okazało się że można mocno zoptymalizować. Z 310 MB odchudziliśmy go do 200. Nowa wersja jest dostępna (po prostu jest cichaczem podmieniona). Mappack 2 jest zoptymalizowany.
PS3: Mappack 2 i spolszczenie (mojego autorstwa) - zawiera błąd wynikający z niewiedzy. Nie wiedziałem otóż że Cenega wypuściła nową wersję klasik Midway i zintegrowała Iowa Mission Pack. W związku z tym spolszczenie do mappack 2 zadziała ze starymi wersjami Midway (bez Iowa) ale w nowych będą dziwne znaki zamiast polskich tekstów. Coś jak fe_multi22 zamiast Atak na Kwajalein. Jesteśmy na tropie w każdym razie i postaramy się wkrótce wypuścić fix, który to poprawi dla posiadaczy nowej wersji ze zintegowanym Iowa Mission Pack. (ok. 300 kb).
Zaglądam tutaj czasem do was od kiedy przyuważyłem na Google Analytics, że linki od was prowadzą do nas. Nie było potrzeby nic pisać, no bo skoro nie lubicie dużych map (mappack1) to nie będę przekonywać że są super. No ale teraz wyszła okazja żeby się dopisać.
Dziękujemy za informację i witamy na POLISHSEAMEN.
To niezupełnie prawda że nie lubimy dużych map. Lubimy, i to bardzo. Problem w tym, że większość nowych map jest dość mocno przeładowana ilością jednostek (co oczywiście nie jest żadną wadą) a większość forumowiczów tutaj jest wychowana na SH2/DC, w którym:
• rola lotnictwa jest szczątkowa
• gracz dysponuje maksymalnie 2-3 jednostkami
• większość ruchów odbywa się na mapie taktycznej (czyli nie walka a planowanie zagrywki taktycznej, pułapki)
Przygotowaliśmy kilka swoich map, jednak "funkcjonalnych" tj. "grywalnych" okazało się tylko kilka. Mapy zawierają także cele kluczowe (czyli strata danej jednostki kończy grę) jednak do końca nie byliśmy w stanie rozpracować skryptu.
No i doszło ostatnie: mała ilość osób (członków PS) aktywnie modujących grę i mogących je testować. Do tego idealna jest sieć LAN, której nie posiadamy, a każdorazowe przesyłanie po sieci 50-100MB na misję nie należy do przyjemności...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum