Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#21 Wysłany: 3 Marzec 2010, 21:59
witajcie kupiłem właśnie bez przewodowy internet i teraz jak to będzie się miało do DRM? czy przez to będzie mi zabierać mój limit gigowy z modemu? pozdro
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#25 Wysłany: 4 Marzec 2010, 01:05
ARTUR_20 napisał/a:
Podobno na internecie krąży już spiracony SH5.Czyżby koniec tego DRM ??
Potwierdzam, na torrentach już krąży zcrackowana wersja, wystarczy podmienić parę plików i cudowne zabezpieczenie przestaje być problemem. UBI właśnie zaliczył wtopę stulecia. Już w pierwszym dniu przegrał z kretesem walkę z piratami to raz, a dwa, że zdołał tylko wku***wić uczciwych graczy. Co z resztą było do przewidzenia.
Myślę, że kwestią czasu jest usunięcie zabezpieczenia na dobre, jako bezskutecznego.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#27 Wysłany: 4 Marzec 2010, 09:39
to już piraci ślęczeli więcej czasu przy MW2... Nie ma bata na pirata... Ech, tylko dlaczego UBI musiało zrobić takie zabezpieczenia które wkurzają uczciwych graczy skoro i tak padły po zaledwie kilku dniach (może godzinach).
Cóż pogratulować panom z Ubisoftu zrąbanej kampanii antypirackiej która uczciwym graczom niszczy życie a piraci i tak pograją bez problemów.
hmmm... ciekawe czy Ubi wycofa DRM'a skoro z taką łatwością go złamali...
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: krzysiek
Wiek: 39 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 77 Skąd: z otchłani
#29 Wysłany: 4 Marzec 2010, 11:11
PL_Storm87 napisał/a:
ARTUR_20 napisał/a:
Podobno na internecie krąży już spiracony SH5.Czyżby koniec tego DRM ??
Potwierdzam, na torrentach już krąży zcrackowana wersja, wystarczy podmienić parę plików i cudowne zabezpieczenie przestaje być problemem. UBI właśnie zaliczył wtopę stulecia.
Właśnie sprawdziłem na polskich forach warez są już linki do śćianiecia SH5 z rapida
wersje 1.0, z patchem 1.1, wersje z bonusowym DVD
słowem do wyboru do koloru na razie wersje ENG ale pewnie do końca tygodnia pojawią sie już wersje PL
Wygląda na to że DRM zostało storpedowane zanim wypłyneło w morze
Ostatnio zmieniony przez kris66 4 Marzec 2010, 11:12, w całości zmieniany 1 raz
Piractwo -> mniej kasy dla UBI -> słaba rentowność produktu -> mniej kasy na support -> nierozwiązane bugi w grze.
Zbugowany lub kiepski produkt -> propagacja informacji o niskiej jakosci gry -> slabsza sprzedaz -> mniej kasy na support -> nierozwiazane bugi w grze -> dalej spadajaca sprzedaz -> tlumaczenie ze "wszystko przez piratow" -> kolejna czesc gry dostaje jeszcze bardziej bzdurne zabezpieczenia i jeszcze mniejszy budzet -> kolejna czesc gry ma jeszcze wiecej bugow albo jest nizszej jakosci -> propagacja (...)
pirat? ok. ale pamiętajcie, że z piratem raczej nie pogramy sobie na multi.
generalnie nie propaguję piractwa. ALE ubi musi odczuć swój błąd
Jak najprościej? NIE KUPIĆ SH5.
Bo jak zamierza ktoś grać na piracie, to już inna sytuacja. Bo on nie chce dać pstryczka w nos Ubi, tylko chce ukraść grę.
Generalnie sprawa sprowadza się do tego, ze są 2 strony. KAŻDA ma SWOJE racje.
Bo czy nie jest prawdą, że gdyby piractwa nie było, nie było by tego DRM?
Z drugiej strony producent zakłada smycz nie tylko na winnych (piratów), ale także na tych, którzy uczciwie kupują produkt.
Tracą wszyscy... Ale ci pierwsi już kombinują (a może wykombinowali?) jak tą smycz zerwać.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#34 Wysłany: 4 Marzec 2010, 22:41
Cytat:
że "spiracona" gra jest kompletna i uruchamia się normalnie, to w trakcie rozgrywki osoby, które pobrały grę w taki sposób, odkryją, że jest ona niekompletna. Tę samą informację firma podała na swoim Twitterze.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! i oto kolejne zabezpieczenie ubi. fałszywe plotki behehehe
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#35 Wysłany: 4 Marzec 2010, 23:07
Ja powiem tak jak dla mnie są gry, które nie uważam za kultowe. I takie to sobie mogę ściągać z sieci. Ale są też pewne kategorie gier... które po prostu trzeba mieć w oryginale, bo są dla mnie obiektem kultu. Seria SH do takich należy, nigdy nie zassam wersji pirackiej czegoś, co po prostu kocham. Już mi się parę razy zdarzyło wymienić pirata na oryginał, bo tak mi się gra spodobała.
Kupię bardzo chętnie SH5. Ale bez żadnych durnych DRM-ów. Choćbym musiał ze 2-3 lata poczekać. Nie umrę od tego. SH4 nie mam do tej pory i żyję.
PL_Andrev napisał/a:
PL_fox6 napisał/a:
generalnie nie propaguję piractwa. ALE ubi musi odczuć swój błąd
Piractwo -> mniej kasy dla UBI -> słaba rentowność produktu -> mniej kasy na support -> nierozwiązane bugi w grze.
I kto "odczuje" ten błąd?
I tak już SH5 został spiracony. Mogli sobie darować DRM-a, na wieść o nim część graczy na pewno na "dzień dobry" zrezygnowała z zakupu. Paradoksalne, sami się mogą oszukać przez swoją chciwość. Bez durnych pomysłów więcej by zarobili.
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#36 Wysłany: 5 Marzec 2010, 06:47
PL_fox6 napisał/a:
Cytat:
że "spiracona" gra jest kompletna i uruchamia się normalnie, to w trakcie rozgrywki osoby, które pobrały grę w taki sposób, odkryją, że jest ona niekompletna. Tę samą informację firma podała na swoim Twitterze.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! i oto kolejne zabezpieczenie ubi. fałszywe plotki behehehe
Nie ma się z czego śmiać.
Komentarz wersji krakowanej:
'This is not fully cracked. The game needs a permanent online connection to net with a valid serial and DOWNLOADS the missions as you play through the campaign. This is not currently downloading the missions.'
Także można sobie jedynie popodziwiać zachód Słońca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum