Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 7 Marzec 2010, 08:26 Ulga na Internet
Pytanie do tych co odliczaja sobie ulge na internet. Jezeli jestem zameldowany gdzie indziej, usluge na swoje nazwisko mam zainstalowana gdzie indziej to czy moge odliczyc sobie ulge??
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 7 Marzec 2010, 09:10 Re: Ulga na Internet
PL_U-96 napisał/a:
Pytanie do tych co odliczaja sobie ulge na internet. Jezeli jestem zameldowany gdzie indziej, usluge na swoje nazwisko mam zainstalowana gdzie indziej to czy moge odliczyc sobie ulge??
Przepisy podatkowe od 2005 r. przewidują odliczenie związane z korzystaniem podatnika z sieci internetowej. Na podstawie art. 26 ust. 1 pkt 6a u.p.d.o.f. odliczeniu od dochodu przed opodatkowaniem podlegają wydatki ponoszone przez podatnika z tytułu użytkowania sieci internet w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania podatnika w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 7 Marzec 2010, 09:14, w całości zmieniany 5 razy
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 7 Marzec 2010, 09:13
Pisze zamieszkania a nie zameldowania to juz czytalem ale czy to oznacza, ze skoro moje miejsce ZAMIESZKANIA jest inne niz ZAMELDOWANIA i w tym pierwszym mam zainstalowana usluge to znaczy, ze sobie moge odliczyc od podatku??
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#4 Wysłany: 7 Marzec 2010, 09:15
PL_U-96 napisał/a:
Pisze zamieszkania a nie zameldowania to juz czytalem ale czy to oznacza, ze skoro moje miejsce ZAMIESZKANIA jest inne niz ZAMELDOWANIA i w tym pierwszym mam zainstalowana usluge to znaczy, ze sobie moge odliczyc od podatku??
Trzeba zaznaczyć, że odliczenie przysługuje wtedy, gdy internet użytkowany jest w faktycznym miejscu zamieszkania a nie miejscu zameldowania. Mówiąc ściślej, miejsce w stosunku, do którego dokonywane jest odliczenie, powinno być zgodne z miejscem zamieszkania, określonym w formularzu NIP-1 lub NIP-3.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum