Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 13 Marzec 2010, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
mod ten zmienia to i hydrofon działa dopiero na peryskopowej
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 7 Marzec 2010, 12:12
Pablo107 napisał/a:
Jacek jak wgrać tego moda z zegarami z SH4 bo u mnie on nie działa, próbowałem z JSGME ?
ściągasz moda, na wczoraj aktualna była wersja OldStyleSHControls_1_0_1_byTheDarkWraith.7z
po rozpakowaniu masz folder OldStyleSHControls_1_0_1_byTheDarkWraith a w nim foldery:
Dials - opcjonalne tarcze zegarów
documentation - wiadomo o co chodzi
oraz
for_MODS_folder, a w nim:
OldStyleSHControls_1_0_1_ByTheDarkWraith
dokładnie ten katalog kopiujesz do folderu MODS stworzonego przez JGSME w folderze z grą.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 7 Marzec 2010, 12:19
taaaa, przyłapałeś mnie . Ale ta gra naprawdę mi się spodobała.
Swoją drogą, zmodyfikowałem lekko zestaw modów:
Zmiany:
- nowsze wersja interfejsu
- nowsza wersja klawiszologii, m.in. komendy: zmiany steru o 1 st., najbliższy wizualny kontakt
- oraz mod wywalający wkurzający napis o zablokowaniu celu z peryskopu
troszkę gra mi się zangielszczyła (menu i niektóre opisy), ale warto było.
Imię: Karol
Ulubiona Gra: Silent HUnter III
#12 Wysłany: 7 Marzec 2010, 14:10
Ten mod zmieniający interface nie działa. Kiedy zaczynam grę pojawia się nowy i stary niterface oraz jakieś niezidentyfikowane okna których za nic nie da się wyłączyć.
#13 Wysłany: 7 Marzec 2010, 16:17
DZielnicowy napisał/a:
Ten mod zmieniający interface nie działa. Kiedy zaczynam grę pojawia się nowy i stary niterface oraz jakieś niezidentyfikowane okna których za nic nie da się wyłączyć.
Działa, musiałeś coś źle zainstalować.
@Sokół
Nie ma sensu zgrywać w tej chwili modów na nasze forum, bo praktycznie codziennie są zmieniane. Najlepiej ściągać bezpośrednio z Subsima.
Zasadą na subsimie jest to, że linki są podawane w poście nr 1
EDIT:
ponieważ OldStyleSHControl zmienia język na angielski, stworzyłem wersję polską. Do instalacji poprzez JGSME. Rozpakować do folderu MODS i aktywować na końcu.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 7 Marzec 2010, 16:22, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Karol
Ulubiona Gra: Silent HUnter III
#15 Wysłany: 7 Marzec 2010, 19:10
Cytat:
Działa, musiałeś coś źle zainstalować.
No i znalazłem błąd - obrazy "HUD" i "Dials" nie były w folderze "layout" w pliku modyfikacji, tylko w folderze "GUI". Zwykłe niedopatrzenie moderów z subsim.com. Ale teraz po wczytaniu kampanii wywala grę do windowsa.
Ostatnio zmieniony przez DZielnicowy 7 Marzec 2010, 19:30, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Michał
#16 Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:19
Zgadzam się że mody do tak nowej gry będą się zmieniać z godziny na godzinę ,ale mod zmieniający idiotycznie działający hydrofon można by dodać do działu "download". On już raczej nie ewoluuje w nic innego a ja na ten przykład mam problemy z zarejestrowaniem się na forum SUBSIM.
Imię: Robert
#18 Wysłany: 8 Marzec 2010, 10:23
Sorry ale też nie mogę dać sobie rady z instalacją OldStyleSHControls_1_0_1_ByTheDarkWraith , może mógłby ktoś wspaniałomyślnie opisać gdzie tkwi "haczyk"
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#19 Wysłany: 8 Marzec 2010, 10:28
Z uwagi na duże zainteresowanie tematem proszę osoby którym udało się zainstalować ten mod o założenie osobnego tematu i opisem krok-po-kroku sposobu instalacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum