POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
problemy z grafika
Autor Wiadomość
Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Łukasz

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #1  Wysłany: 7 Marzec 2010, 13:08   problemy z grafika

witam wszystkich jestem nowy szukalem zrozwiazania problemu ale nic sterowniki nowe wszystko ok i dalej to samo mianowicie mam problem tego typu ze woda nie splywa po pokladzie tylko caly czas jakby nie ruchoma to samo jak sie zanurzam kiosk przecina wode tworza sie fale i stoja w miejscu odplywam i w tym miejscu gdziesie zanurzylem stoja nadal to samo z piorunami podczas sztormu wybuchy statkow co za cholera nie wiem moja karta to GF 9600gt 1gb

pawelus6 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Paweł

#2  Wysłany: 7 Marzec 2010, 13:29   

Często się tak dzieje jak masz zbyt mocno podkręconą grafikę, wtedy robią się "artefakty". Ew. zmniejsz ustawienia graficzne/rozdzielczosć. Ew. daj na maxymalną rozdzielczość monitora (ew. 1280x1080) i ustawienia nia minimum, miałem problem że silnik gry na zbyt małej rozdzielczośći zbyt dużo szczegółów chciał umieścić i taki sam problem miałem - tylko nie pamiętam w jakiej juz grze. Ale spróbuj, moze ise uda.

P@welll

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #3  Wysłany: 7 Marzec 2010, 15:45   

ok dzieki za pomoc sproboje tylko wgram na nowo poki kampanii nie zaczelem ps wlasnie mam wszystko na max grafe i nic sie nie przycina i nie chcialo sie zmniejszac:)

[ Dodano: 7 Marzec 2010, 17:27 ]
i dale jtak samo zmniejszalem i nic i rozdzielczosc i detale to samo niewiem co jest strzelam z dzialka plot i ogien na lufie zostaje mimo ze nie strzelam:/
Ostatnio zmieniony przez Łukasz SH 7 Marzec 2010, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#4  Wysłany: 7 Marzec 2010, 19:12   

Sterowniki grafiki?

Grałem dziś na SH5 i mimo że programik sprawdzający wykrył że sterowniki grafiki są nieodpowiednie (GTX260) gra śmigała aż miło. Spróbuj innych wersji sterowników.

pawelus6 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 7 Marzec 2010, 19:49   

PL_Andrev napisał/a:
Sterowniki grafiki?

Grałem dziś na SH5 i mimo że programik sprawdzający wykrył że sterowniki grafiki są nieodpowiednie (GTX260) gra śmigała aż miło. Spróbuj innych wersji sterowników.

Ew. poczekaj na jeszcze nowszą wersję sterowników. Miałem tak w przypadku GTA IV zainstalowałem najnowsze i dalej były problemy, dopiero po wydaniu gry producent sterowników dostosował je pod tą grę, w tym wypadku będzie to samo. Musiałbyś poczekać na nowsze lub popróbować ze starszymi.

P@welll

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #6  Wysłany: 7 Marzec 2010, 19:56   

poproboje wkurza mnie to bo cholera sprzet jest dobry smiga az milo a takie pierdoly sie pokazuja mam najnowsze nvidii 196.21 i wlasnie jak zatopie jakis okret to wybuch stoi w miejscu i razem z okretem idzie na dno nie ma takich wybuchow jak na trailerach gameplay itp strzelam z dzialka plot ogien jest mimo ze juz nie strzelam zauwazylem takze ze jak statek poszedl na dno to jakies dziwne rzeczy sie dzieja jakby w powietrzu komin byl i maszty takie szare brak juz slow mi na to moze to wina windowsa bo stary juz nie zmieniany tylko stery byly non stop wgrywane pobawie sie ze starymi sterownikami jak nic to zmienie na windowsa 7

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#7  Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:07   

Cytat:
jak zatopie jakis okret to wybuch stoi w miejscu i razem z okretem idzie na dno

ja miałem podobnie

pawelus6 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:08   

Moze service packi? W Windows XP 3 jest, w Viscie chyba 2 o ile się nie myle. w Windows 7 raczej nei ma dodatków. Może to byc wina windowsa, spróbuj zainstalowac Service Pack 3 do XP (no chyba że masz Viste to 2) i wtedy spróbuj.

P@welll

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:12   

w moim przypadku : mam sp3 do win XP i najnowsze sterowniki do grafy

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #10  Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:50   

zmienilem stery niedawno na starsze jest jakby ciut lepiej bo woda znika z pokladu ale slajdami:/ wybuchy tez pojawiaja sie i zatrzymuja dziwnie to wyglada zaraz wrzuce sp2 do visty jesli to nic nie da jutro wgrywam czysciutki system win 7 plus najnowsze stery dzieki za info ps fox co zrobiles ze masz juz normalnie??

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#11  Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:59   

Łukasz SH napisał/a:
dzieki za info ps fox co zrobiles ze masz juz normalnie??

popatrz na podpis FOX-a to bedziesz wiedzial co zrobil :)

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 7 Marzec 2010, 21:34   

Aha swego czasu jak grywałem w RtCW:ET, to właśnie najnowsze sterowniki kaszaniły grę. Zainstalowałem z płyty najstarsze i wszystko wtedy działało - i do tej pory jadę na starych (chociaż z kolei nie mogę już uruchomić Danger of the Deep), ale o dziwo SH5 mi się uruchamia.

Wiem że ta porada może nie wygląda normalnie, ale... ważne że u mnie zadziałało.

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#13  Wysłany: 7 Marzec 2010, 21:37   

hahaha, dobre :)
nie przerażaj się. Eksplozje są brzydkie u każdego, po prostu tak je zrobili. I klatkują to fakt.

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #14  Wysłany: 7 Marzec 2010, 22:39   

ale panowie na game playach na youtube nie ma takich rzeczy strzelam z plot i przestaje a ogien nad lufa jak by sie zawiesza to samo wybucha okret i wybuch staje woda z pokladu jak w shIV ladnie po bokach splywala a tu jakby bylo dorysowane niewiem jutro wgrywam nowego wina dodaje foty jak to wyglada

mimo ze nie strzelam juz takie cos zostaje

woda co sie unosi za okretem zostaje nie ruchoma za mna tworzy sie taki sznur to samo z woda splywajaca z okretu wyglada jakby wisiala moze ktos jeszcze ma jakis pomysl
Ostatnio zmieniony przez Łukasz SH 7 Marzec 2010, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#15  Wysłany: 8 Marzec 2010, 08:13   

u mnie jest podobnie, ale nie identycznie. Najgorsze są eksplozje i pożary, które klatkują (podczas gdy cała reszta ładnie hula) -

to to.jpg
Plik ściągnięto 30 raz(y) 76.43 KB

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

#16  Wysłany: 8 Marzec 2010, 10:40   

Zmniejsz rozdzielczość ekranu lub szczegółowość tekstur. Najwidoczniej nie masz "aż tak" mocnej grafiki jak myślałeś skoro Ci klatkuje.

A zdawało mi się że w tej grze jest zbyt dużo złego aby dało się ja uratować i że ją wywaliłeś z dysku po godzinie grania...
:schock

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#17  Wysłany: 8 Marzec 2010, 11:20   

To mogą być też problemy "wieku dziecięcego" uzbroić się trzeba w cierpliwość.
A na pewno jeszcze nie jedną rzecz będą poprawiać.

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #18  Wysłany: 8 Marzec 2010, 11:34   

widzisz fox u ciebie klatkuje wybuch ale sie rusza u mnie jest takie cos ze wybucha i okret plynie razem z wybuchem ktory nie opada i nie rosnie wyglada to jakby jakas wielka flaga byla no ale wypowiem sie wieczorem bo wgrywam zaraz win 7 plus naj stery na youtube widzialem ze wogole czegos takiego nie ma co u mnie sie dzieje ehh komp za okno poleci:)

PL_kolosm 

Kraj:
poland

Imię: Michał

#19  Wysłany: 8 Marzec 2010, 12:53   

Panowie z GF tak na szybko: wczoraj gdzieś czytałem artykuł, iż nvidia prosi o powrócenie do starszych sterowników (nie tych z ostatniego miesiaca) ponieważ nie dość że są "ogólnie złe" to do tego mogą spowodować spalenie grafiki (i nie tylko) ponieważ bardzo podnoszą temp działania kart grafiki.
Ja mam te poprzednie (czyli 1.9621) i nie mam problemów z takimi rzeczami (jedynie co to mam po prostu ciut za słabą kartą na max detale, jest to GF 8800gt)
Pozdro

EDIT: Mam, utaj np jest na ten temat coś:
http://www.benchmark.pl/a...rte.-27255.html

Łukasz SH 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #20  Wysłany: 8 Marzec 2010, 13:22   

po wymianie windowsa dalej to samo:/ sproboje starsze stery wrzucic nic nie pomaga woda na pokladzie po tym jak okret zanurkuje dziobem pojawia sie i znika klatka po klatce po strzale z dziala zostaje ogien kolo lufy nie ma fal przed dziobem i przy zanurzeniu jak kiosk wchodzi w wode przy okretach nawodnych jest ok sa fale przed dziobem itp niewiem rece opadly i cholernie zaluje ze kupilem oryginal

[ Dodano: 8 Marzec 2010, 15:25 ]
panowie moze ktos wie bo cos sie odmienilo zaatakowal mnie samolot rzucil bomby glebinowe i gdy wybuchly na powierzchni wyrzucilo wode do gory plyne sobie plyne a ta wyrzucona woda nie znika dopiero jak wezme kamere zewnetrzna i podjade kamera do tej wyrzuconej wody to mi sie zacina gra i powoli znika wyrzucona woda co to do cholery moze byc nie mam sily detale na minimum a i tak to samo niewiem jak popatrze na filmy z gameplay to odechciewa sie mi grac to co u mnie sie dzieje:/:/

[ Dodano: 8 Marzec 2010, 16:03 ]
http://silent-hunter.uk.u...ter-5/media.php na tym filmiejest pokazane jak ladnie woda splywa z pokladu u mnie to sie zawiesza jakby ta woda wisiala mam dosc:/ nie wiem co jest

[ Dodano: 8 Marzec 2010, 16:04 ]
film to w lewym gornym rogu pierwszy
Ostatnio zmieniony przez Łukasz SH 8 Marzec 2010, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu