Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#1 Wysłany: 8 Marzec 2010, 19:23 Problem z logowaniem do UBISOFTu
Witam,
chciałem sobie pograć teraz ale ten uruchamiacz Ubisoftu twierdzi, że zła nazwa lub hasło.
A dzisiaj zakładałem konto. Na forum też nie mogę wyświetlić strony logowania,
wyskakuje 404. Czy to u mnie coś, czy jakaś globalna awaria?
Może to ktoś potwierdzić?
TIA
Pozdrawiam
[EDIT]
Padł głowny serwer UBISOFTu, na subsimie już wieszają psy na UBI.
Ostatnio zmieniony przez bufi 8 Marzec 2010, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 8 Marzec 2010, 19:29
Raczej coś nie tak u Ciebie. Od 30 minut gram bez problemów.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 8 Marzec 2010, 19:33
przy SH IV też były problemy z UBI - czasem rozgrywka nie była możliwa (szczególnie po modyfikacji gry) - możliwe że tu będzie podobnie. - jest szansa że patche coś poprawią
jestem tylko ciekaw, dlaczego przy SH3 nie ma takich problemów?
Fox, niektorzy uzywaja oryginalnej wersj a ta wymaga kazdorazowego logowania - nie chodzi o rozgrywki multi na SH4 przy pomocy serwerow UBI. Ani SH3 ani SH4 nie wymagaja logowania do normalnej gry. I zadne patche nic tu nie poprawia - po prostu serwery UBI nie wyrabiaja od wczoraj. Swoja droga nic tylko poczekac az komus wkurzonemu na ten DRM sie znudzi i przeprowadzi DDoS na ich serwery...
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#6 Wysłany: 8 Marzec 2010, 19:38
PL_fox6 napisał/a:
jestem tylko ciekaw, dlaczego przy SH3 nie ma takich problemów?
Bo nie ma durnego DRM który wymaga logowania? Ba, żeby te ich serwery autoryzujące
chociaż bezawaryjnie chodziły. To nie, DRMów im się zachciało.
Mam nadzieję, że szybko zdejmą zabezpieczenie z execa tak jak to jest w SH3 i SH4.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Wnosze, ze chodzi o to ze nie dziala? Pytam z ciekawosci bo w internecie pisza glownie o Assasins Creed 2 (nawiasem mowiac oryginalnej czesci 1 nie udalo mi sie nigdy uruchomic na komputrze brata).
Czy ubisoft nie ma obowiązku zadbać o to żeby można było grać w ich produkt?
Tak jak w przypadku wiekszosci produktow softwarowych - producent mowi, ze dolozy "wszelakich staran" aby dzialalo - ale nic nie obiecuje. I nie, nie ma obowiazku jak zaakceptowales jego EULA.
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#16 Wysłany: 8 Marzec 2010, 20:24
bufi napisał/a:
Sokół napisał/a:
właśnie odznaczyłem opcję trzymania saveów na serwerze
W którym miejscu to zrobiłeś?
jak włączysz Game Launcher, to w prawym górnym rogu jest ikona opcji, oraz zwinięcia na pasek. Klikając na ikonę opcji możesz zmienić metodę zapisu savów.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#19 Wysłany: 8 Marzec 2010, 21:53
Spokojnie, SH5 jest w tej chwili na topie i się widocznie serwery trochę przegrzały. Szczególnie jak kilka tysięcy osób ładuje / ściąga swoje save'y, które do lekkich nie należą.
UBI sobie nie może pozwolić na taką wtopę, więc prawdopodobnie najpóźniej jutro już będzie działało, jak się chłopcy obudzą (a pisali coś o wsparciu 24/7 ?).
Skoro serwerki nie działają zapraszam do magii słowa czytanego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum