Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Ok jestem po przyjrzeniu się sh5 już. Odpaliłem go na full wsio prócz antyliasingu (czy jak to się tam zwie)
Sprzęt to core duo E6750 2,66, 2gb ramu oraz grafa GF8800GT
Powiem tak - wszystko wygląda przepięknie, wręcz cudnie (no może postacie są jakieś takie plastikowe) i działa to w miarę dobrze, tzn są momenty, że komp dostaje czkawki i przy obracaniu się nie ma tej płynności ale ogólnie to nie jest gra FPP więc nawet to nie przeszkadza. Podsumowując - ja tak będę grał, ale pewnie znajdą się osoby, którym to nie do końca się spodoba i obniżą detale/zmienią kompa:)
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#6 Wysłany: 5 Marzec 2010, 14:29
mój i tak nie pociągnie, może karta grafy ok, Ram ok ale procek dupa nie obsługuje SSE2 i w 99,9% nie pójdzie (oczywiście jest jakaś nadzieja )
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#8 Wysłany: 8 Marzec 2010, 21:24
Witam, ktoś ostatnio się pytał jak wygląda książka rozpoznawcza w wyższej
rozdzielczości.
1920x1080 - full detale. E8200, ATI HD 5770, 4GB ,Windows 7 64bit
W momencie zrzutu, ekranu fraps pokazywał 38 fps
Jako, że nie mogę w tej chwili odpalić gry, nie moge przetstować dokładnie wydajności.
Niedługo postaram się wrzucić kilka fotek i testów, jak kogos zainteresuje, tylko niech na Boga zacznie działać serwer Ubi, bo to przestaje być śmieszne.
Btw. jak zrobić aby na forum wyświetlała się miniaturka screenshota?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 8 Marzec 2010, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#11 Wysłany: 8 Marzec 2010, 22:02
kołcz napisał/a:
yyyyyyyy czy mi się zdaje czy po za okiem peryskopu widać wodę!!!!!!
Nasz kolega, autor screena ma mocno podkręconą wartość "brightness" w ustawieniach grafiki SH5. W SH4 też jest widoczne to zjawisko. Normalnie nie przeszkadza, chyba że mocno podkręcisz ową jasność.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 8 Marzec 2010, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#14 Wysłany: 9 Marzec 2010, 00:46
PL_Andrev napisał/a:
Nasz kolega, autor screena ma mocno podkręconą wartość "brightness" w ustawieniach grafiki SH5. W SH4 też jest widoczne to zjawisko. Normalnie nie przeszkadza, chyba że mocno podkręcisz ową jasność.
już się wystraszyłem ze kolejny bug
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Piotr
#15 Wysłany: 10 Marzec 2010, 15:13
Witam wszystkich...He ja obecnie jestem w anglii i juz niemoge sie doczekac az wkoncu dorobie sie kompa..moze ktos podrzuci jak tra gra moze smigac na...
procek...AMD ATHLON IIDUAL CORE M300 (2.00GHZ)
ram.......4GB
grafika...ATI RADEON HD4570 (512MB)
I oczywiscie windows7...Bylbym wdzieczny za podpowiedzi bo niechcialbym miec kichy gdybym juz kupil laptopa a tu kapa bo gra nie idzie....Z gory dziekuje..Pozdro..
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#16 Wysłany: 10 Marzec 2010, 15:33
peruzzi napisał/a:
Witam wszystkich...He ja obecnie jestem w anglii i juz niemoge sie doczekac az wkoncu dorobie sie kompa..moze ktos podrzuci jak tra gra moze smigac na...
ram.......4GB
I oczywiscie windows7...Bylbym wdzieczny za podpowiedzi bo niechcialbym miec kichy gdybym juz kupil laptopa a tu kapa bo gra nie idzie....Z gory dziekuje..Pozdro..
Odpalic, odpali bo to widac czytajac parametry Twojego sprzetu a jak pojdzie?? To nikt Ci teraz konkretnie nie napisze, odpalisz to sie sam dowiesz ale powinno byc nie zle
Imię: Piotr
#17 Wysłany: 10 Marzec 2010, 15:42
He..Szkoda tylko ze z tego co czytam na forum to duzo bledow jakie ma sh5...Ubi sie nie postaralo zdajesie tym razem...Oby przynajmniej jak najszybciej wypuscili mody poprawiajace te wszystkie bledy...
To jest tragedia zeby np.sonarzysta plynac u-bootem na powierzchni poinformowal nas o kontakcie...
Taka ciekawostka, w SH III płynąc na powierzchni w centrali siedzą przy sterach głębokości, oraz sonarzysta kręci i siedzi przy hydrofonie. A na dokładkę w SH III po wynurzeniu przez jakieś 5 minut też jak zapytasz to poda Ci namiar.
Tylko o tym nikt nie pisze.
Nie żebym bronił SH V - bo ma masę innych poważnych błędów , lecz akurat w tym przypadku jest lepiej.
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#19 Wysłany: 10 Marzec 2010, 17:00
peruzzi napisał/a:
ram.......4GB
Sprzęt nie jest taki zły. Wszystko się opiera na tym, w jakiej rozdzielczości będziesz grał.
Ja mam porównywalnej klasy kartę gr. HD5770 i ustawiam wszystko na max. łącznie z
antyaliasem x16, 1920x1080 i w grze mam:
W bunkrze na samym początku 25-40fps, na okręcie ~50fps, na pokładzie 40,
jak latam kamerą po porcie (Kilonia) od 50-25! (kilka statków, zabudowań i cienie)
Co ciekawe, jak dam rozdzielczość 1280x720 to fraps pokazuje stałe 60fps, obojętnie
co się nie dzieje na ekranie. Mam włączony v-sync.
Gram i tak w FullHD bo widoki są przepiękne.
Czyli wygląda na to, że tekstury zabierają sporo mocy przy wysokich rozdzielczościach?
Pozdrawiam
[EDIT]
A sorki, to HD4870 jest porównywalna do mojej.
Ostatnio zmieniony przez bufi 10 Marzec 2010, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#20 Wysłany: 10 Marzec 2010, 19:14
bufi napisał/a:
Czyli wygląda na to, że tekstury zabierają sporo mocy przy wysokich rozdzielczościach?
Tak jest.
Przy grze w rozdzielczości powyżej 1680 wzwyż obowiązkowo karta 1GB - właśnie przez tektury. Przy niższych: zbędny wydatek i 512MB na pokładzie całkiem wystarcza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum