Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#1 Wysłany: 8 Marzec 2010, 23:44 Bugi
Wszystko zniosę...
- nie mogę obsadzić p-lotki - luz
- nie mogę odwołać załogi z działa - spoko,
- ludzie na kiosku zanurzają się razem z op i wyglądają okrętów z pod wody - raz na jakiś czas,
- nie mam torped, a w przedziale torpedowym dwie leżą na podłodze - przymknę oko,
- ale jak k..wa nie mogę zakończyć patrolu, bo mimo wyświetlonych na ekranie można wybrać tylko opcję "uzupełnij zapasy", a opcja "zakończ patrol" jest nieaktywna, to mnie ch.j strzela
sorry za przekleństwa, ale nie wydałem ponad 100zł na to żeby się denerwować, ale pograć
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#2 Wysłany: 9 Marzec 2010, 00:39
no to nieźle! ubi kpiny chyba sobie urządza jak można wypościć tak zbugowana grę?! nie chciało im se robić i zrobili wersje otwarta dla moderow bo przecież po co się wysilać?! chciałem kupić te grę ale minie pewnie jeszcze sporo czasu jestem wściekły bo skrycie pokładałem spore nadzieje w sh5
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#4 Wysłany: 9 Marzec 2010, 06:56
Błędów jest cała masa. Każdy na tym forum pewnie by znalazł z 5 nowych.
Mnie denerwuje jedna rzecz, stoje na pokładzie. Daje rozkaz głebokość peryskopowa
to wyskakuje komunikat, że nie mogę się zanurzyć bo są ludzie na pokładzie.
Schodzę po drabince do okrętu, właz się zamyka, mogę się zanurzyć.
Ale chwila? Gdzie jest wachta? Zostali na pokładzie, właz zamknięty, okręt idzie
pod wodę. Dobrze, że 'nie giną' Ci biedni marynarze.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez bufi 9 Marzec 2010, 06:56, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 9 Marzec 2010, 07:36 Re: Bugi
Sokół napisał/a:
- ale jak k..wa nie mogę zakończyć patrolu, bo mimo wyświetlonych na ekranie można wybrać tylko opcję "uzupełnij zapasy", a opcja "zakończ patrol" jest nieaktywna, to mnie ch.j strzela
Wszystko działa. Musiałeś nie wrócić do swojego portu - podobine jak w SH4. W pierwszy dniach wojny twoją bazą jest Kiel, podczas drugiego patrolu, następuje zmiana na Wilhelmshaven. Porównaj sobie ikonki tych baz i zobaczysz , która jest aktualna.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 9 Marzec 2010, 07:42 Re: Bugi
Sokół napisał/a:
- ale jak nie mogę zakończyć patrolu, bo mimo wyświetlonych na ekranie można wybrać tylko opcję "uzupełnij zapasy", a opcja "zakończ patrol" jest nieaktywna, to mnie strzela
Opisz może dokładniej problem, kiedy to się dzieje.
Wyskakuje Ci okienko zakończenia misji, czy klikasz na kotwiczkę?
Chcesz zakończyć patrol w porcie startowym czy innym?
Czy wykonałeś zadanie?
Czy data twojego powrotu jest przed czy po "ostatecznym terminie wykonania misji"?
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 9 Marzec 2010, 07:50, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#8 Wysłany: 9 Marzec 2010, 09:42
- Tak, klikam na kotwiczkę, wtedy wyświetlane są opcje uzupełnienia zapasów, bądź zakończenia patrolu.
- problem dotyczy właśnie bazy w Kiel
najpierw usupełniłem zapasy w swoistym porcie, ale nie w Kiel. Po skończonym zadaniu zatopienia 50 tyś ton wróciłem do Kiel i nie mogę włączyć opcji zakończenia patrolu.
Wcześniej zakończyłem patrol normalnie używając tej opcji, ale save poszedł w kosmos na serwerze ubi i musiałem wgrać poprzedni, dużo wcześniejszy. Tym razem opcja zakończenia patrolu nie działa.
Wypłynąłem nawet z kanału kilońskiego i wróciłem do portu, ale nadal klikam na kotwiczkę i to co mnie interesuje nie jest dostępne.
Ostatnio zmieniony przez Sokół 9 Marzec 2010, 09:43, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 9 Marzec 2010, 09:52
A sprawdzałeś w Wilhelmshaven ? Mnie właśnie w trakcie drugiego patrolu zmieniła się baza. A w zasadzie to nie był drugi patrol, tylko uzupełnienie zapasów (dokładnie jak u Ciebie). Nie dostałem żadnego komunikatu, po porstu spojrzałem na ikony na mapie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: Jaworzno
#11 Wysłany: 9 Marzec 2010, 12:58
----A czy jak wyprujecie wszystkie torpedy i chcecie wysłać raport o stanie torped,ewentualnie o uzupełnienie zapasów to co??? Bo ten chłoptyś od radia podaje że niemożna poprosić o uzupełnienie zapasów.A wysłanie meldunku z patrolu to odpowiedź taka "kontynuować patrol" czy coś w tym stylu.
----Samoloty latają, ale żaden mnie nie zaatakował,pomimo mojego braku reakcji.
----Zatopiłem Pancernik typu Nelson w Scapa Flow na 20m zamiast osiąść na dnie przebił się przez dno i pionowo pochłonęła go ziemia.
Zyziek co do tego "pochłonięcia przez dno"
Widziałem takie coś w roli było DD, dostał torped chyba i tonie, rufa go ciągnie w dół i zamiast osiadać na dnie to macha w dół jakby nigdy nic.
#14 Wysłany: 9 Marzec 2010, 14:29
PL_zyziek_b napisał/a:
----Samoloty latają, ale żaden mnie nie zaatakował,pomimo mojego braku reakcji.
pewnie dlatego, że nie można obsadzić p-lotki jak zrobią patcha, że można będzie obsadzić p-lotkę, to od razu odblokują ataki lotnicze
[ Dodano: 9 Marzec 2010, 14:55 ]
PL_Marco napisał/a:
Zyziek co do tego "pochłonięcia przez dno"
Widziałem takie coś w roli było DD, dostał torped chyba i tonie, rufa go ciągnie w dół i zamiast osiadać na dnie to macha w dół jakby nigdy nic.
głeboki muł był po prostu
to mi akurat mało przeszkadza, bardziej irytujące jest ładowanie torped. Jak załadują np trzecią wyrzutnie, to marynarz melduję "3 wyrzutnia pusta"
Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04 Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 396 Skąd: Rogów
#15 Wysłany: 9 Marzec 2010, 15:02 Re: Bugi
Sokół napisał/a:
Wszystko zniosę...
- nie mogę obsadzić p-lotki - luz
- nie mogę odwołać załogi z działa - spoko,
- ludzie na kiosku zanurzają się razem z op i wyglądają okrętów z pod wody - raz na jakiś czas,
- nie mam torped, a w przedziale torpedowym dwie leżą na podłodze - przymknę oko,
sorry za przekleństwa, ale nie wydałem ponad 100zł na to żeby się denerwować, ale pograć
1,2 Jest koles na mostku, z ktorym sie gada i jest opcja odwolaj zaloge dzialo/plotka
Jeżeli chcesz obsadzic sam... u niego ustawiasz zaloge np do pelotki, podchodzisz naciskasz i strzelasz... przynajmnij u mnie dziala.
3.bugga nie mam
4. tez nie mam
5. musisz wplynac daleko w port i bedziesz mial w prawym gornym rogu ikonke.
Ja mam plynac do innego portu.
Jeżeli chodzi o załacznik, mam obsadź i zabezpiecz, a żeby sam obsługiwać działo/plotke musisz podejsc i nacisnac
bugg.JPG
Plik ściągnięto 25 raz(y) 72.93 KB
Ostatnio zmieniony przez woonteerxd 9 Marzec 2010, 15:27, w całości zmieniany 3 razy
#16 Wysłany: 9 Marzec 2010, 15:44 Re: Bugi
woonteerxd napisał/a:
5. musisz wplynac daleko w port i bedziesz mial w prawym gornym rogu ikonke.
Ja mam plynac do innego portu.
Przeczytaj uważnie moje posty, to dowiesz się, że wiem jak się dokuje i uzupełnia zapasy.
Było tak, jak napisał Jacek - zmienili mi port macierzysty. Dzięki Jaca
Co do buga z obsadą działa i p-lotki, to właśnie u mnie nie działa rozmowa z wachtowym - nie wiem czemu. Działo można obsadzić samemu, wtedy załoga do niego zasiądzie, ale p-lotki nie.
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#17 Wysłany: 9 Marzec 2010, 18:08
Chwalili się nową sztuczą inteligencja... ale po wpływaniu na kanał kiloński załamałem się, jede statek ciągle uderzał w betonową przeszkode, cofał i do przodu znowu aż wkoncu się zapalił, wybuchł i po statku. Było też takie coś ze prawie wpływali na lad i odbijali sie wkoło - tzn znowu do przodu i do tyłu. Klawiszologia - porażka. Jak tego nie naprawią w nastepnych patchach to to sprzedam na allegro za 1zł na Kup Teraz
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#18 Wysłany: 9 Marzec 2010, 18:13
pawelus6 napisał/a:
Chwalili się nową sztuczą inteligencja... ale po wpływaniu na kanał kiloński załamałem się, jede statek ciągle uderzał w betonową przeszkode, cofał i do przodu znowu aż wkoncu się zapalił, wybuchł i po statku. Było też takie coś ze prawie wpływali na lad i odbijali sie wkoło - tzn znowu do przodu i do tyłu. Klawiszologia - porażka. Jak tego nie naprawią w nastepnych patchach to to sprzedam na allegro za 1zł na Kup Teraz
zamawiam!
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
panowie jakie sa potrzebne programy aby sh 5 dzialalo normalnie w 3 chyba cos tam bylo jakies programy niewiem moze mi czegos brakuje ze ta grafika taka jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum