Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Finek grafa niestety twoja obecna wymięka i tyle.
Ja od siebie dodam ze GF 8500GT przy akcji też nie daje rady, póki
się nikt nie strzela idzie jeszcze jako tako. Zobaczę może jutro na moim
starym radku X1900 i powiem co nie co.
Zachęcam do podzielnia się swoimi opiami typu:
Ma grafikę taką i taką i gra działa tak i tak.
Może ktoś będzie miał dylemat i mu się przyda takie info.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 11 Marzec 2010, 00:04, w całości zmieniany 2 razy
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#23 Wysłany: 10 Marzec 2010, 23:59
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Mój sprzęt
IntelCoreDuo 2.13, 2 GBRam i GeForce6600 512Mb nie dały rady...
Klatkuje strasznie, gdy próbuję włączyć grę i przejść po pokładzie.
Finek, na takim rzęchu próbowałeś odpalić?
Ja na swoim 7900GS miałem obawy... grać się da, ale o zejściu do centrali już nie ma mowy - także korzystam tylko z jednego peryskopu, hehe
Mój sprzęt to core duo 2,66GHz i do tego GF 8800GT, wsio na full z wyłączonymi AA i anizo - lekkie zacinanie na pokładzie i w okręcie czy też przy akcji, nieco denerwujące ale da się grać. Jednak zejście do średnich detali powoduje już prawie płynną grę!
Myślę o podkręceniu procka jednak i nieco karty, powinno to pomóc w ok 15%:)
aha, pamięć to 2gb
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#25 Wysłany: 11 Marzec 2010, 07:58
Notek HP 6730s, Intel Core 2 Duo T3400, 3 G RAM, ATI Mobility Radeon HD 3430 256 MB
Na niskich detalach i malej rozdzialce jest OK, zadko klatkuje i nie dziala oczywiscie plynnie jak powinno, kursor troche spowalnia, wszystko widac, nic nie znika, nic ni ejest czarne przy wybuchach nie zwalnia, jednym slowem da sie grac
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#26 Wysłany: 11 Marzec 2010, 08:31
ja obecnie mam Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz, Nvidia GeForce 8600 GT 512mb, 2 GB ramu i jak mi ArmAII odpala na średnio/wysokich detalach nawet na multi to SH5 w teorii powinien pociągnąć (ale i tak na SH5 przyjdzie czas może za kilka miesięcy bo teraz proszę rodziców o inną grę [BFBC2])
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#27 Wysłany: 11 Marzec 2010, 16:25
Bardzo dobrze że sie chwalicie na czym jak idzie, dziękuje Wam wszystkim. Jak sie wybiore po nowy sprzet to zapisze sobie te nazwy grafiki czy procesorow na ktorych działa gra. Tez mam dylemat czy zostawiac dysk i napedy ze starego komputera czy wywalac wszystko i kupowac nowa skrzynie.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#28 Wysłany: 11 Marzec 2010, 17:54
Na moim sprzęcie:
Intel Core i5 750@2,67
4GB RAM
ATI Radeon 4700
Windows 7 64bit
bez AA, chodzi bardzo dobrze. Framerate wewnątrz okrętu na poziomie 60 kl / sek. Najgorzej jest gdy w peryskopie przybliżam statek, np z odległości 500m, wtedy framerate spada do ok 30kl/sek (przy włączonym pełnym AA, miałem wtedy 15).
Myślę, że jednak sprawie sobie lepszą grafę.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#30 Wysłany: 11 Marzec 2010, 20:03
Finku, nie jestem duchem świętem - myślałem że zmieniasz tylko podzespoły, a nie że chcesz złożyć całkiem nowego. No to kicha, bo za 1500 złociszy dobrego komputera nie złożysz.
Niby się da...
...ale w życiu bym takiego zestawu komuś nie zaproponował (mimo dobrego proca i grafiki).
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 11 Marzec 2010, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
Gram w FullHD z AAx4 ze wszystkimi wodotryskami.
W bunkrze jest jako tako kolo 20fps
W centrali to już lipa na maksa kolo 12-15fps ( bez sens )
Natomiast poza okrętem jak fruwam kamerą to jest kosmos ultra płynnie.
Oczywiście wszystkie drv. najnowsze.
Nie sądze by ~900MB na karcie grafiki było za mało by można się bez problemów poruszać po okręcie. Tu coś jest skichane... zresztą żadna nowość
Ja dalej mam za słaby... Chodzi na najwyższych detalach... Ale grafika coś się zbytnio podgrzewa... Dziś testnę jedną rzecz... Bo jak na tej grze się przegrzeje (Wiedźmin) to idę z reklamają... Nie po to kupiłem kartę, aby grzała się na tym, co GF6600 pociągnał bez problemu (oczywiście na niskich detalach)...
Temperatura idzie w górę... I powoli, co kilka minut jest wyżej i wyżej i wyżej...
Ale to tylko podejrzenie. Dziś robię przegląd kompa... Po kolei wymieniam nowe na stare i patrzę, co to może zrobić... Co prawda na Wieśminie, a nie na SH5, ale zobaczymy... Bo może to wydaje mi się, że grafika....
ja mam celerona one core 3.2 gf 9600gt 1024mb i 1.5gb ramu ddr II mam na maks wysztko i z poczatku troche przycina ale potem myyszka reaguje juz elegancko grafika jest boska w tej grze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum