Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 10 Skąd: Silesia
#1 Wysłany: 16 Marzec 2010, 10:55 Weserubung
Mój problem polega na tym,że nie potrafię wykonać drugiej części tego zadania,czyli zatopienia pancernika na wodach norweskich.
Jeżeli ktoś z Was wykonał to zadanie to prosiłbym o jakies wskazówki, pozdrawiam.
Imię: Michał
#2 Wysłany: 18 Marzec 2010, 00:41
Jakby to powiedzieć..? Musisz znaleźć i zatopić brytyjski pancernik! Ja na na niego trafiłem jakieś dwa kwadraty siatki topograficznej (tej z podstawowej wersji gry a nie tej kriegsmarine) na północny zachód od wejścia do Narwiku. Niestety żadna z torped nie trafiła bo odpaliłem same elektryki z zapalnikiem magnetycznym ustawionym na jakieś 2 metry pod kilem celu.
Imię: Marcin Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 10 Skąd: Silesia
#3 Wysłany: 18 Marzec 2010, 08:29
Dzięki za odpowiedź,będe szukał dalej.
Co do zapalników magnetycznych to używam ich znacznie rzadziej niż w SH3+GWX, ponieważ się nie sprawdzają(w przeciwieństwie do zapalników kontaktowych,które są skuteczne uderzając pod dowolnym kątem).
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 18 Marzec 2010, 14:22
Z tego co pamiętam PL_Pasterz miał bliżej do czynienia z wadliwością torped w SH4, więc widocznie można to łatwo sprawdzić w danym pliku czy to bug gry czy też zamierzone działanie.
Imię: Michał
#7 Wysłany: 18 Marzec 2010, 23:31
Liczę na zamierzony efekt wadliwości zapalników. Jeśli idzie o SH4 to podobno amerykańskie zapalniki magnetczne były jeszcze mniej dopracowane niż niemieckie. Wady usunięto dopiero pod koniec 1944 roku a wtedt praktycznie brakowało celów dla łodzi podwodnych na Pacyfiku ze względu na ogromne straty Cesarskiej Marynarki Wojennej i floty handlowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum