Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
tez mam dosc juz ale moze trzebapoczekac i szukac moze ktos znalazl rozwiazanie najlepiej zapodac film na yt i napisac co to moze byc ja niestety nie moge zalozyc konta na yt probowalem i lipa moze ty sproboj
Imię: Tomek
#82 Wysłany: 16 Marzec 2010, 10:34
Ja mam ten sam problem co wy .Do tego jeszcze dochodzą dziwne tekstury wody tak jak by nie były rozmyte ,czuje się jak bym grał w gre z przed kilku lat. Na subsimie znalazłem coś takiego http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=164440
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#83 Wysłany: 16 Marzec 2010, 13:14
próbowałem dawać priorytet wysoki w menadżerze, ale nic nie dało
[ Dodano: 16 Marzec 2010, 13:21 ]
Z tych linków wynika, że albo ubi zrobi patcha, dzięki któremu można będzie grać na 1 rdzeniowym procku , albo czaa będzie zainwestować w kompa
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
#84 Wysłany: 16 Marzec 2010, 13:32
Tak masz racje . A co do tych priorytetów to u mnie też to nic nie daje. Więc pozostaje czekać. W sumie nie ma sie co spieszyć , na poprawki błedów jeszcze trzeba będzie chwile poczekać
wkoncu jakas sensowna informacja i szukanie igly w stogu siana skonczone no nic dual core jakis trzeba zakupic dobrze ze plyta pociagnie:) wielkie dzieki za info
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#86 Wysłany: 16 Marzec 2010, 18:39
U mnie jest o wiele gorzej. Nie dość, że nie mam pewności, czy moja płyta pociągnie 2 rdzenie, to jeszcze nie mam kasy na procka , będę musiał albo czekać na patch, który i tak nie wiem czy uwzględni one core, albo poprosić rodziców, aby mi kupili nowego procka(wątpię by się zgodzili), czy ta, czy inna opcja, i tak będę musiał rozstać się z SH5 na jakiś czas
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 16 Marzec 2010, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
A czy może ktoś próbował na jedno-rdzeniowym procku odpalać ?
Swoją drogą podobno były takie jaja gdy wyszły procesory dwu rdzeniowe ze niektóre gry się cięły ze względu iż rdzenie na przemian zajmowały się dana aplikacja.
co do patcha watpie czy wyjdzie bo napewno ubi jakas umowe podpisalo czy cos z producentami sprzetu wiedzieli ze maniacy sh zrobia wszystko zeby bylo ok ja mam jednordzeniowy celeron 3.2 gf 9600gt wszystko na max detalach i hula ladnie tylk oten problem zawieszajacych siewybuchow i fakt to chyba pzez procesor patrzylem procki i nie sa drogie dobrego duala juz mozna kupic za 300zl
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#89 Wysłany: 16 Marzec 2010, 22:04
Łukasz SH napisał/a:
co do patcha watpie czy wyjdzie bo napewno ubi jakas umowe podpisalo czy cos z producentami sprzetu
Przypominam że w budowie zdań w języku polskim (o ile chodzisz już do szkoły podstawowej) obowiązują kropki i przecinki.
TO jest kropka .
TO jest przecinek ,
Patch na pewno wyjdzie bo gra zawiera strzaszliwą ilosć błędów, i tutaj sprzęt nie ma nic do gadania. Jeśli masz oryginał, to już masz zaimplementowanego patcha 1.1.
Pytanie tylko kiedy wyjdzie następny zestaw poprawek.
#90 Wysłany: 19 Marzec 2010, 19:10
Pisałem już wcześniej o moim problemie dotyczącym wody .Sądziłem , że sam się dokopie do jakis informacji na ten temat i ten problem rozwiąże.Jednak jest innaczej , nie moge tego rozgryść , nie wiem co jest przyczyną złego wyświetlania wody mianowicie Woda u mnie składa się z niewielkich prostokątów co przypomina stare gry w których jeszcze nie było efektu rozmycia. Może ktoś z was przez przypadek gdzieś czytał o takim błędzie i był by w stanie mi pomóc jak ten problem rozwiązać.
Sprzęt:
Athlon 64 3200+ o/c 2500
Radeon X1950XT Sapphire 256 o/c 670/950
2GB ram
Windows 7 64 bit
Wymienialłem już procesor na 2 rdzeniowy ale jest to samo więc to albo grafika albo system operacyjny. Tak samo ze sterownikami do grafiki testowałem już kilka wersji oprogramowania.
Był bym wdzięczny za pomoc.
Panowie mam pytanie, chce zmienic procka na dwu rdzeniowy plyta spokojnie obsluzy bo czytalem w necie na jej temat i ksiazke od plyty plyta to as rock 775 dual vsta i obecnie siedzi celeron 3.2 one core jaki kupic dobry dwurdzen zeby sh5 smigalo dobrze z gory dzieki do swiat musze ogarnac to:)
[ Dodano: 21 Marzec 2010, 23:20 ]
ps co myslicie o pentium dual core e5200 2.5ghz
Ostatnio zmieniony przez Łukasz SH 21 Marzec 2010, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
#93 Wysłany: 22 Marzec 2010, 08:06
Łukasz SH napisał/a:
Panowie mam pytanie, chce zmienic procka na dwu rdzeniowy plyta spokojnie obsluzy bo czytalem w necie na jej temat i ksiazke od plyty plyta to as rock 775 dual vsta i obecnie siedzi celeron 3.2 one core jaki kupic dobry dwurdzen zeby sh5 smigalo dobrze z gory dzieki do swiat musze ogarnac to:)
Dual Core to stara architektura na nowym procesie.
Core 2 Duo to nowa architektura na nowym procesie.
W mojej opinii wybór droższego Intel Core 2 Duo E7500 będzie najlepszy, szczególnie że nastawiasz się na gry a nie na zastosowanie typowo biurowe.
No i jest dość dobrze rozwojowy - na takim procku pociągniesz gry jeszcze przez najbliższe 3 lata.
A przecież już udowodniono że procesor to nie wszystko i raczej bym wymienił grafikę a procka jeszcze zostawił.
#95 Wysłany: 22 Marzec 2010, 12:29
PL_Marco napisał/a:
A przecież już udowodniono że procesor to nie wszystko i raczej bym wymienił grafikę a procka jeszcze zostawił.
Prawda to, prawda...
Ale kolega ma na pokładzie 9600GT, a ta karta wcale nie jest "aż" taka słaba. Wnoszę więc z tego że raczej proc...
Ale najprościej jest to stwierdzić włączając wysoką kompresję czasu na mapie w pobliżu portów itp. Bo za kompresję odpowiada właśnie proc. Jeśli już na niskiej kompresji zaczynają sę lagi, przestoje, to wina leży po stronie proca. Jeśli duszą się wybuchy, skacze grafika statków - to karta graficzna.
Pytanie jeszcze, ile karta graficzna ma pamięci i na jakiej rozdzielczości kolega gra.
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#96 Wysłany: 22 Marzec 2010, 17:17
PL_Andrev napisał/a:
[...]
Ale najprościej jest to stwierdzić włączając wysoką kompresję czasu na mapie w pobliżu portów itp. Bo za kompresję odpowiada właśnie proc. Jeśli już na niskiej kompresji zaczynają sę lagi, przestoje, to wina leży po stronie proca. Jeśli duszą się wybuchy, skacze grafika statków - to karta graficzna.
U mnie na E8200@2.66GHz przy kompresji4-8 tys. nie da się grać w pobliżu portów.
Na pełnym morzu jest ok, przycina się jak coś przepływa koło mnie.
Cytat:
Pytanie jeszcze, ile karta graficzna ma pamięci i na jakiej rozdzielczości kolega gra.
Chyba wcześniej pisał, że ma 1GB ramu. Do 1440 powinna dać radę na full detalach.
Prócz AA, bo to zabija każdą kartę.
#98 Wysłany: 26 Marzec 2010, 16:13
Witam
Opisywałem mó problem parę postów wcześniej. I o zgrozo dalej sobie z tym nie poradziłem i dlatego ponawiam prośbę o pomoc. Dodam też zdjęcia może one kogoś naprowadzą na jakiś trop . Czyli jak widać chodzi o teksturowanie wody
Przypomnę ,że posiadam karte graficzna radeon x1950xt 256 mega. Windows 7 ( chociaz na Xp też sprawdzałem i jest to samo) , 2 giga ramu, Athlon 64 3200+
1.JPG
Plik ściągnięto 13 raz(y) 52.11 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 11 raz(y) 45.83 KB
3.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 82.38 KB
Ostatnio zmieniony przez szyszu1982 26 Marzec 2010, 16:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum