Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#104 Wysłany: 12 Grudzień 2009, 14:06
aha, no trudno.
Napiszę od razu tu. Dziś ten mod mnie zaskoczył swoją doskonałością Pogodę d początku patrolu miałem max złą i nie udawało mi się nic uchwycić na morzu. Więc rozkazałem kurs na Loch Eve Wszedłem do niego sprytnie, bo przepłynąłem za wyspą, omijając patrolującego DDka. Rozpoznanie celu, nawet na zewnętrznym było trudne, A okazało się że od tej strony kotwiczą statki amerykańskie - a był to 39. T3, floating dock i wszystko w tym stylu, było z drugiej strony. Cały czas na wynurzeniu, zaatakowałem z odległości 600m C2, czym zaalarmowałem wszystkie warshipy w porcie. Udało mi się jednak zniknąć pod osłoną nocy i schować za wysepką. Piękny i realistyczny atak
Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell
#105 Wysłany: 21 Styczeń 2010, 21:11
Witam wszystkich. Mam pytanie- czy ktoś zna jakieś linki z modami wave x 2? nie mam konta na rapidzie a do subsimu nie mogę założyć konta. Nie mam pojęcia czemu. Efekt halo słońca mi nie działą. Mam okrągłą kropkę zamiast słońca z promieniami czy ktoś wie czemu?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#108 Wysłany: 22 Styczeń 2010, 06:09
seba999 napisał/a:
Witam wszystkich. Mam pytanie- czy ktoś zna jakieś linki z modami wave x 2? nie mam konta na rapidzie a do subsimu nie mogę założyć konta. Nie mam pojęcia czemu. Efekt halo słońca mi nie działą. Mam okrągłą kropkę zamiast słońca z promieniami czy ktoś wie czemu?
2 przyczyny braku poświaty mi przychodzą na myśl:
1. Sprzętowo wymuszasz FSAA.
2. Używasz tego tam "widescreen fixa".
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#112 Wysłany: 7 Luty 2010, 12:26
PL_tnnn napisał/a:
Ale to byl nowy patrol z GWX3?
Mnie sie GWX wylozylo moze z raz (w czasie) gry - nigdy sejwa nie stracilem.
Sprawa taka. Pływam w 2. Flotylli. Miałem patrol z Lorient do Południowej Afryki. W drodze powrotnej wpadłem zatankować do U-460 na środkowy Atlantyk. Potem postanowiłem zrobić jeszcze rundkę wokół wschodniego wybrzeża USA i Kanady. Rundkę zrobiłem, z powodzeniem atakowałem patrolujące tam niszczyciele, zaatakowałem jeden konwój i 2 task force, topiąc 2 lotniskowce eskortowe. I gitara, wracamy do domu, ale drogą nieco okrężną, bardziej przez północ, tak prawie że w kierunku Grenlandii. Płynąłem sobie na pustym ocenie, w okolicy żywego ducha, save'y były w odstępach 12-godzinnych mniej więcej. I wszystkie nie dały się wczytać...
Aha, patrol oczywiście od początku do końca rozpoczęty w GWX 3.0, żadnych modów po drodze.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 67 Skąd: Warszawa
#113 Wysłany: 7 Luty 2010, 12:57
Witam.
Miałem kiedyś problem z moją vistą.Wywalało mnie do windy .U mnie napoczątku pomogło ustawienie w funkcji administratora.Jednak nie mogłem włączać żadnych modów przez JSGME bo system nie przyjmował .Pomajstrowałem i doszedłem do tego że trzeba wyłączyć "kontrole konta użytkownika".Zamieszczam screen .Pozdrawiam
P.SMoże niektórzy to wiedzą ale wolałem Wam napisać.Może ktoś skorzysta.
Bez tytułu.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 167.22 KB
Ostatnio zmieniony przez JacekR 7 Luty 2010, 13:04, w całości zmieniany 2 razy
Witam.
Miałem kiedyś problem z moją vistą.Wywalało mnie do windy .U mnie napoczątku pomogło ustawienie w funkcji administratora.Jednak nie mogłem włączać żadnych modów przez JSGME bo system nie przyjmował .Pomajstrowałem i doszedłem do tego że trzeba wyłączyć "kontrole konta użytkownika".Zamieszczam screen .Pozdrawiam
Ktos wymyslil w miare sensowne zabezpiecznie to uzytkownicy je wylaczaja a potem na windowsa narzekaja... ;P
A mowiac szczerze to nie wiem do czego jest potrzebne nadanie praw roota SH3 - u mnie smiga bez i nie mialem z tym zadnych problemow.
A co rozumiesz przez "nie przyjmowanie" JSGME? Ze nie dalo sie zainstalowac wogle czy, ze modow w grze nie bylo? Akurat JSGME raczej powinno miec prawa admina do poprawnego dzialania - szczegolnie jak masz gre zainstalowana w "Program Files" (proponuje raczej instalowac gry w innych katalogach).
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 67 Skąd: Warszawa
#116 Wysłany: 7 Luty 2010, 23:55
A to,że po skopiowaniu modu do katalogu MODS i uaktywowaniu go przez JSGME modu wcale w grze nie było.Przyklad : spolszcznie.Musiałem podmieniać pliki..
Ostatnio zmieniony przez JacekR 7 Luty 2010, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#120 Wysłany: 29 Listopad 2010, 04:33
Czego się na SH3, ale również na GWX nie robi:
1. Ulepszania U-boota przed pierwszą misją
2. Zapisu będąc w zanurzeniu.
3. Zarządzania załogą za pomocą ikonek akcji na widoku stanu u-boota.
4. Włączania różnych opcji GWX bez zrozumienia do czego one służą.
5. Przełączania opcji/modów mając ostatni zapis gry w trakcie patrolu.
Każda z tych rzeczy powoduje wielką destabilizację gry i kończy się pewnymi crashami lub brakiem możliwości wczytania zapisu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum