POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kolejna dyskusja o punkcie 13 regulaminu.
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#41  Wysłany: 28 Marzec 2010, 00:16   

PL_Storm87 napisał/a:

Ok, przeanalizujmy problem od początku. Pod groźbą warna domagasz się przeprosin za:

PL_Storm87 napisał/a:

Cytat:
"Za niestosowne zachowanie, granie na nosie adminowi i offtopicowanie"

To jest definicja dyskusji według Finka, żeby nie było.

Podczas gdy Ty napisałeś:

Cytat:
Z chamami Storm nie gadam normalnie, ale dla ciebie zrobię wyjątek.

I teraz mi odpowiedz na pytanie, kto z nas bardziej zasługuje na przeprosiny a kto na warna? Kto tak naprawdę obraża użytkowników i oponentów w dyskusji i kto powinien czuć się urażony, a kto wstydzić za swoje słowa?

Ciekawe? Czyli ty nie napisałeś przeprosin, bo wiedziałeś, że potem Finek się oburzy? Bardzo interesujące. Dodam, że to "podczas", powinno brzmieć "gdy kilka postów potem w odpowiedzi na "twoją odpowiedź na żądane przeprosiny" (zamieszczone poniżej), zachowałeś się chamsko?:
Cytat:

Zawsze? Nie. W tym przypadku? Tak. Co z resztą jasno wykazałem. Czekałem na jakieś logiczne kontrargumenty, ale się tylko dowiedziałem, że mam się zamknąć, bo dostanę warna, bana, czy cuś. A teraz jeszcze jestem warnem (jeśli nie dwoma, bo zapewne by podreperować swoją urażoną dumę, do prywatnych porachunków będziesz wciągał osoby trzecie) szantażowany. Super postawa Finku, dumny jesteś z siebie?

Storm. Może spójrz na chronologię?
Bo ja domagam się przeprosin, ty w chamski sposób odnosisz się do tego, na co ja odpowiadam, że to jest chamstwo, a ty teraz odpowiadasz, że nie przeprosisz mnie, bo ja "podczas" tego (ja bym użył słowa "potem") nazwałem cię chamem, gdy zamiast przeprosin dostałem post o "kompleksie mojej dumy" i ty już wtedy wiedziałeś, że tak będzie i dlatego nie przeprosiłeś?
Prorok jaki, czy co?

Nie Storm. Nie przepraszając, a na dodatek jadąc dalej po mojej osobie, która domaga się przeprosin, zachowałeś się chamsko. I dlatego potem padły takie słowa.
Bo to było chamstwo. I nie mam za co przepraszać, bo dalej podtrzymuję moją opinię.

I kto tu obraża użytkowników? Ja nazywając obrażanie chamstwem, czy ty obrażając się, że za obrażenie zostałeś nazwany chamem? I kto tu ma się wstydzić? Na pewno nie ja.
To tak, jakbym teraz ja miał napisać, że jestem bardziej obrażony, bo obraziłem się, że obrażasz mnie, że ciebie obraziłem, bo mnie obraziłeś.
Będziemy się licytowali, kto dalej?

Nie. Storm. Ostrzeżenie wisi (admin prosił najpierw spróbować wyjaśnić sprawę i go posłucham), a ja dalej domagam się przeprosin za twoje chamskie zachowanie. I skoro nazwanie tego chamskim cię obraża, to jakbym tego nie nazwał chamskim, to za co miałbyś przepraszać? Za nic?

Obraziłeś mnie, a potem jeszcze jechałeś tonem, jakby to, że zostałem obrażony, to była fanaberia głupiego Finka.
I ja nazywam to wprost. Chamstwo.

I dlatego cały czas podtrzymuję, że żądam przeprosin za to obrażenie.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 28 Marzec 2010, 00:29, w całości zmieniany 4 razy  

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1

#42  Wysłany: 28 Marzec 2010, 01:26   

PL_CMDR Blue R napisał/a:
Ciekawe? Czyli ty nie napisałeś przeprosin, bo wiedziałeś, że potem Finek się oburzy? Bardzo interesujące. Dodam, że to "podczas", powinno brzmieć "gdy kilka postów potem w odpowiedzi na "twoją odpowiedź na żądane przeprosiny" (zamieszczone poniżej), zachowałeś się chamsko?:
Cytat:

Zawsze? Nie. W tym przypadku? Tak. Co z resztą jasno wykazałem. Czekałem na jakieś logiczne kontrargumenty, ale się tylko dowiedziałem, że mam się zamknąć, bo dostanę warna, bana, czy cuś. A teraz jeszcze jestem warnem (jeśli nie dwoma, bo zapewne by podreperować swoją urażoną dumę, do prywatnych porachunków będziesz wciągał osoby trzecie) szantażowany. Super postawa Finku, dumny jesteś z siebie?

Po pierwsze, uprawiasz gierki słowne i próbujesz odwrócić kota ogonem, doszukujesz się jakichś detali bez znaczenia, a potem nadajesz im znaczenie kluczowe dla moich wypowiedzi. Śmiechu warte.

Po drugie, nie przeprosiłem, bo nikogo obrazić nie chciałem i nie czuję, by to co napisałem, było powodem do obrażania się. I jeszcze próby wymuszania na mnie przeprosin które mają służyć, no właśnie, czemu?

Cytat:
Storm. Może spójrz na chronologię?
Bo ja domagam się przeprosin, ty w chamski sposób odnosisz się do tego, na co ja odpowiadam, że to jest chamstwo, a ty teraz odpowiadasz, że nie przeprosisz mnie, bo ja "podczas" tego (ja bym użył słowa "potem") nazwałem cię chamem, gdy zamiast przeprosin dostałem post o "kompleksie mojej dumy" i ty już wtedy wiedziałeś, że tak będzie i dlatego nie przeprosiłeś?
Prorok jaki, czy co?

Znowu gierki słowne. Nie ma znaczenia kiedy powiedziane, ważne że W OGÓLE sowo "cham" pod moim adresem padło. Powód, dla którego nie przeprosiłem już podałem. I zacytuj proszę to moje rzekome chamstwo.

Cytat:
Nie Storm. Nie przepraszając, a na dodatek jadąc dalej po mojej osobie, która domaga się przeprosin, zachowałeś się chamsko. I dlatego potem padły takie słowa.
Bo to było chamstwo. I nie mam za co przepraszać, bo dalej podtrzymuję moją opinię.

I kto tu obraża użytkowników? Ja nazywając obrażanie chamstwem, czy ty obrażając się, że za obrażenie zostałeś nazwany chamem? I kto tu ma się wstydzić? Na pewno nie ja.
To tak, jakbym teraz ja miał napisać, że jestem bardziej obrażony, bo obraziłem się, że obrażasz mnie, że ciebie obraziłem, bo mnie obraziłeś.
Będziemy się licytowali, kto dalej?

Jakie jechanie, jakie obrażanie, jakie chamstwo się pytam? Zacytuj mi proszę inwektywy (o których pisałeś) jakie (rzekomo) poleciały pod Twoim adresem? Ja jedynie napisałem, że nie podoba mi się nazywanie dyskusji którą zacząłem "graniem na nosie adminowi, wymądrzaniem się, offtopowaniem" i tak dalej, co oczywiście stanowi dla Ciebie potworną obelgę, za którą mam Cię przepraszać. :lol Finku, zlituj się. Jeżeli tak nie myślałeś, wystarczyło podać stosowne sprostowanie, a nie cyrki robić.

Cytat:
Nie. Storm. Ostrzeżenie wisi (admin prosił najpierw spróbować wyjaśnić sprawę i go posłucham), a ja dalej domagam się przeprosin za twoje chamskie zachowanie. I skoro nazwanie tego chamskim cię obraża, to jakbym tego nie nazwał chamskim, to za co miałbyś przepraszać? Za nic?

Najpierw mi wykaż, i proszę Cię o to ponownie, chamskość mojej wypowiedzi, czyli grubiańskość, bezczelność, prostactwo. Ja z Tobą grzecznie dyskutuję, ładnie się wysławiam, nie miotam klątw pod Twoim adresem, a Ty robisz z igły widły.

I dziękować Bozi że nasz admin potrafi trzymać temperament na wodzy i nie szarpać się o takie bzdety.

Cytat:
Zastanawia mnie jakie jeszcze cuda wymyślisz, by wyszło na Twoje? Która moja wypowiedź była chamska?

Przyganiał kocioł garnkowi, co nawet rondlem nie jest. ;] Nazwanie mnie chamem to oczywiście za mało.

Cytat:
Obraziłeś mnie, a potem jeszcze jechałeś tonem, jakby to, że zostałem obrażony, to była fanaberia głupiego Finka.
I ja nazywam to wprost. Chamstwo.

I dlatego cały czas podtrzymuję, że żądam przeprosin za to obrażenie.

I w kółko to samo, masło maślane. Jak to Goebbels powiedział "kłamstwo 1000 razy powtórzone stanie się prawdą." Tylko mi znowu nie każ się przepraszać na nazwanie się kłamcą. Przedtem ktoś musiałby obiektywnie stwierdzić kto z nas ma rację i w związku z tym propozycja do czytających:

JAKO ŻE TE SŁOWNE PRZEPYCHANKI DO NICZEGO NIE DOPROWADZĄ, BARDZO BYM PROSIŁ BY JEDNA LUB WIĘCEJ OSÓB, NAJLEPIEJ NIEBIORĄCYCH UDZIAŁU W DYSKUSJI A Z TEMATEM GRUNTOWNIE ZAZNAJOMIONYCH, ARBITRALNIE ROZSTRZYGNĘŁA SPÓR POMIĘDZY MNĄ A FINKIEM. INACZEJ TO SIĘ NIGDY NIE ZAKOŃCZY, A TEMAT ZAMIENI SIĘ W NEVERENDING STORY. TAK WIĘC ARBITROWIE - DZIAŁAJCIE. JEŻELI ZOSTANIE UZNANE, ŻE SPONIEWIERAŁEM FINKA SŁOWNIE - PRZEPROSZĘ. JEŚLI DECYZJA BĘDZIE ODWROTNA - PRZEPRASZA FINEK. I TEMAT ZAMYKAMY.

Odpowiada Ci Finku ta propozycja? Niechaj nas użytkownicy rozsądzą. Tak będzie najprościej i jak sądzę, sprawiedliwie.

Uważam że wszystko zostało już powiedziane, tak więc najlepiej nie odpowiadaj na ten post i daj rozstrzygnąć innym.

Ostatnio zmieniony przez PL_Storm87 28 Marzec 2010, 01:30, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#43  Wysłany: 28 Marzec 2010, 08:48   

Czy tak samo jak ja macie wrażenie że nikt z wyjątkiem Storma i Finka tego nie czyta?
:schock

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#44  Wysłany: 28 Marzec 2010, 09:15   

Ja czytam bo jest to bardzo interesujacy temat.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#45  Wysłany: 28 Marzec 2010, 11:18   

PL_Storm87 napisał/a:

Znowu gierki słowne. Nie ma znaczenia kiedy powiedziane, ważne że W OGÓLE sowo "cham" pod moim adresem padło. Powód, dla którego nie przeprosiłem już podałem. I zacytuj proszę to moje rzekome chamstwo.

A przeczytaj post ponad twoim, gdzie napisałem, twoje chamstwo?
Rozumiem Storm, że jak będziesz mnie obrażał i padnie słowo określające to, to ty już nie musisz mnie przepraszać, bo ja ciebie "bardziej obraziłem" (że tak powiem), tym, że powiedziałem, że chamsko mnie obraziłeś?

Cytat:
Najpierw mi wykaż, i proszę Cię o to ponownie, chamskość mojej wypowiedzi, czyli grubiańskość, bezczelność, prostactwo. Ja z Tobą grzecznie dyskutuję, ładnie się wysławiam, nie miotam klątw pod Twoim adresem, a Ty robisz z igły widły.

Znów post powyżej, gdzie właśnie o tym pisałem.
Bo nie tylko samo przekleństwo obraża. Ten fragment z dumą jest bezczelny, skoro tak bardzo chcesz. I co z tego, że jest "ładnie wysłowiony", skoro jest bezczelny?

Cytat:
Cytat:
Zastanawia mnie jakie jeszcze cuda wymyślisz, by wyszło na Twoje? Która moja wypowiedź była chamska?

Przyganiał kocioł garnkowi, co nawet rondlem nie jest. ;] Nazwanie mnie chamem to oczywiście za mało.

Jedno pytanie. Skąd pochodzi ten cytat? Nigdzie w temacie go nie widzę? CTRL+F użyłem i tylko 2 razy padło słowo "CUDA". Raz tutaj w cytacie, a drugi raz w "
Cytat:
A jedna rozmowa na Ventrillo/przez PW czyni cuda. "

Mogę się dowiedzieć, kogo cytujesz i skąd? Bo raczej nie mnie w tym temacie...A żadnego PW dotyczącego tego tematu też nie wysyłałem

Cytat:
JAKO ŻE TE SŁOWNE PRZEPYCHANKI DO NICZEGO NIE DOPROWADZĄ, BARDZO BYM PROSIŁ BY JEDNA LUB WIĘCEJ OSÓB, NAJLEPIEJ NIEBIORĄCYCH UDZIAŁU W DYSKUSJI A Z TEMATEM GRUNTOWNIE ZAZNAJOMIONYCH, ARBITRALNIE ROZSTRZYGNĘŁA SPÓR POMIĘDZY MNĄ A FINKIEM. INACZEJ TO SIĘ NIGDY NIE ZAKOŃCZY, A TEMAT ZAMIENI SIĘ W NEVERENDING STORY. TAK WIĘC ARBITROWIE - DZIAŁAJCIE. JEŻELI ZOSTANIE UZNANE, ŻE SPONIEWIERAŁEM FINKA SŁOWNIE - PRZEPROSZĘ. JEŚLI DECYZJA BĘDZIE ODWROTNA - PRZEPRASZA FINEK. I TEMAT ZAMYKAMY.

Odpowiada Ci Finku ta propozycja? Niechaj nas użytkownicy rozsądzą. Tak będzie najprościej i jak sądzę, sprawiedliwie.

Proponuję PL_Marco na tą osobę. Co ty na to?
Ps. A po co taka czcionka? Ja nie mam problemów ze wzrokiem Storm.

Cytat:
Uważam że wszystko zostało już powiedziane, tak więc najlepiej nie odpowiadaj na ten post i daj rozstrzygnąć innym.

Tak, Storm. Powiedziałeś, co swoje i koniec Finek bez obrony? Dobra. Tylko małe 3 cytaty powyżej. Ale na pomarańczowy chcę poznać odpowiedź. Pozostałe, jak nie chce, to możesz pominąć, skoro chcesz kończyć dyskusję. Tylko ten pomarańczowy proszę wpierw o wyjaśnienie. Bo z postu wynika, że to raczej mnie cytujesz, a nigdzie tego tekstu nie widać.
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 28 Marzec 2010, 11:29, w całości zmieniany 6 razy  

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#46  Wysłany: 28 Marzec 2010, 12:42   

PL_Storm87 napisał/a:

A przeczytaj post ponad twoim, gdzie napisałem, twoje chamstwo?
Rozumiem Storm, że jak będziesz mnie obrażał i padnie słowo określające to, to ty już nie musisz mnie przepraszać, bo ja ciebie "bardziej obraziłem" (że tak powiem), tym, że powiedziałem, że chamsko mnie obraziłeś?

Cytat:

Znów post powyżej, gdzie właśnie o tym pisałem.
Bo nie tylko samo przekleństwo obraża. Ten fragment z dumą jest bezczelny, skoro tak bardzo chcesz. I co z tego, że jest "ładnie wysłowiony", skoro jest bezczelny?

Tak więc bardzo skrótowo i delikatnie, żeby odpowiedź Twoja nie była konieczna, bo znów się okaże, że Cię pozostawiam bez obrony.

Lekka ironia, jaką się czasem posłużę, to środek retoryczny. Nie chamstwo, nie prostactwo, nie obelga. Bo nie wykraczam poza merytorykę dyskusji. Służy ona właśnie obnażeniu słabości argumentów strony przeciwnej, ewentualnie pokazaniu pewnych paradoksów, jakie się w dyskusji pojawiają. Natomiast nazwanie dyskutanta, przykładowo "chamem", jest sposobem argumentowania pozamerytorycznego i nosi nazwę "Argumentum ad personam" czyli kończy się dyskusja, a zaczynają epitety. W końcu kto będzie się wsłuchiwał w argumenty "chama", gdy do tego poziomu zdegradujemy kulturę i ogładę oponenta? ;) Mówiłem już że z nikogo nie nie chciałem sobie zakpić i nikogo znieważyć. Więc daj spokój.

Cytat:
Cytat:
Cytat:

Jedno pytanie. Skąd pochodzi ten cytat? Nigdzie w temacie go nie widzę? CTRL+F użyłem i tylko 2 razy padło słowo "CUDA". Raz tutaj w cytacie, a drugi raz w "
Cytat:
A jedna rozmowa na Ventrillo/przez PW czyni cuda. "

Mogę się dowiedzieć, kogo cytujesz i skąd? Bo raczej nie mnie w tym temacie...A żadnego PW dotyczącego tego tematu też nie wysyłałem

Bardzo dobre pytanie. O ile Ty nie szperałeś w swoim poście, podejrzewam że skrypt forum zrobił jakiegoś psikusa. Bazowałem jedynie na opcji odpowiedzi z cytatem i na tym, co się tam znalazło. Jeśli tego na serio nie pisałeś (bo też tego w tekście nie widzę) to możemy ten cytat uznać za niebyły. :)

Cytat:
Cytat:

Proponuję PL_Marco na tą osobę. Co ty na to?
Ps. A po co taka czcionka? Ja nie mam problemów ze wzrokiem Storm.

Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, jest to nie tylko propozycja dla Ciebie, ale też apel do chętnych, którzy czytają ten temat. Nie każdy czyta dokładnie, chciałem by rzucało się to w oczy zaraz po wejściu na temat. Marco może być. Ale ponieważ się wypowiadał, to wolałbym jeszcze jedną osobę, żeby nie było wątpliwości, co neutralności arbitra.

Ostatnio zmieniony przez PL_Storm87 28 Marzec 2010, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#47  Wysłany: 28 Marzec 2010, 13:43   

PL_Storm87 napisał/a:

Bardzo dobre pytanie. O ile Ty nie szperałeś w swoim poście, podejrzewam że skrypt forum zrobił jakiegoś psikusa. Bazowałem jedynie na opcji odpowiedzi z cytatem i na tym, co się tam znalazło. Jeśli tego na serio nie pisałeś (bo też tego w tekście nie widzę) to możemy ten cytat uznać za niebyły. :)

Wiesz, co. Patrzę na słowa...

Cytat:

I ty chyba po prostu niechcący zacytowałeś swoje słowa (bo to chyba ja tobie zarzucam chamskość w wypowiedzi, a nie ty mnie, nie?), a potem niechcący przeczytałeś je jako moje i odpowiedziałeś. Bo powiem ci, że styl pisania i zarzut pasują idealnie w to, co by do twojej wypowiedzi pasowało. Cóż. W nocy można taki błąd popełnić.

No, ale skoro niebyły, to niebyły. Po prostu chciałem zaznaczyć, że na pewno tego nie było.

Cytat:
Ale ponieważ się wypowiadał, to wolałbym jeszcze jedną osobę, żeby nie było wątpliwości, co neutralności arbitra.

Wypowiadał? Raczej neutralnie się wypowiadał o offtopicowatości i poprosił o znalezienie rozwiązania, zamiast się kłócić i nie zajął stanowiska żadnej ze stron. A czytał temat i dlatego uważam go za dobrą osobę. Stanął po środku (2 posty. W 1 prosi o konkret, w drugim prosi o pogadanie na Ventrillo i poszukanie rozwiązania). I moim zdaniem to najlepsza osoba, bo zna temat i nie zajęła żadnej ze stron. A dodatkowo to osoba z poważaniem, stary wyga klanowy, itd.
Ale okej. To kogo by tu jeszcze...
Z osób zarządzających został jeszcze Jacek i Pasterz... Ale oni chyba nawet tego nie czytali...
Zaraz... Boolo? Może jego? Zawsze był neutralną stroną, bardzo stary wyga klanowy. Moim zdaniem to dobra osoba. Pytanie tylko, czy będzie mu się chciało poczytać.

Ps.
A z innej beczki, niezwiązanej z dyskusją, bo mnie zaciekawiło.
Twórcy SH5 chwalili się, że gra będzie łatwa w modowaniu. A czy licencja SH5 też teoretycznie nie zakazuje modowania (modyfikowania)? Bo w sumie tak się zastanowiłem.
Ale to już nie tyczy się dyskusji. To już tylko moja ciekawość.

Ps2.
http://forum.polishseamen...opic.php?t=6324
Czy ktoś w końcu usunie tego zawirusowanego linka? Czy może wszyscy tak się skupili na pojawieniu się linka, że nikt wirusa w nim nie zauważył?
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 28 Marzec 2010, 14:00, w całości zmieniany 4 razy  

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#48  Wysłany: 28 Marzec 2010, 16:55   

I co ja mam z wami zrobić...
Może walnąć ankietę :hmm
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 28 Marzec 2010, 16:57, w całości zmieniany 3 razy  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel

#49  Wysłany: 28 Marzec 2010, 16:59   

Cytat:

i po co te pozory. tu i tak nie ma demokracji :|

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#50  Wysłany: 28 Marzec 2010, 17:34   

PL_Storm87 napisał/a:

Wiesz, co. Patrzę na słowa...

Cytat:

I ty chyba po prostu niechcący zacytowałeś swoje słowa (bo to chyba ja tobie zarzucam chamskość w wypowiedzi, a nie ty mnie, nie?), a potem niechcący przeczytałeś je jako moje i odpowiedziałeś. Bo powiem ci, że styl pisania i zarzut pasują idealnie w to, co by do twojej wypowiedzi pasowało. Cóż. W nocy można taki błąd popełnić.

A kto wie? Małe, nocne rozdwojenie jaźni? Mogło tak być. :lol

No Marco, to co nam powiesz? Brak rozstrzygnięcia to w sumie też jakieś rozstrzygnięcie ;] ja bym jednak wolał konkret. No nie chodzi tu o ankietę, ani o to, by wysyłać SMSy na swojego faworyta. Po prostu osoba, która czuje się na siłach by obiektywnie rozstrzygnąć spór, powinna się tu wypowiedzieć. Na moment zapomnieć, że zna te 2 osoby i... wydać wiążący nas werdykt. Ja na pewno się podporządkuję, a już na pewno pretensji do arbitra mieć nie będę. Podejrzewam, że Finek tak samo.

No więc?

Ostatnio zmieniony przez PL_Storm87 28 Marzec 2010, 17:34, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Marco 

Kraj:
poland

#51  Wysłany: 28 Marzec 2010, 17:35   

PL_fox6 napisał/a:
Cytat:

i po co te pozory. tu i tak nie ma demokracji :|

Na początek proszę Mi wskazać jasno przykład że niema demokracji ? Bo mnie to bardzie śmierdzi tym ze chciałeś powiedzieć iż ogólnie nie ma wolności słowa.

Fox6 przelała się "czara goryczy" - lub jak młodzież powiada "przegiąłeś pałkę".
Spytaj się Finka kto był największym obrońcą i zwolennikiem żeby Ci Bana ściągnąć,
bo teraz sytuacja i moje zdanie co do twojej osoby zmienia się o 180°.
O ironio losu.

Długo tolerowałem i przymykałem oko na twoje wypowiedzi, ale to co teraz powiedziałeś jest "niesmaczne" i bije miedzy innymi w moją osobę.
Tak samo jak twój poprzedni podpis który brzmiał mniej więcej - "dostałeś ostrzeżenie - adminowi nie podoba się twoja twarz" - myślisz że Finek prosił Cię tak z dobroci serca żebyś to zmienił ? Dla twojej wiadomości to była moja prośba żeby nie było konfliktu na lini Ty - Przemek mimo że głownie Ja poczułem się urażony podpisem, zwłaszcza że na zebraniu kilka miesięcy jako chyba jedyny stałem za tym żeby kara była jak najmniejsza, albo w ogóle skoczyło sie tylko na rozmowie, a nie na banie.

Zawiodłem się na tobie i to bardzo.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 28 Marzec 2010, 19:57, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#52  Wysłany: 28 Marzec 2010, 17:51   

Marco, a co to za osoba w podpisie?
:||

PL_Marco 

Kraj:
poland

#53  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:03   

Stor w odpowiedzi na twego posta.

Co do braku rozstrzygnięcia które też jest rozstrzygnięciem - nie prowokuj bo to ciekawe wyjście. Bo najchętniej kupił bym wam 0.7 Finlandii (jako ze jesteście pełnoletni) i kazał
schlać tak jak Thomsen gdy świętował w barze - i może to by rozwiązało jakoś temat doraźnie - i proszę mi nie pisać że propaguje picie :|| bo to wyjątkowa sytuacja i wielu forumowiczów zaraz chętnie postawi się na waszym miejscu :hmm

Nie czuje się w tej chwili na siłach rozsadzić spór. Musze to dokładnie przemyśleć.

PS. Andrev zawsze czujny - to Mnie się podoba.

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#54  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:03   

Przemek-Hubal
Storm-Finek
Ja-Marco+reszta
kiedyś napisałem, że na forum powinna panować miła, przyjazna atmosfera - pełna relakasu, bezproblemowa, a tymczasem wszyscy zaczynają się gryźć... co się z wami podziało ludzie? co się zmienio przez te 2-3 miesięcy?
oczywiście wiele w tym mojej winy, ale coś mi świta, że chyba nie tylko mojej :|

woonteerxd 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04

#55  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:14   

Zaczęliście o piractwie, Jakbym miał takie problemy i cały czas się tak bawił to bym nie wytrzymał .
Nawet jeśli rzecz jest legalna, to zawsze ktoś się uczepi i zacznie mówić że jest nielegalna, odkąd pamiętam storm znał się na prawie i mówił co i jak, ale to nie mogło być wiecznie.

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#56  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:20   

bo widzisz - prawo da się rozumieć różnorako. zależy od punktu widzenia.
czasem prawa mogą się gryźć nawzajem i wynika taka oto dyskusja. i kto w końcu ma rację? stawiam na Finka, sory Storm.

woonteerxd 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04

#57  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:25   

Ja myślałem o stormie, i zdaje mi się że finek go się uczepił za napisanie prawdy...

PL_Sheep 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Jarek

#58  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:27   

Panowie jestście "the best"

To jest majstersztyk.

Ja i tak zawsze uważam że admin nikomu nie musi się tłumaczyć a moderator conajwyżej Adminowi.

Hmmm. Ktoś patrzący z boku nie potrafi tego sporu roztrzygnąć.

Ale co tam miło wpaść na stare śmieci :P

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#59  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:31   

Cytat:
Ja i tak zawsze uważam że admin nikomu nie musi się tłumaczyć a moderator conajwyżej Adminowi.

napisałem bardzo podobnie i zostałem bardzo niemile potraktowany :|

totalitaryzm nie równa się demokracji

Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 28 Marzec 2010, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Sheep 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Jarek

#60  Wysłany: 28 Marzec 2010, 20:41   

Dyskusja z Adminem a dokładniej kłócenie się z nim jest w pewnym sensie brakiem szacunku.

Ale to jest moja prywatna opinia

Ostatnio zmieniony przez PL_Sheep 28 Marzec 2010, 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu