Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:53 DRM złamane
Niemiecki serwis GamersGlobal opublikował informację, że udało się ominąć zabezpieczenia DRM zarówno w SH5 jak i AC2, uniemożliwiając grę w te tytuły w trybie offline - bez połączenia z internetem.
Co prawda istnieje już odpowiednia "łatka" do SH5, jednak nie jest ona przeznaczona dla legalnych graczy - służy ona do obejścia rejestracji i umożliwia "nieautoryzowany dostęp" do aplikacji. Niestety owa "łatka" nie uniemożliwia pełnej funkcjonalności SH5 (dostęp do tylko początkowego fragmentu kampanii, brak aktualizacji).
Niestety nie jest jasne, czy "poprawka" umożliwia pobranie patchów ze strony producenta, choć powinno być to teoretycznie możliwe. Z drugiej strony: po co komu aktualizacje przy grze bez dostępu internetu?
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#2 Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:58
Oni są śmieszni... DRM dało się ominać juz dzien po przemierze SHV, sprawdzałem sam (mam oryginała, moge to potwierdzic) wklejając coś na słowo C i juz działało bez problemu. A oni po ponad miesiacu sie orientują
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
P@welll
Ostatnio zmieniony przez pawelus6 9 Kwiecień 2010, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#4 Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 17:23
Gdzies przeczytałem coś mniej wiecej brzmiącego tak:
"Sciągnołem grę z internetu dzień po jej wyjsciu i gram w nia na cr...aku (cenzuruje to słowo). Kupiłem tą samą gre oryginalną, 4 dzień mecze się z zabezpieczeniami i nie moge grać."
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 19:09
Mylisz się, kolego szanowny.
To co dało się obejść na SH5 (a co mimo wszystko nie działało jak należy bo BLOKOWAŁO część kampanii) nie udało się zastosować dla AC2.
Teraz ta "łatka" umożliwia pełnoprawną grę "offline" bez grzebania w pliku exe.
Jakbyś wysilił się na przeczytanie całego tekstu to widać, że plik nie omija ale udaje serwer UBI.
Zasadnicza różnica.
A jak jeszcze można aktualizacje ściągać to już jest w ogóle cacy.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 9 Kwiecień 2010, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum