Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pytam o to, jakie 2 nazwy miała ta jednostka...
I jeszcze raz wskazuję na podpowiedź, że to proste... Więc odrobina pomyślenia i już mamy taką podpowiedź, że hej...
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 11 Kwiecień 2010, 17:15
PL_fox6 napisał/a:
to jest Liberty. zaraz dopowiem resztę
tyle że Liberty nie miały innych nazw... to pewnie źła odp.
to forum wygląda teraz tak paskudnie, że póki nie przywrócicie kolorów, będę pisał... kolorowo
Nie potrafisz uszanowac zaloby narodowej?? To FOX zabieraj zabawki i spadaj stad. Nikt nie bedzie Cie tutaj tolerowal i nianczyl, chlopie wez sie w garsc. Zachowujesz sie jak rozpuszczony bachor w piaskownicy.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 11 Kwiecień 2010, 17:44
możliwe że nie rozumiem, czemu służą te kolory na prawie każdej polskiej stronie internetowej. ma to pogłębić mój żal? smutek? rozpacz? ups. jak można pogłębić coś czego nie ma. codziennie umiera wieeele ludzi w różnych tragicznych okolicznościach, nie płaczemy za nimi, nawet o nich nie wiemy - a tu mam płakać po osobie którą dodatkowo nie znosiłem! osobie - bo to Kaczyński jest na tapecie tej katastrofy. można pisać wiele, ale przez tabu się nie przebiję, jest to zbyt głęboko zakorzenione w mózgach ludzi.
żałoby narodowej? to widać miejsce w którym mieszkam, utorżsamia się z innym narodem, gdyż osobiście spotkane przeze mnie osoby, bardziej martwią się zmianą programu telewizyjnego, niż samą katastrofą.
jestem ciekaw czy teraz zostanę ukarany za to że mam swoje poglądy, wolne od odgórnych ustaleń i dziwnych tradycji rodem nie wiadomo skąd
ja też próbowałem się powstrzymać od napisania tego, by nie gorszyć NIEKTÓRYCH z was (prawda jest taka że sympatia do pewnych osób, objawia się dopiero po ich śmierci, gdy za życia są oblewani kubłami pomyj), ale ten gnój w telewizji, radiu i internecie (szaro) - mnie sprowokował.
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 11 Kwiecień 2010, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#6 Wysłany: 11 Kwiecień 2010, 22:48
PL_fox6 napisał/a:
możliwe że nie rozumiem, czemu służą te kolory na prawie każdej polskiej stronie internetowej. ma to pogłębić mój żal? smutek? rozpacz? ups. jak można pogłębić coś czego nie ma. codziennie umiera wieeele ludzi w różnych tragicznych okolicznościach, nie płaczemy za nimi, nawet o nich nie wiemy - a tu mam płakać po osobie którą dodatkowo nie znosiłem! osobie - bo to Kaczyński jest na tapecie tej katastrofy. można pisać wiele, ale przez tabu się nie przebiję, jest to zbyt głęboko zakorzenione w mózgach ludzi.
żałoby narodowej? to widać miejsce w którym mieszkam, utorżsamia się z innym narodem, gdyż osobiście spotkane przeze mnie osoby, bardziej martwią się zmianą programu telewizyjnego, niż samą katastrofą.
jestem ciekaw czy teraz zostanę ukarany za to że mam swoje poglądy, wolne od odgórnych ustaleń i dziwnych tradycji rodem nie wiadomo skąd
ja też próbowałem się powstrzymać od napisania tego, by nie gorszyć NIEKTÓRYCH z was (prawda jest taka że sympatia do pewnych osób, objawia się dopiero po ich śmierci, gdy za życia są oblewani kubłami pomyj), ale ten gnój w telewizji, radiu i internecie (szaro) - mnie sprowokował.
Fox żałoba nie jest tylko dla tego że zginął prezydent ale dla tego że zginęło wiele osób Polaków! patriotów ludzi którzy poświecili swoje życie temu krajowi i byli gotowi za niego ponieść największą ofiarę, i ty chcesz iść do wojska na oficera!! a nie potrafisz uszanować żałoby narodowej!! żołnierz ma służyć ojczyźnie prezydentowi społeczeństwu czy mu się to podoba czy nie!! Bóg honor ojczyzna! nie wiesz co to znaczy, twoja postawa jest nie godna noszenia munduru w jakim kolwiek stopniu! św.p. prezydent był zasłużonym polakiem pewnie nawet nie masz pojęcia co zrobił. Swoje 3gr mogłeś zachować dla siebie. Ja osobiście jestem tak bardzo związany z wojskiem ze na wieść o tej katastrofie po prostu się rozpłakałem! wojsko jest całym moim życiem a tu taki cios. Łącze się w żałobie z rodzinami poległych [*]
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Ostatnio zmieniony przez kołcz 11 Kwiecień 2010, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
A ktoś ci każe bezmyślnie podążać za resztą?
Nie. Każą ci tylko mieć szacunek dla zmarłego prezydenta i zmarłych oficerów.
Po kolei: Prezydent
Był głową państwa, zmarł na stanowisku i to pełniąc ważną funkcję w danej chwili na dodatek.
Oficerowie:
Toż to byli praktycznie najważniejsi ludzie w armii!
A niezależnie od wszystkiego, tragicznie zginęli ludzie.
Cytat:
A kiedykolwiek zostałeś ukarany za coś takiego? Bo patrząc na zarzucanie "teraz", można wysnuć wniosek, że kiedyś zostałeś ukarany. Czy może chodzi ci o to, że chcesz grać na nosie, bo wiesz, że jak dadzą ci 3 ostrzeżenie to znikniesz stąd? Tylko pamiętaj, że wtedy był powód, aby za tobą tęsknić, a na razie nie dałeś kolejnego powodu.
A ty zawsze musisz dodać takie zagranie na nosie i wyśmiewanie ostrzeżeń... I ty kiedyś za to dostaniesz ostrzeżenie, a nie za poglądy.
Dobrze to przemyśl Foxiu, bo w takim tempie i takiej postawie, to nie dość, że Przemek ci nigdy nie zdejmie tych 2 ostrzeżeń, to jeszcze ktoś ci 3 dorzuci.
Pozwól, że ci to wyjaśnię na przykładzie meczu piłki nożnej.
Dostałeś żółta kartkę... I ty zamiast grać dalej normalnie i uważać, aby drugiej nie dostać, przy każdej sytuacji pytasz bezczelnie "Panie sędzio, a teraz mi nie dasz kolejnej kartki?"
Wybaczcie mały offtopic, ale postawa Foxa do ostrzeżeń i treści, które brzmią "dostałem ostrzeżenie za poglądy" mnie wkurzają.
Aby było jasne:
Foxiu. Dostałeś blokadę na kilka godzin za rozsyłanie treści pirackich, a potem, jak zacząłeś zakładać drugie konto dostałeś bana za obrazę użytkowników, podtrzymano ostrzeżenie za rozpowszechnianie pirackiego albumu muzycznego i dostałeś jeszcze ostrzeżenie za łamanie regulaminu.
Nic za poglądy nie było na rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum