Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#21 Wysłany: 29 Marzec 2010, 20:04
PL_fox6 napisał/a:
wie ktoś może, czy wydanie "metal box" - różni się czymś od wydania zwykłego (prócz pudełka?)
Nie pamiętam którą wersję miałem w rekach, ale miałem dodatkowe dwie płyty. Pierwsza to był "Making Of", a druga to różne materiały n/t 101st. Przyznam się szczerze, że nie pamiętam czy to było coś wartościowego.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#23 Wysłany: 29 Marzec 2010, 22:43
ty piracie
Moja mała pomorska pamięć jest za mała by pamiętać BoB (chyba tylko raz widziałem... tak wiem trza nadrobić zaległości) Może po egzaminach wezmę się za oglądanie jeśli gdzieś znajdę (zostaje ew. polowanie w TV ale pewnie to będzie tak jak czekanie na Das Boota w TV...)
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Od lutego br. iplex.pl, jako pierwszy tego typu serwis w Polsce, udostępnia swoje usługi zupełnie za darmo. Użytkownicy iplex.pl mogą więc oglądać pokazy filmowe w bardzo dobrej jakości, legalnie i bez ponoszenia jakichkolwiek opłat. Serwis finansowany jest z dochodów z reklam. To sposób na zapewnienie internautom projekcji, sponsorowanych przez reklamodawców poszukujących nie tylko mierzalnych, ale przede wszystkim stuprocentowo oglądanych reklam video.
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: Jaworzno
#26 Wysłany: 30 Marzec 2010, 06:59
A dla mnie za mało militarny ten Pacyfik w porównaniem z BoB. Więcej jest ukazany ze strony ludzkich emocji niż historycznych reali wojny w tej części świata. A i samo pokazanie walk praktycznie tylko po ciemku trochę odbiera tego czego można się było spodziewać po Stevenie Spielberg i Tomym Hanksie w niedoścignionym jak dla mnie "Szeregowcu Ryanie". Wprawdzie jestem dopiero po 3 odcinku, ale i tak widzę że Kompania Braci była o wiele ładniejsza jeżeli można użyć takich słów o ukazanie reali wojny.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#27 Wysłany: 30 Marzec 2010, 07:58
w pierwszych odcinakach BoB, też było mniej walki. a w trzech ostatnich jeszcze mniej.
Pacyfik dopiero się rozkręca (obrona lotniska była całkiem, całkiem) - wczoraj był trzeci odcinek.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#28 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 08:52
co się okazało? kupiłem sobie wydanie kolekcjonerskie Kompanii Braci (6 płyt DVD)
i jakość obrazu + jakość napisów jest po prostu tragiczna w porównaniu z wersją internetową.
popełniłem błąd
#30 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 09:19
nie, jest wszystko orginalnie zapakowane. po prostu, jeżeli się przyjrzeć to brak ostrość i próbowałem już na dwóch odtwarzaczach.
moje DivX mają idealną jakość...
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#31 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 09:45
No to nie ma bata. Divx nie będzie lepszy niż oryginalne DVD. Musisz mieć problemy z konfiguracją.
Zresztą.. Prawie 10 lat temu miałem w rekach Kompanię Braci Wersję Kolekcjonerską i nie było żadnych problemów. Wątpię, żeby w ciągu tego czasu coś się zmieniło.
#32 Wysłany: 13 Kwiecień 2010, 08:14
5 odcinek Pacyfiku już jest, choć 2 poprzednie były raczej rozczarywujące. ten serial ratują tylko piękne zdjęcia (wymagana jakość HD) - jak dochodzi do walki, to po amerykańsku. za to jest wiele prymitywnych dialogów i rzucanych tekstów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum