Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
#1 Wysłany: 14 Kwiecień 2010, 22:42 celowanie i taktyka
witam, wielka prośba ode mnie jako ze jestem zielony totalnie.
Czytalem sobie rozne tematy ale nie doszedlem konca niestety...
Prosze jakas dobra dusze o wytlumaczenie mi krok po kroku jak celowac z automatem bo mimo ze to jest automat to torpeda i tak nie trafia staram sie trzymac na dystans od celu ok 3000-5000 m.
Czy automat uwzglednia jak manualnie zmienie glebokosc torpedy lub predkosc jej?
Czy moze wogole nie dotykac KT nic nie zmieniac i tylko zablokowac na celu, odpalic i zapomniec?
PLEASE HELP!
i jesszcze pytanko do wyjadaczy: co zrobic jak do wykonania jest patrol daleko daleko od bazy a doplyniecie do niego zjada prawie pol paliwa :O (plyne za dnia 1/3 na akumulatorach w zanuzeniu, w nocy 2/3 na powierzchni a uzywam do tego OP PORPOISE - jesli to jest kiepski to prosze wskazac mi lepszy wybor ) ?
Ostatnio zmieniony przez zaru85 14 Kwiecień 2010, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Na Porpoise płynę w nocy na dieslach 2/3, tyle ile akumulatory się ładują... Później 1/3 na akumulatorach do nocy... A i po drodze zatankuj w jakimś porcie Ja w czasie rzeczywistym płynę już 26 dni (koło 1500 mil morskich w zanurzeniu) a paliwa zostało mi ponad 3/4, czyli metoda skuteczna.
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 14 Kwiecień 2010, 23:21, w całości zmieniany 1 raz
Ale jak na automacie grasz to już nic nie przestawiasz chyba, że to jest manual, to wtedy przesuwasz kurs torpedy o kilka stopni o ile strzelasz salwą...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 15 Kwiecień 2010, 18:44
jak płyniesz z Pearl Harbor, to na początku kampanii możesz zatanlować jedynie na Midway.
jeżeli flota azjatycka - na początku baz ubywa, więc uważaj. np. baza nagle może wpaść w łapy japońców.
nie spotkałem się jeszcze z nikim kto miałby problemy z celowaniem automatycznym...
Imię: Michał
#6 Wysłany: 15 Kwiecień 2010, 20:37
Dla przykladu w SH5 przy automacie nie wolno dawac blokady celu bo nie trafi...trzeba poprostu najechac peryskopem prosto na statek i strzelic (zmiany predkosci torpedy i glebokosci bierze pod uwage automatycznie) - ja moze zadowalam sie poki co celowaniem automatycznym ale grzebie w ustawieniach strzalu zeby miec pewnosc ze posle na dno okret.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum