Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Konwój zaopatrzeniowy
1940.06.15
u-booty: VIIB z 1939
załoga: rekrut
godzina:3:30
czas misji 1,5-2 h
#ODPRAWA
Wywiad przechwycił tajny szyfrogram i doniósł nam o konwoju z zaopatrzeniem zmierzającym z Reykiaviku. Z informacji wynika , że konwój wroga płynie do Scapa Flow jednak nie udało się nam potwierdzić tych danych - bądźcie więc czujni.
#ZADANIA
Zaatakuj i zadaj jak najcięższe straty. Powodzenia PL_Wolfx.
autor: PL_Wolfx
korekta i kosmetyka: W.A.R.D.C_sOnar
W patrolu udział wzięli:
Iroks - KIA • Old Passenger Liner "Medium Passenger Liner#1" - 14 595
---------------------------------------------------
Razem: 14 595 BRT
PL_w_wilk - SURV • Tanker T2 "Modern Medium Tanker#1" - 10 713 • Small Transport "Conv.Transport 1#1" - 4 322
---------------------------------------------------
Razem: 15 035 BRT
PL_Cmd_Jacek - DISC KIA nieliczony (host - nie uczestniczył w grze)
Patrol w 1940 roku więc apetyt był duży. Niestety dla mnie okazał się patrolem niespełnionych nadziei. Co innego Harpe on był w swoim żywiole - gratulacje.
Iroks też poszedł na całość wynurzając się w środku konwoju i dobijając pasażera z działa. Niestety to go kosztowało.
Ja także byłem bliski tego pomysłu ale eskorta się kręciła choć nie mogła mnie wykryć. Powodem takich myśli była niezwykła wytrzymałość statków, które łykały torpedy jak pelikan ryby i płynęły dalej.
Screenshot_13.jpg widać eskortę konwoju
Plik ściągnięto 79 raz(y) 109.74 KB
Screenshot_14.jpg w tego wpakowałem dwie torpedy i pozostali dołożyli dwie a on spokojnie uciekł
Plik ściągnięto 96 raz(y) 131.37 KB
Screenshot_15.jpg Ten T2 "wyjątkowo" potrzebował dwóch torped
Plik ściągnięto 99 raz(y) 113.52 KB
Screenshot_16.jpg Ten w końcu nieduży statek raczył zatrzymać się po trzech torpedach
Plik ściągnięto 92 raz(y) 117.28 KB
Screenshot_19.jpg A zatonął po pięciu
Plik ściągnięto 105 raz(y) 119.75 KB
Screenshot_21.jpg
Plik ściągnięto 94 raz(y) 156.27 KB
Screenshot_22.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 200.69 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 17 Kwiecień 2010, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Piotrek
#2 Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 08:56
pogoda była taka:
Do konwoju podszedłem ostrożnie od prawej strony, jednak pierwsze trzy torpedy, całkowicie chybiły celu, ale dzięki temu stary pasażerski statek dostał przez przypadek
pierwsze w miarę celne trafienie
Jednak torpedy przeładowywały się długo (cóż niewyszkolona załoga).
Wykorzystałem okazję i schowałem się za jednym merchantem
Po czym na wynurzeniu, płynąc zygzakowato strzelałem do passangera. Mogłem jednak trzy strzały wcześniej ogłosić awaryjne zanurzenie to jeszcze może bym coś potopił
a tu mój uciekający statek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum