Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Gra jest pod wzgledem graficznym cudna, mam wszystko na max i rozdzielczosc1600x1200 lacznie z aa i czasem troche zwalnia ale gra sie normalnie .Czekam na patcha 1.2 zeby wkoncu na single core wybuchy i woda splywajaca po kadlubie zachowywala sie normalnie.Bedzie to dopełnienie grafiki.
Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell
#25 Wysłany: 25 Kwiecień 2010, 18:33
Łukasz SH napisał/a:
Gra jest pod wzgledem graficznym cudna....
Grafika owszem jest wazna. Ale najwazniejszy jest klimat no i jak dla mnie realizm. W koncu dorwalem dwa mody ktore podciagnely realke i jestem juz naprawde zadowolony.
Zniszczenia
Feared Hunters 2.0
Czekam na patcha poprawiajace wiele niedorobek. Statki w portach przede wszystkim!!!
Chcialoby sie opsac w/w mody ale znowu powielilbym to co juz jest w innym poscie napisanym przez Andrev`a
Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell
#29 Wysłany: 4 Maj 2010, 16:05
PL_Andrev napisał/a:
Tak, a konkretnie to właściwy oficer.
Nie dowiedziałem się jeszcze co będzie jak będzie martwy...
A to moga byc martwi? Szczerze mowiac myslalem ze jednyna mozliwoscia usmiercenia zalogi jest zatopienie okretu. III czy IV to co innego ale w 5? jeszcze mi sie to nie zdazylo Bede musial sprobowac Jak na razie zrucano na mnie bomby, ostrzeliwywano z morza i z powietrza. Owszem poranili mi zaloge ale jeszcze nigdy nikt nie zginal...
Wątpie żeby któryś z członków załogi odwalił w kalendarz bo jak by zdehł to raczej nikt inny by nieprzyszedł na jego miejsce bo ubisoft się nie postarał (jak zwykle) hehe
Pogoda się zacina... Tzn. Chmury. Płynę i od 12h mi zgłaszają brak chmur... A tu chmurki nade mną... Musiałem na chwilę dać x32 prędkość i w 1 minutę znikły.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#32 Wysłany: 4 Maj 2010, 19:05
Jednemu z modderów udało się włączyć sterowanie obrotami silników... niezależnie od siebie...
Obecnie trwa analiza zachowania okrętu w zależności od nowych możliwości...
O ja cię kręcę - szacunek dla tych ludzi.
Jeśli to sterowanie będzie miało wpływ na zachowanie okrętu - to bombowo.
Może da się takie coś dla sterów głębokości, wtedy będzie jazda !
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#36 Wysłany: 4 Maj 2010, 22:15
PL_Andrev napisał/a:
Jednemu z modderów udało się włączyć sterowanie obrotami silników... niezależnie od siebie...
Obecnie trwa analiza zachowania okrętu w zależności od nowych możliwości...
Może by to było - gdyby sie nie pospieszyli z wydaniem gry.
Czy mi sie wydaje czy to byłaby 1 częśćz serii SH w której możemy sterować 2 silnikami niezależnie od siebie?
W SHIV moglismy poprzes naciskanie na zegary sterować predkoscia u-boota (w dodatku UBM) i w mostku były 2 zegary na prawy i lewy silnik ale jak sie nacisneło na którykoolwiek to obydwa sie przełaczały silniki. Były choćby zależne od ciebie.
Już to czuje, coś a'la Szalone Iwany jak to było w Czerwonym Październiku :D
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
#37 Wysłany: 5 Maj 2010, 07:36
Jakie szalone iwany?
Po pierwsze do sterowania statku czy tam okrętu służy tylko i wyłącznie STER, a nie indywidualna praca silników. A po drugie to chwilowo nie ma możliwości niezależnego trybu silników (czyli jeden w przód a drugi wstecz) co wyklucza jakikolwiek wpływ na promień skrętów.
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#38 Wysłany: 5 Maj 2010, 08:55
PL_Andrev napisał/a:
Jakie szalone iwany?
Po pierwsze do sterowania statku czy tam okrętu służy tylko i wyłącznie STER, a nie indywidualna praca silników. A po drugie to chwilowo nie ma możliwości niezależnego trybu silników (czyli jeden w przód a drugi wstecz) co wyklucza jakikolwiek wpływ na promień skrętów.
Pomarzyć nawet nie można ?
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Andrew przy manewrach można użyć jednego silnika i steru. Wtedy to będzie miało wpływ.
Do sterowania możesz użyć nie tylko steru a całego zbioru instrumentów mogących mieć wpływ na jednostkę pływającą (Prądy podwodne, użycie jednej śruby, wiatr... itd)
#40 Wysłany: 5 Maj 2010, 13:14
PL_Matrose napisał/a:
Andrew przy manewrach można użyć jednego silnika i steru. Wtedy to będzie miało wpływ.
Do sterowania możesz użyć nie tylko steru a całego zbioru instrumentów mogących mieć wpływ na jednostkę pływającą (Prądy podwodne, użycie jednej śruby, wiatr... itd)
Mylisz się całkowicie... a wiesz dlaczego?
Bo to tylko gra.
Tak poza tym drobnym faktem to masz całkowitą rację...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum