Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol nr 95 - "Operacja 'Żelazna Kurtyna'" - Serwer I
Godzina losowania: 22:00
Start serwera: poniedziałek 26.04.2010, godz: 22:15
Cytat:
Operacja 'Żelazna Kurtyna'
1942.01.01 godzina 16:30
U-booty: VIIC z 1941 / graczy: 8
Załoga: zawodowcy
Czas gry: 2 godziny
#Odprawa
Anglicy stosują sprytne fortele celem uniknięcia naszych 'wilczych stad'. Nie dość, że konwoje są silnie eskortowane - to teraz kierowane są one do północnych portów Anglii gdzie nasz zasięg działania jest mocno ograniczony
#Zadania
Zaatakuj konwój i zadaj mu najcięższe straty po czym wracaj do bazy
Ciekawy patrol, zebrało się nas prawie 12 osób. Petryk odpadł - nie dał rady się połączyć, a sOnar także musiał wyjść na początku gry.
Taka pora dnia jak w tej misji najbardziej mi odpowiada - ta niebieska poświata i fale - super - sOnar naprawdę świetna robota .
Ale do rzeczy. Popłynąłem w kierunku konwoju, zanurzając się parę razy by określić jego kierunek. Udało się minąć eskortę i zaatakować. W sumie cały patrol to taniec z eskortą, bombami głębinowymi i torpedami - wielką radochę mi to dzisiaj sprawiało. DDeki kręciły się cały czas, tak, że nie można było porządnie wystawić peryskopu i zrobić parę fotek. Na szczęście torpedy mnie nie zawiodły i wybuchały dokładnie tam gdzie chciałem i z odpowiednim skutkiem. McClainowi się nie udało zszedł na dno po starciu z 4 okrętami eskorty.
Trup idzie na dno:
Ta C3 wymagała aż 3 torped by ją zniszczyć
Tankowce nie zawiodły i wybuchały, jak ustawa nakazuje
SH3Img@26-4-2010_22.22.22_473.jpg
Plik ściągnięto 70 raz(y) 73.87 KB
SH3Img@26-4-2010_22.22.26_9.jpg
Plik ściągnięto 71 raz(y) 35.52 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 26 Kwiecień 2010, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 27 Kwiecień 2010, 00:14
Faktycznie przez cały patrol eskorta siedziała mi na karku a było jej dużo. Przy wysokiej fali i braku możliwości wysokiego wystawienia peryskopu bardzo utrudniona była obserwacja.
Pomimo tego udało mi się wejść do konwoju. Zdecydowałem się na pasażera który pożarł trzy torpedy nim zatonął. Potem Jacek sprzątał mi tłuste kąski a eskorta usiłowała zatopić. Na szczęście miał ograniczoną ilość torped i coś jeszcze zatopiłem a przy okazji sam przeżyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum