Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
EDIT (PL_Cmd_Jacek): dodano brakujący tonaż w_wilkowi i Harpemu, zmieniono nick z PL_wilk na PL_w_wilk
Ciekawy konwj, po cichym zbliżaniu się, pierwszy zgłasza KIA Petryko6. Nie wiem co się dokładnie działo ale zostałem obrzucony czyimiś bombami, zjechali mi integralność do 5% i tyle było zabawy . Dostałem 2 chińskie torpedy ( przedwczesny wybuch), przez to zmieniłem zapalnik i musiałem się lepiej ustawić. Brawa dla autora misji, która okazała się bardzo ciekawa. Dodatkowo dziekuje tej osobie co zniszczyła mi prawą śrubę torpedą
Pod konieC Harpe nie dawał tak łatwo i zaczepiał eskortę
PS
Jestem bardzo z siebie zadowolony, mi udało się przeżyć, a dużo lepszym graczom nie, czyli chyba robię postępy
Zdjęcia dwóch trafień które ładnie udało się uchwycić:
Stan okrętu:
Tabeleczki:
Wilku, jeżeli ten steamer się palił to podzielisz się tak trochę nim ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 8 Maj 2010, 19:05, w całości zmieniany 5 razy
...Brawa dla autora misji, która okazała się bardzo ciekawa....
To fakt Sonar bravo.
Jeszcze w życiu nie dałem się tak głupio podejść . Słyszę Pingi, 4 okręty z przodu. Który to? Napewno to one. PING się zbliżaj. Który to? Są coraz bliżej ale żaden się nie zbliża. Ooooooooooo k.. ..a, a rufa. Tak to rufa. 5 bąbek i KIA. Jak się nie kryje du...y to tak bywa.
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 7 Maj 2010, 22:58, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 7 Maj 2010, 23:52
Iroks raport jest niepełny. Po pierwsze PL_w_wilk (a nie PL_wilk) a po drugie zatopiłem cztery statki - sprawdzaj dane z tabelką. Nie zrobiłeś dobrych screenów tabelki która się przewija przez co ja i Harpe mamy nieprawidłowe dane.
Misja ciekawa i trudna jak na 43 rok przystało. Większość uczestników poległa a płynęła czołówka rankingu. Na początku poległ Petryko6 niedługo po nim Gregory co nakazywało już dużą ostrożność. Statki tonęły jednak po trafieniach jak należy i zapowiadało się przyjemnie. Niestety pod koniec rozpoczęła się druga fala zatopień którą zapoczątkowałem ja osobiście. Podobnie jak Gregory dałem się zajść od tyłu.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 8 Maj 2010, 09:39
Gratuluję panowie i chwała poległym - w takiej nocy to aż chce się płynąć...
Stwierdziłem też, że takie warunki (wysoka fala ale morze spokojne) to najbardziej zdradzieckie warunki jakie mogą być... bo słabo cel widać, za to peryskop doskonale, hehe...
Szkoda że nie udało mi się dołączyć do gry, ale kto późno przychodzi...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 8 Maj 2010, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#8 Wysłany: 8 Maj 2010, 14:07
MimoKIApatrol świetny bardzo fajnie się płynęło dzięki sOnar
Ogólnie przez cały czas miałem spokój pod koniec jednak wpłynąłem nieświadomie w obszar przeszukiwany przez eskortę i nie udało mi się wymanewrować atakującego DD dwa ataki wyminąłem trzeci był już jednak tak precyzyjny że nawet nie pokazało mi uszkodzeń tylko od razu koniec.
Andrev przecież mogliśmy po Ciebie wrócić za szybko poszedłeś z vento i nawet nie zdążyłem się odezwać a przecież tyle co odpaliliśmy grę.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#12 Wysłany: 8 Maj 2010, 19:07
PL_Iroks napisał/a:
Może admin/mod dopisać w_Wilkowi
Fleet Auxilary Ammunitied 7465
i Harpemu
US Cargo Steamer1 5427
Fleet Auxilary Ammunitied 7366
gotowe,
Iroks gratuluję SURVa
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum