Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#1 Wysłany: 10 Maj 2010, 23:37 książka identyfikacji celu
Witam.
Dla urozmaicenia i jeszcze lepszego klimatu, wymyśliłem że warto byłoby zrobić sobie książkę identyfikacji celu taką jaka jest w grze + UTW. Nie mam jednak pomysłu jak się za to zabrać.
A może ma ktoś z was taką książkę? Chętnie zerknąłbym na jakieś fotki.
pozdrawiam.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 11 Maj 2010, 07:58
Książkę papierową?
Nie jest to zły pomysł, ale co mają z tym wspólnego "jakieś fotki"?
Po fotkach to celu raczej nie rozpoznasz, a i "klimat" będzie taki, że taka książka będzie sobie leżała w bliżej zapomnianym miejscu.
No ale jakby zrobić papierową kopię tego co mamy w UTW... wtedy nie było by to takie głupie, bo szybciej by się rozpoznawało dany rodzaj celu (potem to tylko szukasz właściwego typu w książce pod UTW).
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 11 Maj 2010, 15:50
Zanim zaczęliśmy grać ranking na UTW, zacząłem coś takiego tworzyć. Szczególnie, że na początku książka rozpoznawcza nie była pełna i brakowało w niej jednostek (profili przy różnym AOB). Zostało to już poprawione.
To co możesz zrobić, to wykorzystać pliki nazwa_sil.tga w których zapisane są obrazki okrętów i statków z książki rozpoznawczej. Pliki te znajdują się w folderze Data\Sea. Każdy folder to osobna jednostka i osobny plik tga.
Jak pisałem, zacząłem tworzyć taki katalog, ale ... za dużo czasu na to straciłem i po prostu zaniechałem. Jedyny pożytek, to nauczyłem się rozpoznawać statki i wersja papierowa przestała mi być potrzebna.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#6 Wysłany: 17 Maj 2010, 23:05
nie mam tylko pomysłu jak złożyć tą książkę do kupy. Bindowanie odpada, bo wygląda okropnie. Zszywacz raczej też. Zdjęcia wyglądają całkiem nieźle po wydrukowaniu. Macie jakieś sugestie?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#8 Wysłany: 18 Maj 2010, 19:50
petryko6 napisał/a:
nie mam tylko pomysłu jak złożyć tą książkę do kupy. Bindowanie odpada, bo wygląda okropnie. Zszywacz raczej też. Zdjęcia wyglądają całkiem nieźle po wydrukowaniu. Macie jakieś sugestie?
Zszyj ręcznie. Już widziałem coś takiego na subsimie się ktoś chwalił. 2 dziury dziurkaczem (a można i więcej) przy grzbiecie, przez nie puszczona gruba nitka i gotowe. Jest trochę plików .pdf gotowych do druku, krążą po sieci, z różnymi jednostkami (najczęściej GWX plus kilka modów dodających jednostki) ale nie z UTW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum