Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
3 V 1945, 6:00, czas misji 2h
U-Boot: IXC/40 (1945) lub VIIC/41 (1945)
Załoga: Weterani
Pogoda: Całkowite zachmurzenie, lekkie opady. Silny wiatr
Tło historyczne:
Do lutego 1945 roku Niemcy zostali pobici, a ich potężna machina wojenna przestała funkcjonować. Program Elektroboote był kolejnym, którego nie udało się realizować zgodnie z planem.
Dopiero 18 marca pierwszy okręt typu XXI, U-2511, opuścił Kilonię i popłynał w stronę Norwegii. Dowodzony był przez jednego z bardzo niewielu żyjących "asów" z początku wojny, Adalberta Schennego. Próby spowodowały jednak kilka uszkodzeń i dopiero 30 kwietnia mógł wypłynąć w pierwszy patrol bojowy.
Odprawa:
Skierujcie się do kwadratu AM5 i zaatakujcie każdą napotkaną jednostkę wroga. Powodzenia!
• Liberty Cargo "Helena Aretha" - 7 210 t
• Tanker T3 "Cher Alexandra" - 11 368 t
---------------------------------------------------
Razem: 18 578 BRT
PL_Marco - SURV
• Troop Transport "Tom's Trans" - 8 005 t
U-129_von_Harpe - SURV
• Liberty Cargo "Aletea" - 7 269 t
PL_w_wilk - SURV
PL_gregory_11 - KIA
PL_Wolfx - SURV
===============
Patrol byłby "cacy" tylko szlag trafił moją optykę w peryskopie
i tak jakoś dziwnie, szkoda też że nie zaliczyło jednego TT, a C2 standardowo
oberwał i odpłynął...
UWAGA
Finek nie dodawaj raportu, do póki wszyscy nie zweryfikują statusów.
Raport miał kilka dni opóźnienia i nie pamiętam ilu dotrwało do końca.
Edit. Już jest ok
Ostatni konwoj - ogolne.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 367.68 KB
Ostatni konwoj - szczegolowe.jpg
Plik ściągnięto 88 raz(y) 377.05 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 17 Maj 2010, 16:48, w całości zmieniany 4 razy
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 17 Maj 2010, 14:45
Myślałem, że będzie to bardzo krótki patrol. Okazało się, że rok 45 nie był taki straszny. Eskortę udało mi się wymanewrować i dotrwałem cało do końca patrolu.
Myśląc, że długo nie pożyję strzelałem do wszystkiego co wyłaniało się z mgły. Biorąc pod uwagę rok wojny starałem się być jednocześnie jak najmniej widoczny. Razem nie dało to zadawalających rezultatów. Niestety przepływały koło mnie tylko C2 i jeden troop. Ostrzelałem i trafiłem wszystkie i wszystkie odpłynęły.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 17 Maj 2010, 16:36
Ja wszystko pamiętam . Aj działo się, działo.
Jedyna zmiana to Wolfx powinien mieć SURV.
Generalnie świetnie spędzony wieczór. Szkoda jednak, że mnie eskorta dopadła. W trakcie walki dałem jeszcze radę zatopić T2. Niestety wykończyły mnie jeże.
Chociaż z drugiej strony, im dłużej grałem, tym moje reakcje na wirtualną rzeczywistość, były coraz bardziej spowolnione.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za grę.
@ Gregory .
@ Marco - peryskop w górę , wyprostuj go trochę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 17 Maj 2010, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum