Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam,mam pytanie ,jak zmanewrować statki eskorty ,atakujące nasz okręt ? Ciągle jakoś mi się nie udaje ,zmieniam kurs na cichym biegu ,a i tak te skurczybyki mnie namierzają i po pewnym czasie topią.Poradzicie coś? --------
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#4 Wysłany: 17 Styczeń 2006, 12:47
NA SINGLU czy MULTI?? I opisz co dokladnie sie dzieje, kedy Cie topia w jakiej sytuacji. Trudno jest sprecyzowac w jednym zdaniu jak uciekac gdyz taki wywod musial by byc bardzo dluuuugi
Heh odpowiedż może być też krótka po prostu trzeba trenować to jest podstawa. Nie ma prostego rozwiązania jest dużo technik walki z eskortą i przedewszystkim zależy to od tego czy chodzi o multi czy singla.
#6 Wysłany: 17 Styczeń 2006, 15:13
Właściwie to chodzi mi o singla,jestem w tej grze narazie początkujący.
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#10 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 17:20
im jesteś głębiej tym musi upłynąć więcej czasu zanim do ciebie dotrą bomby głębinowe. Dzięki temu masz więcej czasu na manewry i ucieczkę. Po za tym jeśli jesteś na dużej głębokości, ciśnienie jakie tam panuje może spowodować samoistną detonację bomb zanim te znajdą się w twoim pobliżu. Ale tu już musisz uważać żeby przypadkiem i ciebie nie rozerwało
Imię: Jacek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2005 Posty: 224 Skąd: Środa Śląska
#11 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 18:54
Zgoda HELLBOY, ale czym głębiej jesteś tym mniej masz metrów pod sobą aby się zanurzyć głębiej . Różnica ciśnień ma też niekorzystne skutki, gdyż lekkie uszkodzenie przez bąbe może się powiększyć przez ciśnienie, ale to już chyba nie ma miejsca w SHII
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#12 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 19:30
A co wy na to?
Active sonar sends out a “beam” of sound from the transmitting ship.
This beam has the same basic shape as a beam of light from a flashlight.
It also decreases in strength with distance just like light from a
flashlight becomes less efficient with distance. The maximum effective
distance for active sonar in WWII was about 2500 yards. This
range was greatly affected by a variety of factors including weather
conditions, isothermal layers, ocean currents and the skill of the operator.
#13 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 19:57
Wszystko pięknie, ale aby być na pozycji SUBMARINE 3 najpierw musimy być na pozycji SUBMARINE 1 . To jest niemożliwe być tak blisko jakiegoś DD i, żeby on o tym nie wiedział
#14 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 20:01
To sa pozycj SUB-ow a nie 3 inne suby i jak najbardziej takie cos sprawdza sie w grze
#15 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 20:12
Ja rozumie, że to są przykładowe pozycje SUB'a, ale zbliżając się od czoła do DD najpierw musimy być w pozycji zaznaczonej jako SUBMARINE 1, a dopiero później w pozycji SUBMARNIE 3. Powiem szczerze, że nie chce mi się wierzyć, że to się sprawdza w grze
#16 Wysłany: 24 Styczeń 2006, 20:42
Ale tutaj chodzi o ASDIC czyli wtedy jak SUB zostal juz dawno wykryty HYDROFONEM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum