Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#3 Wysłany: 24 Maj 2010, 00:13
Racja, racja. W ramach Pomarańczowej Kolekcji Klasyki rzucili. Super sprawa. Ja już sprawdzam regularnie empika i Carrefoura w poszukiwaniu tego rarytasa.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#4 Wysłany: 24 Maj 2010, 10:17
PL_Storm87 napisał/a:
Racja, racja. W ramach Pomarańczowej Kolekcji Klasyki rzucili. Super sprawa. Ja już sprawdzam regularnie empika i Carrefoura w poszukiwaniu tego rarytasa.
Eeee..., Storm, ale to jest dział o SH4 a nie SH3...
Myślałem że opinię o SH4 masz dość jednoznaczną.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#6 Wysłany: 24 Maj 2010, 17:05
PL_Andrev napisał/a:
PL_Storm87 napisał/a:
Eeee..., Storm, ale to jest dział o SH4 a nie SH3...
Myślałem że opinię o SH4 masz dość jednoznaczną.
Jednoznaczną czyli jaką? Przytocz waść posta, bądź na wieki zamilcz!
Nic przeciwko SH4 nie mam, a ponoć w v1.5 jest fajnie załatana. Z resztą pisałem i męczyłem Cenegę mailami czy i kiedy ją wypuszczą w ramach KK.
Kupi się, zassie TMO i OM i będzie supciogicior. Zakupy już na pojutrze mam zaplanowane, bo już w 2 sklepach upatrzyłem.
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#7 Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 23:28
Ja kupiłem wczoraj. Nie byłem jakoś szczególnie pozytywnie nastawiony do tej części serii, no ale cena zrobiła swoje. Całkowicie przez przypadek wypatrzyłem ją w MM no i kupiłem. Po zainstalowaniu trigger maru gra się całkiem przyjemnie, jednak jak dla mnie SH3+UTW rządzi.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#8 Wysłany: 14 Czerwiec 2010, 07:34
petryko6 napisał/a:
Ja kupiłem wczoraj. Nie byłem jakoś szczególnie pozytywnie nastawiony do tej części serii, no ale cena zrobiła swoje. Całkowicie przez przypadek wypatrzyłem ją w MM no i kupiłem. Po zainstalowaniu trigger maru gra się całkiem przyjemnie, jednak jak dla mnie SH3+UTW rządzi.
Nie zgodzę się.
1) Grafika
Bądź co bądź, ale niestety gra MUSI oferować dobrą grafikę, szczególnie jeśli większość czasu spędzasz na peryskopie. W przypadku SH4 uczyniono wielki krok do przodu pod tym względem.
2) Otoczenie
Ale nie samą grafiką człowiek żyje - morze czy tam, ocean jest znacznie bardziej dynamiczny, na peryskopie czuje się jednak głębokość patrząc z głębin co to tam się dzieje na powierzchni.
3) Zachowanie AI
To, za co szczególnie cenię SH4 to zachowanie się jednostek w konwoju. Po zaatakowaniu część jednostek po prostu opływa w dużej odległości twoją pozycję, co zmusza Cię do aktywnego poszukiwania celu.
4) Ubooty na pacyfiku
Mając patcha po raz pierwszy jesteśmy w stanie bawić się po obu stronach barykady, a mody dodały dodatkowego smaczku całej grze (OM: powrót ubootów na Atlantyk, JyunsenB: Japończycy kontratakują)
Oczywiście jest coś czego SH4 nie ma, jak np. doskonałej zabawy po sieci (do czego wydajnie przyczyniły się serwery UBI), dobrze odwzorowanej pogody czy samego klimatu jaki dobrze oddaje SH3. SH3, szczególnie na modzie sOnara dobrze się sprawdza w roli gier multi, natomiast dla samodzielnej gry to zdecydowanie SH4, oferujący znacznie szersze możliwości zabawy, właściwie na wszystkich teatrach działań.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#11 Wysłany: 15 Wrzesień 2010, 20:22
Cholera, kupił bym, tylko nie wiem, czy nie będę mieć problemów z Prockiem
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#14 Wysłany: 16 Wrzesień 2010, 15:57
Eh, procek to najsłabsze ogniwo mojego kompa. Mam AMD Sempron 2300+ 1,5GHz, i obsługuje tylko instrukcje SSE1, i tu właśnie nie wiem czy pójdzie. Dodam jeszcze tylko, że SHV idzie bez problemów.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum