Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#1 Wysłany: 25 Maj 2010, 22:24 Patrol 119 - Wsparcie dla Norwegi
Patrol nr 119 - "Wsparcie dla Norwegi"
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: wtorek 25.05.2010, godz: 20:10
Cytat:
U-Boot: IIA 1939
Załoga: Zawodowcy
WRITTEN BY MAJAMA
MODIFY BY PL_CMDR BLUE R
Tło historyczne:
26 IV 1940
18:20
Wojna z Norwegią wciąż trwa. Brytyjczycy postanowili wesprzeć Norwegów i wysłali 3 grupy frachowców w zaopatrzeniem. Wszystkie mają się spotkac w jednym punkcie i właśnie tam was wysyłamy. Oszczędzajcie torpedy i strzelajcie celnie. Każdy zniszczony transportowiec odciąży naszych żołnierzy na froncie!
Zachmurzenie: Całkowite
Opady: Brak
Mgła: Średnia
Wiatr 7 m/s
Kierunek 60
W patrolu udział wzięli:
PL_Szylol - SURV • C2 Medium Cargo "BR C2 Cargo#3" - 6 397 • Small Merchant "BR Small Merchant#2" - 2 403 • 1/4 Troop Transport "BR Troop Transport#2" - 2 001
---------------------------------------------------
Razem: 10 801 BRT
PL_gregory_11 - SURV • Small Merchant "BR Small Merchant#3" - 2 404 • LST Class "BR LST#1" - 2 156 • LST Class "BR LST#4" - 2 159 • "BR Coastal Merchant#6" - 1997
Razem: 8716 BRT
Tes - SURV • Small Merchant "BR Small Merchant#1" - 2 402 • 3/4 Troop Transport "BR Troop Transport#2" - 6 005 • LST Class "BR LST#3" - 2 158
Razem: 10 565 BRT
PL_w_wilk - SURV
petryko6 - SURV
<<"Generator raportów SH3 v. 1.0" PL_Mirko>>
Wszyscy gracze myśleli (lub mieli nadzieję), że będzie to trudna misja, ponieważ modyfikowana przez finka Finek bez obrazy Zachmurzenie całkowite, średnia mgła 60 lub 70 parę metrów pod kilem i oczywiście dwójeczki. Płyniemy na konwój, zauważam Troop transport, chcę zebrać dane, lecz nie mogę zebrać odległości, ponieważ strasznie buja peryskopem nagle bum bum bum Tes-u trafia tego TT myślałem że zatonie, ale skubany płynie dalej, więc go dobijam, tym razem Tes się wkur, to znaczy zdenerwował . Widzę C2, zamierzam go nie atakować, myśląc że popłynie dalej, ale jednak się zdecydowałem, posłałem dwie rybki. Dostał prosto w dupę, i po dłuższym czasie poszedł na dno. Za nim widzę small merchanta, mam ostatnią torpedę, posyłam, zanurzam się i nagle słyszę "torpedo trafo" i się ucieszyłem, statek w ogniu poszedł na dno. Później reszta topiła jeszcze, a ja czekałem na koniec gry w głębinach. Aha jest jeden problem, teraz go zauważyłem, widocznie nie chciała mi się tabela szczegółowa przesunąć, bo gregory i von_harpe ma trochę mniej tonażu niż w tabeli, sorry, jak ktoś ma drugą część tabeli to poprawcie mnie co jeszcze gregory i harpe zatopił.
C2.jpg Trafienie w C2
Plik ściągnięto 124 raz(y) 36.7 KB
TT.jpg Dobicie TT
Plik ściągnięto 136 raz(y) 36.23 KB
tabela1.jpg tabela główna
Plik ściągnięto 141 raz(y) 57.56 KB
tabela2.jpg tabela szczegółowa
Plik ściągnięto 136 raz(y) 78.49 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 26 Maj 2010, 20:54, w całości zmieniany 5 razy
#3 Wysłany: 26 Maj 2010, 13:04 Re: Patrol 119 - Wsparcie dla Norwegi
PL_Szylol napisał/a:
Wszyscy gracze myśleli (lub mieli nadzieję), że będzie to trudna misja, ponieważ modyfikowana przez finka Finek bez obrazy
Przyznam bez bicia, że moja modyfikacja dotyczy odprawy... Bo sama misja, to o ile dobrze pamiętam niezmieniana misja Majamy... Nie wiem, czy jakiegoś statku na znajdującego się w UTW jeszcze nie zmieniłem. Ale samo ułożenie jest takie samo jak w oryginale
#5 Wysłany: 26 Maj 2010, 15:07
Tesu, sorki że brakuje trochę tonażu , poprawcie proszę ktoś raport bo ja jak klikałem na strzałkę, to nie chciało się przesunąć, więc uznałem, że nie ma więcej, jednak się myliłem.
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Yes tes i am sillent hunter crazy the 5th torp hit merchant ship, 2 minutes before the game was over.
2 minutes later and the ship was under water. it was a nice mission salut and cheers
#10 Wysłany: 26 Maj 2010, 21:40
thx finek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum