Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Freetown - Hades"
U-BOOTY: IXC (1943) CZAS MISJI: 2 godz
19/07/1943 g. 11:00
POGODA: zachmurzenie calkowite, wiatr silny
Hades byl wladca piekiel ,jednak sa i tacy , ktorzy twierdza , ze przejal tez panowanie nad niewielkim portem w Afryce - Freetown .
Przed wojna miejscowi rybacy narzekali na nieudane polowy w tym rejonie . Zalogi statkow zmierzajacych do tego portu , opowialaly o okretach widmo , o nagle zmieniajacej sie pogodzie , o pietnasto metrowych falach , ktore pojawialy sie z nikad i tak samo nagle znikaly ...
Wybuch wojny nasilil dzialanie Hadesa . Teraz tona tu statki i okrety wszystkich panstw i nikt nie wie , czy powodem znikniecia kolejnej jednostki jest atak wroga , czy wola Hadesa ...
--- OPRAWA ---
Waszym celem jest kolejny konwoj zaopatrujacy Aliantow w Afryce . Tym razem w jego sklad wchodzi rowniez USS "Iowa" i USS "Essex". Zatopienie jednego z tych okretow moze okazac jednym z najwazniejszych wydarzen tej wojny .
Udanych lowow wilki! PL_Szczur, PL_David
Davlol - KIA • Flower Class "CA CO Flower#2" - 950 • Troop Transport "US Troop Transport#1" - 8 026
---------------------------------------------------
Razem: 8 976 BRT
Patrol ciekawie się zapowiadał, jednak szybko Harpe i Drzymek szybko zgłosili KIA. Miałem chrapkę na Iowę, przepłynęła w odległości 700m z 4 przednich dostała 2. (1 kontakt6m druga magnetyk) Tylnie dwie, wymanewrowała, potem przepłynął essex i szkoda było tylko lekkiego przechyłu tylko pancernika (trzecia kontaktowa by załatwiła sprawę ). Potem patrzę i nie wieżę lotniskowiec eskortowy! Namierzyłem, strzeliłem, trafiłem. Mały wybuch->wybuch kieruje się w górę do mostka->rozszerza się po całym statku na boki->samoloty spadają i cały na końcu eksploduje Reszcie celów zabrakło zawsze tej jednej dobijającej
Zdjęcia Victory Cargo, który miał ogromne dziury, a jednak nie zatonął.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 7 Czerwiec 2010, 11:05, w całości zmieniany 6 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum