Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli radosnego grzechotania łódkami.
Po dłuższym czasie zaliczyłem come-back do symulatorów, powodem był SH5 - niestety wylądował w koszu, nie dało się grać. Odkopałem więc SH3 i SH4 i "odrdzewiam się": czyli usiłuję jednocześnie "zaszaleć" [hahaha...! ;->] na wodzie i pod - czytając instrukcje i helpy, żeby się dowiedzieć... dlaczego przed chwilą zrobiłem bul-bul. ;-p
Jest więc dość tajemniczo - ale wesoło. ;D
A kiepsko mi idzie, bo równolegle usiłuje łyknąć wszystko co się da z Waszego Forum (tudzież innych źródeł), i ponieważ napisaliście bardzo dużo - to syzyfowa praca. Więc poproszę o wstrzemięźliwe postowanie, coby mi się w końcu udało czas teraźniejszy dogonić.
Dziękuję boolo za wyróżnienie w podpisie - zachodzę w głowę, czym sobie zasłużyłem...? ;-D Tym niemniej również serdecznie pozdrawiam!
Pozdrawiam szczególnie serdecznie starego druha PL_Andrev - choć to w innej galaktyce było (a w zasadzie w wielu galaktykach, ciekawe czy zgadnie ktom zacz, bo nick inny. ;-D Hint: jakbyś stare GG miał czynne - to zgadniesz )
Na koniec pytanie: próbowałem wysłać PW do dwu osób, wiszą mi w skrzynce jako "do wysłania" - i nic. System win7/32, przeglądarka FF, odblokowany "no-script" - co mogę robić źle?
Zatem ukłony dla forumowiczów, jak się poduczę to pewnie na jakiejś mieliźnie się z kimś zderzę.
Niby gospodarz "domu" acz rzadko witam gości, lecz w tym wypadku powiem
"Witamy" gdyż jednocześnie czuje się wywoływany do odpowiedzi, więc
skrzynka "pocztowa" na forum dzieli się na 3 sekcje.
Wiadomości odebrane, wysłane i do wysłania.
Gdy wysyłasz PW najpierw ląduje ono w sekcji do wysłania i jest tam dopóki
adresat nie przeczyta (otworzy w przeglądarce strony z ta wiadomością).
Gdy to zrobi u nadawcy dana wiadomość znika z sekcji do wysłania i automatycznie
ląduje w części wysłane.
Więc ta zagadkę już znasz, a jest jeszcze jedna ale może później....
Jeszcze raz witam i życzę udanej zabawy oraz miło spędzonego czasu w gronie ciekawych ludzi.
PS. Pozwól Mi spytać. Czy Andrev na innych forach (bo rozumiem że z takowych go znasz), miał może przydomek Prof. Miodek ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 11 Czerwiec 2010, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
Hihi, akurat nie, za to bardzo dobrze mu szło tłumaczenie z barbarzyńskiego angielskiego na jeszcze bardziej barbarzyński polski... Czasem nawet cała grę... ;-o
Dzięki za wyjaśnienie zagadki, teraz już wiem, że po prostu nie chcą mnie czytać, o to despekt!
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Tak w gwoli jasności, niekoniecznie nie chcą czytać, może być tak że adresat ma zajętą w 100% skrzynkę i dopóki nie zwolni odrobiny miejsca to mu nowe wiadomości nie dojdą.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#8 Wysłany: 11 Czerwiec 2010, 22:20
Cygnus napisał/a:
Pozdrawiam szczególnie serdecznie starego druha PL_Andrev - choć to w innej galaktyce było (a w zasadzie w wielu galaktykach, ciekawe czy zgadnie ktom zacz, bo nick inny. ;-D Hint: jakbyś stare GG miał czynne - to zgadniesz )
Witaj stary druchu! Oczywiście że się domyślałem, gdyż cóż... jesteś dość wylewny w formułowaniu swoich myśli, dlatego też nabrałem dość solidnych podejrzeń. Ale podejrzewać to jedno, a być pewnym to drugie...
Cygnus napisał/a:
Odkopałem więc SH3 i SH4 i "odrdzewiam się": czyli usiłuję jednocześnie "zaszaleć" [hahaha...! ;->] na wodzie i pod - czytając instrukcje i helpy, żeby się dowiedzieć... dlaczego przed chwilą zrobiłem bul-bul. ;-p
Najlepiej to zacząć pływać na multi, bo tu z miejsca się dowiesz co idzie nie tak - no i będziesz mógł zerknąć jak to robią zawodowcy. A w razie problemów, to mamy tu trenerów, którzy OSOBIŚCIE płyną z kimś kto ma kłopoty i prostują jego błędy...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 11 Czerwiec 2010, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Hehe - no i mnie rozgryzł eh, te "odciski palców"... wszędzie człowieka zdradzą.
Za zaproszenia do wspólnego pływania - wielkie dzięki, kiedyś nie omieszkam obciążyć Was swoją męczącą niezdarnością - ale najpierw elementarne szkolenie w wyrozumiałym gronie face-to-face z monitorem. Komputer jest bardzo wyrozumiały i nie wyśmiewa sie, zanadto, a i Alt-F4 ma swoje zalety.
@PL_Marco: spoko, no wiem, to taka celowa prowokacja miała być...
kiedyś nie omieszkam obciążyć Was swoją męczącą niezdarnością - ale najpierw elementarne szkolenie w wyrozumiałym gronie face-to-face z monitorem. Komputer jest bardzo wyrozumiały i nie wyśmiewa sie, zanadto
Zapewniam Cie, tu nie będzie się z Ciebie nikt wyśmiewał. Instaluj co potrzebne i wbijaj na multi. Wszystkiego nauczysz się podczas patroli. Jak czagoś niewiesz, to po prostu pytaj. Jak nie można odpowiedzieć podcas patrolu, to napewno ktoś Ci powie po zakończeniu. DAJESZ . Wbijesz raz i jesteś ZGUBIONY.
Hehe, żeby potem nie było na mnie! Bo pewnie nie chcielibyście w kompanii kogoś, komu sie klawisze merdają i odpala torpedę zamiast podnieść peryskop ? A to mniej więcej mój etap, klawiszologii trochę do opanowania jest, zatem powoli, powoli... No i zdaje sie jeszcze mikrofon trzeba by dopiąc - a to juz będzie w domu spora sensacja. ;D
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#12 Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 11:03
Spokojnie, już wielokrotnie się zdarzało że swój zatopił swojego wystrzeloną torpedą. Podobnie człowiek musi się nauczyć kiedy można płynąć po powierzchni, a kiedy już nie bardzo.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#14 Wysłany: 28 Sierpień 2010, 10:50
Willkommen in der Flottille Polishseamen
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 28 Sierpień 2010, 11:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum