Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Nie tylko werble grają"
U-Booty: VIIB/VIIC/IXB/IXC (1941)
Czas misji 1,5 - 2 h
3 I 1942 g. 15:00 Pogoda: Lekka mgła.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Z początkiem 1942 roku rozpoczęła się operacja Paukenschlag u wschodnich wybrzeży USA. Ataki na konwoje prawie ustały. Czy na pewno ?
--- ODPRAWA ---
Początek roku do kolejna nasza ofensywa. Konwój zauważono 10 godzin temu, płynie wolno kursem na wschód. Zaatakować i zniszczyć.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.1 (30/12/2009)
W patrolu udział wzięli:
petryko6 - KIA • Medium Cargo "SS BARON MINTO" - 5 753
---------------------------------------------------
Razem: 5 753 BRT
U-129_von_Harpe - SURV • Small Transport "SS MARWARRI" - 4 403 • Small Merchant "SS BARON KINNAIRD" - 2 439 • Flower Class "HMS Clarcia" - 950 • Flower Class "HMS Columbine" - 950
---------------------------------------------------
Razem: 8 742 BRT
To był patrol niespełnionych nadziei. Prawdopodobnie z powodu wysokiej fali wiele torped przedwcześnie wybuchło, lub nie wybuchło wcale.
Eskorty było dużo więc trzeba było zachować uwagę cały czas. T3 zatonął z trudem po trzech (lub czterech) torpedach.
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#2 Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 23:13
Ja tym razem jakoś źle podpłynąłem pod konwój. Wylądowałem całkowicie z boku i miałem na dobrej pozycji dosłownie ze dwa statki. Po oddaniu celnego strzału, ostro zaczęły męczyć mnie dwa wrogie okręty. Starałem się jak mogłem i kilka razy ładnie wymanewrowałem. Jednak później pojawiły się jeszcze dwa no i cóż... To była nowa kariera więc płakać nie będę
Wybaczcie, ale tabela będzie dopiero w środę. Mam dużo nauki na środę i dopiero po tych 2 kolosach będę miał czas, aby na spokojnie podliczyć. punkciory
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum