Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
mam takie zapytanie odnośnie modu Silent HunterIII with GWX 3.0 jak wybieram okręt wojenny typ obojętny to są 2 obrazki zachodzące na siebie tu załączam fotke i pytanie czy można coś z tym zrobic czy nic sie nieda i tak ma być ??
SH3Img@14-6-2010_20.4.47_875.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 99.23 KB
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 14 Czerwiec 2010, 22:01
widac pozostalości po jakimś modzie... musisz od nowa zainstalować SH3 i GWX
oj to narazie bede grał z dwoma nakładającymi się obrazami bo w sumie nic takiego się nie dzieje oprócz tego że ciulowo widać pancernik bo u-boot nakłada się na niego ale w końcu działa mod normalnie i się nie wywala jest po prostu stabilny a jeszcze jedno silenta dopiero co nowego instalowałem i moda jak powyżej tak więc chyba niepowinno być konfliktu ale jak by ktoś zapodał fotke jak to w orginale powinno to wyglądać to bym się ucieszył bardzo.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#6 Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 16:42
Zrobić da się, przez edycję pliku menu_1024.ini. Ale to musisz wiedzieć dokładnie co robisz. Znaleźć plik .tga odpowiedzialny za sylwetkę suba, poszukać odniesienia do niego w w/w pliku, znaleźć to, które za konkretną sylwetkę odpowiada (ten plik z tego co pamiętam, zawieta też inne obrazki) i w konkretnym wpisie wprowadzić np. Kosmiczne wartości dla pozycji tego obrazka np. x=100000 y=100000.
Edit: można też prościej, przez edycję pliku graficznego w ps lub gimpie, ale to sobie kopie zapasowe porób. Z resztą to się każdego pliku tyczy, nad którym pracujesz.
Edit2: Chyba że nie grasz w WSM? No, to wtedy inna sprawa, pewnie coś po tym modzie Ci zostało. Ale to mały problem, podmienić pliki i gitara, sam Ci je podeślę, jak chcesz.
odnośnie interpunkcji ... to są przecinki i kropki ja niestety tego nie używam może i błąd ale nie oto chodzi jak się chce to się da przeczytać a odnośnie następnej odpowiedzi to tak pływam tylko pancernikami w tej chwili pływam niemieckim pancernikiem SZARNCHORST mam nadzieje że tak się to pisze i nawet fajnie się nim pływa bo jak styknie amunicji to można nawet jak się poszczęści 2 konwoje zatopić całe czyli ok 250 000 brt gram na prawie najwyższym stopniu trudności mam włączone tylko widoki kamer żeby fotografie okrętów robić a reszta włączona no fakt trzeba paliwo oszczędzać ale da się pływać a tu małe fotki prawie crasch test i się pochwale swoimi medalami no i oczywiście atak na konwoik cel na pierwszym planie to chyba AQUITANIA Tonnage: 45,647 brt niestety poszła na dno wraz z całym konwojem
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#8 Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 22:18
O man. Jeżeli wiesz co to jest interpunkcja, to używaj jej proszę. Daje to możliwość swobodniejszego przeczytania i zrozumienia Twojej wypowiedzi. Bez kropek i przecinków możesz być czasami nie do końca dobrze zrozumiany. Zapewni to lepszą komunikację.
Pozdrawiam
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#9 Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 22:28
Zgadzam się z przedmówcą. Co prawda nie jestem moderatorem tego działu, ale swoją postawą okazujesz lekceważenie żywej osobie, siedzącej po drugiej stronie ekranu.
Proszę o choćby szczątkową interpunkcję, to naprawdę nie boli.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#10 Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 23:39
Sieczek napisał/a:
odnośnie interpunkcji ... to są przecinki i kropki ja niestety tego nie używam może i błąd ale nie oto chodzi jak się chce to się da przeczytać
Szanowny Panie Grzegorzu, jak się chce to się da przeczytać i stosować regulamin - a dokładnie punkt 1
Wszyscy polscy uzytkownicy forum podlegaja tej samej ocenie w zakresie: poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formulowania mysli. Nie jest stosowana zadna taryfa ulgowa dla uzytkownikow z roznymi dysfunkcjami w tym zakresie. Bez potrzeby nie uzywaj duzych liter i przestrzegaj netykiety.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
ok .postaram się mniej więcej stosować do tej " interpunkcji " . Ale będzie to bardzo trudne w moim przypadku . powiem inaczej , po pierwsze : zawsze w " budzie " na języku polskim miałem problemy z " ortografią przecinkami i gubieniem liter " ale było minęło . mam inne pytanie .
CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ..... WŁĄCZENIA LEFLEKTORÓW NA OKRĘCIE WOJENNYM ?? TYP SZARNCHORST ?????? jak tak to prosiłbym o podanie ( napisanie ) mi skrótu klawiszowego
A teraz odnośnie tego co napisali poprzednicy - interpunkcja.
Ja rozumiem że ktoś może gubić litery, czy też mieć problemy gdzie wstawić przecinek
lub ogólnie mieć problemy z ortografią. Ale proszę się zastosować do tego co napiszę teraz,
otóż zdanie kolega zacznie z dużej litery, a skończy je kropką i ta kropka jest bez odstępu spacji. Przynajmniej tyle może się na początek postarać.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 16 Czerwiec 2010, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Zostaje 10% szansy że się jednak da włączyć ???? Jak to uczynić. Bo w czasie deszczu i w nocy nic nie widać . A pasowało by trochę światła mieć przed sobą. Podpowiedzcie gdzie moge coś zrobić ... w grze albo jakieś wskazówki. Prosze
Panowie poszukajcie w swoich modach, w silencie III, i nie tylko. Może znajdziecie jak się te światła uruchamia. Bo faktycznie w nocy nie da się pływać. I jeszcze w czasie deszczu. Jednym słowem przechlapane.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#17 Wysłany: 16 Czerwiec 2010, 17:38
Sieczek napisał/a:
Panowie poszukajcie w swoich modach, w silencie III, i nie tylko. Może znajdziecie jak się te światła uruchamia. Bo faktycznie w nocy nie da się pływać. I jeszcze w czasie deszczu. Jednym słowem przechlapane.
Niestety raczej będzie przechlapane, bo bardzo wątpliwe że ktoś coś takiego zrobił.
Był piękny poranek 1940 roku, płynął sobie konwoik z Ameryki do Anglii. Ale spotkał mnie i tu zobaczcie jaki pancernik go osłaniał Niestety, konwoik i jego piękna eskorta, spoczęła na dnie Atlantyku łącznie, 160 000 BRT. Ten, pancernik to NELSON świętej pamięci. Te leflektory co biedak załączył, były jego ostatnim aktem, kto go zatopił, potem zgasły na wieki. A pancernikiem co konwój zatopił, był Szarnchorst kal. dział gł. alt. 381 mm po rasowaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum