Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#1 Wysłany: 25 Czerwiec 2010, 16:59 Zmiana kompresji
Witam.
Mam pytanko, czy istnieje coś na wzór SH3 Commandera dla SH4?
A chodzi mi konkretnie o jedną funkcję tego programu. Można w nim zwiększyć lub ograniczyć proporcję czasową zależnie od danej okoliczności i według własnych upodobań. Dla przykładu chciałbym ustawić proporcję maksymalną 1:1 w momencie napotkania wroga jak uczyniłem to już w SH3 dzięki w/w programowi.
Funkcja bardzo się przydaje no i przy ograniczonej kompresji z mojego przykładu powoduje większe wczucie w samą rozgrywkę,
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#3 Wysłany: 25 Czerwiec 2010, 19:47
Dzięki Marco. Tylko czy kompresja jak spadnie pozostanie już taka do momentu zatopienia statku lub oddalenia się, czy można ją przyspieszyć?
Bo mi chodzi o brak możliwości jej zmiany podczas wykrycia wrogiego okrętu czy statku
Ostatnio zmieniony przez PL_petryko6 25 Czerwiec 2010, 20:01, w całości zmieniany 1 raz
Zostanie taka, dopóki obiekt będzie w pewnej "bliskiej"
odległości od twojej jednostki. Dla tego ludzi denerwowało
np. pływanie przez kanał kiloński z max kompresją 32.
Ale sprawdź sobie bo w SH 4 kupę czasu nie "grzebałem".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum