Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mi nigdy się nie zdarzyło żeby wachtowy, na peryskopową mi zanurzał pancernik może dałeś jakąś komendę złą ?? no chyba, że u-bootem pływasz to się zgodzę.
Jedno mnie tylko wpienia, jak człowiek wpakuje się, pancernikiem w środek konwoju, to zamiast pancernik bić salwy, burtowe z jednej i drugiej strony, to on wali tylko z jednej strony i tyle. Jedynym plusem jest to, że jak wrogi okręt jest idealnie od dziobu, to wali z jednej i drugiej strony na wprost.
Ostatnio zmieniony przez Sieczek 1 Lipiec 2010, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#82 Wysłany: 1 Lipiec 2010, 18:22
1. Niemożliwe żeby okręt poszedł pod wodę, bo ta opcja jest zablokowana - sam sprawdzałem.
2. Jak to się "babrać"? Przecież po prawej stronie masz takie 4 białe ikonki, którymi szybko i prosto można ludźmi zawiadywać. Dodatkowo wystarczy kliknąć na nazwę danego stanowiska, a AI obsadzi je ludźmi najbardziej wypoczętymi.
-------------
Mnie zastanawia co innego: płynąłem przez Biskaje (znacie to, nie?), i tak:
Zestrzeliłem podczas całego patrolu 68 samoloty i tylko tyle, bo się amunicja skończyła, ale nie w tym rzecz...
a) Część samolotów (głównie powolne Cataliny) wykonywały manewr ataku nurkowego... i nic! Tak jakby nie miały bomb.
b) Często miałem komunikat coś z helmetem, wyglądało to tak jakby nie mogli obsadzić stanowiska. WTF?
c) W patrolu nie udało mi się wpaść na nawodne grupy bojowe, a jedynie na 3 merchy. Problemem było to, że AI je "zlał", ba nawet nie zgłosił że je widzi a tylko że "jesteśmy atakowani"). Wszystkie merchy zatopiłem osobiście z działa średniego kalibru z odległości 500 metrów. AI, zawiadujący resztą dział i główną artylerią zlał sprawę. WTF 2?
Oczywiście artyleria nie była uszkodzona (tylko radar). Ale na krótkie odległości radar chyba nie powinien mieć znaczenia, a?
Napiszcie mi dokładnie jak edytować, rozmiary fal i tym podobne bo faktycznie, chyba się na naprawdę piekielny sztorm nie doczekam. Niby otwarłem te 2 pliki co mi napisałeś że tam można, cokolwiek zmienić, ale dla mnie jest to chińszczyzna, plus pomieszanie z poplątaniem:)
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3
Wiek: 31 Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 66 Skąd: Rydułtowy/Śląsk
#84 Wysłany: 1 Lipiec 2010, 21:16
Trochę źle to napisałem. Pisze mi, że na peryskopową ale pod wodę nie schodzi.. i mnie trochę to denerwuje, że mi gości mi zabiera a "babrać" to jak wspominałem wcześniej trochę mnie to denerwuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum