POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: PL_Marco
14 Lipiec 2010, 14:44
Potrzebuje waszej pomocy
Autor Wiadomość
aquasplash 

Kraj:
fiji

Imię: aassa

Ostrzeżeń:
 3/3/6
 #1  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 12:59   Potrzebuje waszej pomocy

hi sam nie moge nic zdzialac nie wiem od czego zaczyac i prosilbym o turtorial ,,jak zatopic skutecznie okret,, jakies porady chcialbym zatopic ten statek transportowy z misji szkoleniowych ale nie wiem od czego zaczac co mam zrobic i do czego sluza te wszystkie przyciski pokretla? przegladalem w sieci na youtube jakis turtoriali ale wszystkie sa w obcym jezyku i nic mi one nie mowia jak na screenie interesuje mnie ten nieruchomy cel z misji szkoleniowej

powiedzmy ze ,,opanowalem sterowanie okretem i manewrowanie nim,, ale co z tego jak nie wiem jak mam zatapiac okrety

i ta zakladka

Uploaded with ImageShack.us

aha zapomnialbym czesto spotkalem sie z takim okresleniem jak ,,UZO,, co to jest o_0 i jeszcze jedno wiecie jak na peryskopie podnosi sie i obniza ta pozioma kreske?

i dlaczego mam odrazu po odpaleniu treningu wykryte te wszystkie dane okretu jak cel ,predkosc,kat burtowy,odleglosc?
Ostatnio zmieniony przez aquasplash 13 Lipiec 2010, 13:11, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#2  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 13:24   

Po pierwsze będzie chłodne przywitanie bo - zdanie zaczyna się dużą literą, a kończy kropką.
Proszę się do tego zastosować, bo będzie łatwiej czytać, a co za tym idzie dostaniesz szybciej dobrą i jasną odpowiedz.

Teraz co do twoich pytań.
Tutorial - http://forum.polishseamen...opic.php?t=2000
w w/w linku jest pięknie zrobiony tutorial, krok po kroku jak strzelać na 100%
realizmu w grze.

Co do danych w treningu, widać że masz ustawiony realizm poniżej 100% i pomoc oficera.
To on za ciebie zbiera wszystkie dane, w tym wypadku zostaje ci tylko zalogować guzikiem cel (tym czarnym) wybrać głębokość i prędkość torpedy (oraz typ zapalnika) i nacisnąć guzik "fire" - tylko tyle.

UZO - to tak najprościej "taka duża lornetka" która służy do przeprowadzania ataku torpedowego gdy jesteś na mostku.

Co do "poziomej kreski" to zapewne chodzi o tą od stadimetru (to to do wyznaczania odległości od celu) ? To już wspomniałem że robi to za ciebie oficer.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 13 Lipiec 2010, 13:25, w całości zmieniany 1 raz  

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#3  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 13:33   

przeanalizuj ten film

http://www.youtube.com/watch?v=kjVm0QMbMSw

aquasplash 

Kraj:
fiji

Ostrzeżeń:
 3/3/6
 #4  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 17:44   

dlaczego stoper nie przelicza mi z jaka predkoscia plynie statek ? czekam 10sec 20 sec i nic szybkoc 0 wezlow a handlowiec caly czas sie porusza jak na screenie

co do movika na youtube oglaalem go juz i moge powiedziec,ze jest w 100% bezuzyteczny co za palant montowal go ? kierowany on jest do kompletnych lamosow podwodniakow takich jak ja szczerze ogladalem go 10x raz i tylko sie domyslalem co autor mial na mysli i co on robi jest takie magiczne urzadzenie jak mic i moglby go uzyc aby ,,poprowazic za reke,, i omowic co teraz robi? naciska wprowadza dlaczego po co i kiedy? a tak nieme kino lata 20 upsss wtedy nie bylo foni ale za to dawali tekst pod filmem a tu ani widu ani slychu

PL_gregory_11 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Grzesiek
Ulubiona Gra: SH3, WoT, Assetto Corsa, Project Cars 1

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #5  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 18:00   

Cytat:
co za palant montowal go ?

No po tym zdaniu będziesz tu miał ciężko o pomoc. Przeczytaj na dole kto jest autorem. Trochę pokory.
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 13 Lipiec 2010, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#6  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 18:06   

aquasplash napisał/a:

co do movika na youtube oglaalem go juz i moge powiedziec,ze jest w 100% bezuzyteczny co za palant montowal go ? kierowany on jest do kompletnych lamosow podwodniakow takich jak ja szczerze ogladalem go 10x raz i tylko sie domyslalem co autor mial na mysli i co on robi jest takie magiczne urzadzenie jak mic i moglby go uzyc aby ,,poprowazic za reke,, i omowic co teraz robi? naciska wprowadza dlaczego po co i kiedy? a tak nieme kino lata 20 upsss wtedy nie bylo foni ale za to dawali tekst pod filmem a tu ani widu ani slychu

Kolego drogi, ja proponuje z takimi odzywkami sie powstrzymac od komentarzy, bo jedziesz bo czlowieku, ktory dluzej siedzi w temacie i ktory kuma czacze, a jesli masz z tym problem to moze cos nie hallo jest z Toba?? I naucz sie kultury

Nie prowokuj mnie, zebym Ci zaaplikowal BANA bo ladnie na niego pracujesz

U-42 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Dominik
Ulubiona Gra: silent hunter 2,3,4,5 ,W.O.T

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #7  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 18:22   

aquasplash napisał/a:
dlaczego stoper nie przelicza mi z jaka predkoscia plynie statek ? czekam 10sec 20 sec i nic szybkoc 0 wezlow a handlowiec caly czas sie porusza jak na screenie

[url=http://img685.images....th.png]Obrazek[/URL]

Obrażając ludzi do niczego w życiu niedojdziesz ,a jeśli chodzi o poradniki itp. To w instrukcji jest trochę o tym napisane a jeśli niemasz instrukcji to poprostu sobię ja pobierz .

Ostatnio zmieniony przez U-42 13 Lipiec 2010, 18:27, w całości zmieniany 1 raz  

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#8  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 18:22   

Film jest czysty, przejrzysty i wielu ludzi nauczył kalkulowania. Palant go nie tworzył... może jakiś palant miał za mało IQ by ten film zrozumieć :cenzura:

ps. sorry Przemo musiałem

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#9  Wysłany: 13 Lipiec 2010, 18:31   

Raz - proszę o spokój.
Dwa - prosiłem o poprawniejszą pisownię.

Natomiast co do pytania "czemu stoper nie mierzy ?"
Żeby to robił musisz mieć już wcześniej wprowadzoną odległość, kąt kursowy i dopiero później mierzysz prędkość.

Czytałeś w ogóle poradnik który podałem w linku w ?
Jest tam właśnie krok po kroku dla nowicjusza napisane co i jak,
łącznie z komentarzem.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 13 Lipiec 2010, 18:32, w całości zmieniany 1 raz  

aquasplash 

Kraj:
fiji

Ostrzeżeń:
 3/3/6
 #10  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 01:05   

ok sory jak kogos obrazilem ale dalej nie zabardzo to wszystko wychodzi gram juz pare godz w misji treningowej ,,torpedy,, i nie moge zatopic nieruchomego handlowca z 0k 800-900m robie wszystko jak w poradniku

odpale torpede a ona w 90% przeplynie 2-3 m za sruba okretu pare razy udalo mi sie trafic ktorys z tych statkow ale wolalbym aby ta efektownosc trafien byla 100% a nie jak teraz 10% czego nie zrobilem co zle zrobilem?

i te kreski przerywane na okrecie po co one? jak na screenie

Ostatnio zmieniony przez aquasplash 14 Lipiec 2010, 01:10, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#11  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 07:34   

aquasplash napisał/a:
ok sory jak kogos obrazilem ale dalej nie zabardzo to wszystko wychodzi gram juz pare godz w misji treningowej ,,torpedy,, i nie moge zatopic nieruchomego handlowca z 0k 800-900m robie wszystko jak w poradniku

odpale torpede a ona w 90% przeplynie 2-3 m za sruba okretu pare razy udalo mi sie trafic ktorys z tych statkow ale wolalbym aby ta efektownosc trafien byla 100% a nie jak teraz 10% czego nie zrobilem co zle zrobilem?

[url=http://img594.images....th.png]Obrazek[/URL]

i te kreski przerywane na okrecie po co one? jak na screenie

nie możesz zatopić, bo statek zauważa torpedę i rusza z kopyta, unikają jej. W przypadku ego handlowca musisz wycelować trochę przed dziób. Poza tym jest troche ostre AOB, więc atakuj magnetykiem pod kil.

Swoją drogą, masz podręcznik, zachęcam do przestudiowania go, wszystko jest tam przekazane. Dodatkowo Marco zapodał bardzo dobry poradnik, także go DOKŁADNIE przestudiuj.

Użyj opcji szukaj, a znajdziesz odpowiedzi na pytania.

I jeszcze jedno "INTERPUNKCJA" wierzę, że wiesz co to jest. Już raz Marco Ci zwracał na to uwagę.
ściana i tak zawsze swoje wie"

Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 14 Lipiec 2010, 07:36, w całości zmieniany 1 raz  

aquasplash 

Kraj:
fiji

Ostrzeżeń:
 3/3/6
 #12  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 12:02   

co to jest AOB?

woyteka 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: wojtek

#13  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 12:45   

Masz to opisane w instrukcji dołączonej do gry

aquasplash 

Kraj:
fiji

Ostrzeżeń:
 3/3/6
 #14  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 12:57   

... WYMODEROWANO ...

ok narazie temat mozna zamknac/usunac a mnie zbanowac
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 14 Lipiec 2010, 17:31, w całości zmieniany 4 razy  

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#15  Wysłany: 14 Lipiec 2010, 14:42   

no comment

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi