Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Co prawda w modzie zastosowano pewien rodzaj szachrajstwa (wszak AI radzi sobie dobrze, ale tylko pod postacią okrętów nawodnych i samolotów), ale już sama możliwość implementacji pseudo-subów AI stanowi intrygującą ciekawostkę. Dodatkowo można by było wtedy przygotować kilka wersji tej samej misji (np. misja dla ośmiu graczy przystosowana pod graczy sześciu 6+2AI), co mogło by wyeliminować problem "niegranych" map z uwagi na ilość osób na serwerze.
Ale prosiłbym o wypowiedzenie się speców - w każdym razie w bitwach SH2/DC dodanie subów AI dodawało jakiegoś tam smaczku grze, zarówno eskorcie jak i "ludzkim" ubootom...
Strzelający "wirtualnymi torpedami"? Mam remont i nie mam czasu spojrzeć, może ktoś powiedzieć, o co z tym idzie?
A co do 6+2AI lub 8 graczy. Z opisu wynika, że suby nie unikają. A więc zostają zawsze wykryte... Czyli misja na 8 graczy pozwala na mniej, niż 6+2AI, gdyż, jeżeli będą uskryptowane na wykrycie:
a) te 2 AI niejako zawsze będą wykryte
b) zawsze będą odciągały eskortę
c) zawsze postawią ją w stan alarmu
Przyznam, że ja wolałbym osobiście wtedy popłynąć w 6 osób misję na 8. Niby więcej DD/głowę, ale mniejsze prawdopodobieństwo, że skrypt zaalarmuje DD (a on szybko zatopi cel). A jak zaalarmuje to gracz, to wiem, że on będzie uciekał i przez to odciągnie więcej DD....
Mam mieszane uczucia. Aczkolwiek ciekawią mnie te "wirtualne torpedy".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum