Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
qrcze, mam jakiś dziwny problem z Vento.
Po ściągnięciu kompatybilnej wersji (z linka z postu) i po konfiguracji nic nie słyszę. Mnie natomiast słychać - potwierdzałem to u osób będących na Vento.
Na screenie podaję swoją konfigurację.
Nie wiecie może co jest problemem?
Próbuję uruchomić vento na laptopie - Toshiba Sattelite
vento.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 56.31 KB
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Output device: to "wyjście" czyli głośniki - jest raczej dobrze ustawiony skoro słyszysz innych.
Input device: to "wejście" czyli wtyczka do mikrofonu.
Mixer: to "konwerter" dźwięku.
Daritto sprawdź:
1. Co masz jeszcze do wyboru w Input device oprócz "Mikrofon (Realtek High Definition Audio)" ?
2. Co masz jeszcze do wyboru w Mixer oprócz "Mikrofon (Realtek High Definition)" ?
3. Wejdź w "Panel Sterowania" / "Dźwięki i urządzenia audio" / "Zaawansowane" i sprawdź czy mikrofon nie jest wyciszony.
4. Wejdź w "Panel Sterowania" / "Dźwięki i urządzenia audio" / "Audio" - zakładka "Nagrywanie Dźwięku" - co tam masz wybrane/lub co możesz wybrać?
Wskazówki "made in czajnik" tzn. u mnie z kolejni tylko na Vento jak gadam to słychać pisk jakbym gotował wodę w czajniku... a inne komunikatory działają czysto, wiem że to wnerwia ludzi więc mało co się odzywam - ale to jest zła rada (dla niektórych lepsza)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum