POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_Marco
17 Listopad 2007, 13:46
Chrapy i wszelkie ulepszenia.
Autor Wiadomość
Erich Topp 

Kraj:
poland

Imię: Gaweł

#1  Wysłany: 24 Styczeń 2006, 15:37   Chrapy i wszelkie ulepszenia.

W którym roku pojawią sie chrapy do VII C ? I jakie ulepszenia można do niego dokupić?
A i jeszcze jedno jakie taktyki stosujecie w walce z konwojami , jak podchodzicie jak atakujecie itp.? Bo mi słabo idzie chociaż nie mam zbyt wysokiego realizmu ustawionego?
Aha i po co sa te magazyny zewnętrzne jak nie można ich załadować do wyrzutni?

PL_Rapciu 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

#2  Wysłany: 24 Styczeń 2006, 17:30   

W magazynach zewnetrznych sa torpedy ktore nie zmiescily sie we wnetrzu okretu :lol Przeladunek odbywa sie naturalnie TYLKO kiedy jestesmy na powierzchni. Nacisnij "I" i przeciagnij torpede z magazynu zew. do magazynu wew. Szybkosc przeladunku zalezy od tego jak obsadziles ludzmi przedzial dziobowy i rufowy.

Erich Topp 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 24 Styczeń 2006, 21:54   

NO dobrze ale w którym roku wchodzą chrapy i np. Sonar ? i czy wejdą do VII -ki ?

Olaf 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olaf

#4  Wysłany: 26 Styczeń 2006, 17:28   Chrapy

To co wchodzi jako ulepszenie w danym roku wojny jest widoczne w menu ulepszania u-boota "pod" przyciskiem znaku zapytania. Tak więc chrapy występują na jesień 1943r.

Co do sonaru, warto w niego inwestować i podpatrywać czy pojawił się w oknie do wyboru. Wówczas zebrane punkty reputacji pozwolą na jego ulepszanie.

Co do podejścia do konwoju mogę poddać tylko swoją technikę wzorowaną czysto na tej, której używali prawdziwi dowódcy u-bootów.
W grze nie jest możliwe przejście w nocy w wynurzeniu między eskortą i wpłynięcie w środek konwoju (technika Kretschmera). Próbowałem wiele razy i zawsze dostawałem łomot...

Ale jeżeli konwój płynie wprost na ciebie, czekając w ciszy możesz w odpowiednim momencie wynurzyć się obok najlepszych jednostek, czyli tankowców.

Można rzec, że zwykła torpeda T I ustawiona na zapalnik magnetyczny i głębokość 11m zatapia tankowiec T3 natychmiast (przy spokojnym morzu).

Niszczyciele też są do pokonania w następujący sposób, (mozna pozbyć się torped, ale wówczas konwój bez eskorty dziesiątkuje się działem - także przy spokojnym morzu)

Zauważony przez niszczyciel uchwycam go UZO i kieruję się na niego jako na cel - przycisk "=". W odległości 4000m zanurzam się na peryskopową i płynę wprost na angola...

Torpedę ustawiam na zapalnik magnetyczny i głebokość 3,5 - 4 m. Koryguję wyrównanie kursu przyciskiem "=" (zygzakowanie). W odległości 500m odpalam torpedę ustawioną na najszybsza prędkość i zanurzam się alarmowo.
Dobrze mieć zapisaną grę przed strzałem gdyż można próbować różnych ustawień głębokości torpedy gdy ta się np. odbije od celu. Gdy wystrzeli się torpedę za wcześnie, wróg się zorientuje i wyłącza na chwilę śruby. Torpeda wówczas nie "zaskakuje".

Pewnie to nic odkrywczego dla wyjadaczy, ale może się komuś przyda.

Erich Topp 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 27 Styczeń 2006, 15:33   

Wszystko pięknie tylko trzeba jeszcze umieć strzelać z torped manualnie ja tylko potrafie jak jakiś noob peryskop lagowanie otwarcie pokrywy i strzał i zgrzytanie zębami czy sie uda :P , ostatnio grałem i jak myślicie jak bronić sie przed eskadrą samolotów? ja próbowałem sie bronić to omal mnie nie zatopili chociąż miałęm obsadzone wszystkie trzy działk Plot i skutecznośc była prawie na maksa to nawet jednego nei uszkodziło a mi za to integralność kadłuba spadła do 80 % ;/ a co do tych ulepaszeń to szukałem gdzie to sie ma niby wyświetlać ale nic sie nie wyświetla o to chodzi , a mam rok 1942 marzec 7 flotylla St.Nazaire ,kiedy pojawią sie lepsze u-booty od VII C ? I do czego jest ten radar bo go zamontowałem i nic mi nie wykrywa , a normalnie jak płynełem i miałem beznadziejną pogode to myślałem że radar coś da a tu zonk nagle mi mgły wyjawia sie niszyciel i prawie mnie skubany zatopił ale mu zwiałem... przy tym sie tam napociłem ;/

Odpowiedz do tematu